Image default
Opinion

Τουρκία: Ο δαίμονας του πλανήτη

Το κεμαλικό κράτος, με δόγμα να εκσυγχρονιστεί με πρότυπο τη Δύση, ένα λαό μουσουλμανικής παραδοσιακής κοινωνίας, απέτυχε αυτή η προσαρμογή και η επιστροφή στο Ισλάμ με τις πολιτικές Ερντογάν δίχασε την κοινωνία. Η Τουρκία είναι ένα αυταρχικό κράτος, είτε στρατιωτικό, είτε ισλαμικό, που ελέγχει απολύτως την κοινωνία.

Γράφει ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Ποια είναι  τελικά η Τουρκική πολιτική; Ποια είναι η στρατηγική της; Γιατί κάνει όλα αυτά τα παιχνίδια από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του νέου – Τουρκικού κράτους όταν και ανέλαβαν την εξουσία από τους σουλτάνους;  Ποια από τις ισχυρές, δυνάμεις  στο παρασκήνιο, τους χρηματοδότησε και ποιοι οργάνωσαν το στρατό και το κράτος σ’ ευρωπαϊκό πρότυπο; Είναι τελικά ισχυρή δύναμη;

Η Τουρκία δεν είναι ισχυρή δύναμη στην περιοχή της Μεσογείου, γιατί  πρώτον δεν έχει  δικές της πηγές ενέργειας, δεύτερον μιλάει για βιομηχανικές επιχειρήσεις αλλά δεν ελέγχονται από το κράτος, αλλά ανήκουν σε άλλες χώρες όπως η ισραηλινή πολεμική βιομηχανία, η Γερμανία που έχει πάνω από 70 παραγωγικές  μονάδες, το ίδιο και οι Η.Π.Α κ.α, που για λόγους φτηνών εργατικών χεριών μετακόμισαν εκεί.  Με οικονομικούς όρους μια χώρα που δεν έχει δικές της πηγές ενέργειας και κρατικές επιχειρήσεις – βιομηχανίες εξαρτάται πάντα από τους ξένους επενδυτές.

Προφανώς η Τουρκία είτε κεμαλική, είτε ισλαμική δεν είναι  ανεξάρτητη, αλλά ένα από τα πλέον αιμοσταγή κράτη του πλανήτη, με δικτατορικά καθεστώτα, που σπάνια ο λαός αισθάνθηκε τα προνόμια της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Θα αναφερθούμε σε ορισμένα  από τα μεγάλα εγκλήματα αυτής της χώρας: σφαγή των Ποντίων  το (1911 – 1912), τη σφαγή και τους άγριους διωγμούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας το (1922), τη γενοκτονία των Αρμενίων. Την βάρβαρη  εκδίωξη και τα εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων  της Κωνσταντινούπολης το 1955, προχώρησαν στην εθνοκάθαρση  στην Ίμβρο και Τένεδο  καταπατώντας κάθε άρθρο της Συνθήκης της Λωζάννης, το 1974 η παράνομη   εισβολή και κατοχή με τη βία στο βόρειο  τμήμα της Κύπρου,  και συνεχίζει την εθνοκάθαρση  του Κουρδικού λαού μέχρι σήμερα.  Έστειλε  στο Ιράκ στρατό, στη Συρία με τους τζιχαντιστές,  που έσφαζαν τους ομήρους, κατεδάφισαν  μνημεία  παγκόσμιας κληρονομιάς, το ίδιο  σχέδιο εφαρμόζουν και στη Λιβύη, κάτι παρόμοια ετοιμάζεται  να κάνει και στη Μεσόγειο.
Η Τουρκία διαχρονικά έχει δείξει ότι δεν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Του λόγου  αληθές αποδεικνύεται από τις διαπιστωμένες  επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου, από τη Διεθνή Αμνηστία κ.α. – συνεχίζει  διώξεις  συνδικαλιστών, Κούρδων, χιλιάδες αντιφρονούντες στις φυλακές, λογοκρισία των Μέσων ενημέρωσης, διώξεις στρατιωτικών, δημοσιογράφων και δικηγόρων.  

Το κεμαλικό κράτος, με δόγμα  να εκσυγχρονιστεί με πρότυπο τη Δύση, ένα λαό μουσουλμανικής παραδοσιακής κοινωνίας, απέτυχε αυτή η προσαρμογή και η επιστροφή  στο Ισλάμ με τις πολιτικές Ερντογάν δίχασε την κοινωνία. Η Τουρκία είναι ένα αυταρχικό  κράτος, είτε στρατιωτικό, είτε ισλαμικό, που ελέγχει απολύτως την κοινωνία. 

Μια ματιά στη Γερμανία, στη Γαλλία αρκεί  για του λόγο του αληθές ότι οι μουσουλμάνοι επιμένουν στη θρησκεία τους και στη διατήρηση  των παραδοσιακών  τους στοιχείων, αυτό σημαίνει ότι είναι αρνητικοί στην νέα τάξη πραγμάτων. Το πρόβλημα των τούρκων  είναι  ο μεγαλοϊδεατισμός του Παντουρκισμού, που θεωρούν ότι αυτοί είναι οι συνεχιστές της οθωμανικής  αυτοκρατορίας και άλλων μύθων.

Το σίγουρο είναι ότι για τις βαρβαρότητες και στις σφαγές πότε δεν τιμωρήθηκε  κάνεις πολικός ή  στρατιωτικός ή άλλος παράγοντας , για αυτό εξακολουθεί να εφαρμόζει τα βάρβαρα σχέδια της, αδιαφορώντας για τις Διεθνείς Συνθήκες και κανόνες, για τα ανθρώπινα  δικαιώματα. Μήπως  για την  Ε.Ε να είναι η κατάλληλη στιγμή   για αυστηρές κυρώσεις και ο Ο.Η.Ε να εφαρμόσει το άρθρο 5 του καταστατικού χάρτη πριν αρχίσει η διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας;

Related posts

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

X
Welcome to iReporter
Welcome to WPBot
wpChatIcon