«Τσάρος» της κυβέρνησης ο Γ.Δραγασάκης και ο…Φ.Κουβέλης υπο τον Π.Καμμένο Ο Γ.Δραγασάκης,πρώην υποψήφιος Γ.Γ. του ΚΚΕ,υπεύθυνος για την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα!

0
226

Σε διορθωτικό-συμπληρωματικό “μίνι-ανασχηματισμό” χωρίς κανένα πολιτικό “σήμα” της κυβέρνησης προχώρησε όπως είχε προαναγγελθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές-συμπληρώσεις-προσθήκες στην κυβέρνηση ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ειδικότερα, τη θέση του πρώην υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Επίσης, στην κυβέρνηση μπαίνει ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Δ. Βίτσα ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο τελευταίος, θα μετακινηθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα ο οποίος παρουσίασε πρόσφατα πρόβλημα υγείας.

Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η κ. Μερόπη Τζούφη

Υφυπουργός Εργασίας, ο κ. Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Στρατής.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Ανασχηματισμός – παρωδία σε μια καταρρέουσα κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια

Κανένας ανασχηματισμός δεν θα μπορούσε να δώσει φιλί ζωής σε μια καταρρέουσα μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει ταυτόχρονα ως ταυτοτικά της στοιχεία το ψέμα, την αναξιοπιστία και την ακραία υποτελή και εθελόδουλη στάση του Τσίπρα.

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσει ανάσα στην κυβέρνηση ο ανασχηματισμός-παρωδία που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας και ο οποίος το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει κανένα μέλλον και πνέει τα λοίσθια.

Οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης θα έχουν μόνο λίγους μήνες παραμονής και θητείας στην καρέκλα τους.

Σύντομα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή κυοφορείται μέσα από τις ζυμώσεις της κοινωνίας στην ελληνική πολιτική ζωή. Όλο το παρακμασμένο και πολιτικά διεφθαρμένο μνημονιακό σύστημα της χώρας χρειάζεται πέταγμα στον κάλαθο των πολιτικών απορριμάτων. Και αυτό δεν πρόκειται να αργήσει να γίνει από τους πολίτες, όσο και αν η κοινωνία μοιάζει προσωρινά βυθισμένη στον καναπέ της.

Ο Νότης Παπαδόπουλος έγραψε στην “Καθημερινή”: «Αυτούς του παίκτες έχουμε, αυτή την εντεκάδα κατεβάζουμε στο γήπεδο». Η γνωστή ποδοσφαιρική ρήση εκφράζει απόλυτα τον σημερινό πλέον άτονο ανασχηματισμό, ο οποίος αποδεικνύει περίτρανα για μια ακόμη φορά αφενός μεν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάγκο στελεχών αφετέρου δε ότι ο κ.Τσίπρας δεν θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες που υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση -οπότε επιστρατεύει τον άχρωμο και άοσμο κ. Φώτη Κουβέλη.

Τον μοιραίο άνθρωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ. Ο οποίος, αφού ψήφισε τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας κόντρα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία δραπέτευσε από το κυβερνητικό σχήμα επικαλούμενος το κλείσιμο της ΕΡΤ -αν και είχε κι ο ίδιος συμφωνήσει με τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά για τις αλλαγές στο κρατικό κανάλι. Και έφτασε τελικά να ρίξει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μη αποδεχόμενος να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις παραμονές της εξόδου από τα μνημόνια, οδηγώντας τη χώρα στην απίστευτη περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, πρόβλημα του χθεσινού ανασχηματισμού είναι η τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στην θέση του υπουργού Οικονομίας. Ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς πασίγνωστο για τους χαμηλούς τόνους και την πολιτική του σωφροσύνη, ο οποίος όμως καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο σε ένα γήπεδο που δεν γνωρίζει. Στην προσέλκυση, δηλαδή, εδώ και τώρα, σημαντικών ιδιωτικών ξένων επενδύσεων (100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα αμέσως επόμενα χρόνια) τις οποίες  χρειάζεται απεγνωσμένα η οικονομία για να μπορέσει, πρώτον, να πείσει τις αγορές ότι η οικονομία επιστρέφει στην κανονικότητα και, δεύτερον, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να χτυπήσει την πρωτοφανή ανεργία (περίπου 1.000.000 πολίτες) που μαστίζει την κοινωνία.

Το μοναδικό ίσως θετικό στοιχείο του χθεσινού ανασχηματισμού είναι ότι τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Δραγασάκης είναι στελέχη με μεγάλη πολιτική εμπειρία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κ.Τσίπρα να ασχοληθεί με την ουσία της διακυβέρνησης και όχι με την επικοινωνία. Με τις πολιτικές συναινέσεις που απαιτεί η επόμενη μέρα στη χώρα κι όχι με την πόλωση , τον διχασμό και τη λάσπη στον ανεμιστήρα που εκτοξεύει καθημερινά προς κάθε κατεύθυνση η ηγετική ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τέλος, αν κάτι δείχνει ο χθεσινός ανασχηματισμός είναι ότι οι ανάσες τις κυβέρνησης τελειώνουν και  οι εκλογές – που τόσο απεύχονται οι κυβερνητικοί- φαίνεται να έρχονται ολοένα και πιο κοντά.

**Λίγα λεπτά μετά τις 18:00 ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ανάμεσα στις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που ανακοίνωσε ο κ.Τζανακόπουλος είναι και η τοποθέτηση στη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας του Φώτη Κουβέλη.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νυν Υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, έγραφε το 2012 στο twitter: «Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε».

**Όταν ένας πρώην σύντροφος του Φώτη Κουβέλη λέει ότι η τέλεια ανυποληψία του νυν υπουργού είναι η δική του προσωπική ταπείνωση και ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και από όσους παραπλάνησαν, τότε δεν υπάρχουν άλλες λέξεις για τον ανασχηματισμό που έκλεισε με την ορκωμοσία. Ή μάλλον όχι ορκωμοσία αλλά δήλωση αφού δεν ήταν παρουσία της Εκκλησίας.

Τα παραπάνω τα λέει ο κ. Τσούκαλης που βρέθηκε δίπλα στον Κουβέλη όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά την περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης.

Και δυστυχώς η ανυποληψία του μπάρμπα Φώτη είναι ταπείνωση και για όλους εμάς. Κυρίως για όσους έδωσαν κάποτε στη ΔΗΜΑΡ ποσοστό πάνω από 6%, όσους του έδωσαν τη δύναμη να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.

Όμως, πρέπει να το δούμε αλλιώς. Δεν πρέπει να σταθούμε στην περίπτωση του γραφικού πλέον γεροντοαριστερού. Αλλά πρέπει να σταθούμε στην επιλογή του πρωθυπουργού. Τόσο ανόητος δεν είναι ώστε να μην ξέρει ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι όλοι θα «βουτήξουν» στο παρελθόν, θα θυμηθούν στάσεις και δηλώσεις, θα γελοιοποιήσουν τον Κουβέλη. Και δυστυχώς γελοιοποιείται ο υπουργός Άμυνας. Σκεφτείτε τους Τούρκους που θα έχουν σκάσει στα γέλια με το δίδυμο Πάνου «Ράμπο» και Φώτη «Σβαρτσενέγκερ».

Ξέρει λοιπόν ο Τσίπρας ότι είναι μια αστεία επιλογή αλλά την κάνει. Και την κάνει για τρεις λόγους.

Ο πρώτος είναι γιατί αισθάνεται παντοδύναμος, ότι κανείς δεν μπορεί να του πει τι θα κάνει.

Ο δεύτερος είναι κοντά στον πρώτο. Είναι αποκομμένος από την κοινωνία, δεν καταλαβαίνει ότι ο μπάρμπα Φώτης είναι πλέον μπάρμπας και απαξιωμένος στα μάτια του κόσμου. Όχι μόνο του δεξιού αλλά και του αριστερού ακροατηρίου. Ένας συνταξιούχος είναι που δεν έχει καμιά παρέμβαση και κανένα «γκελ» στην κοινωνία.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι ο Τσίπρας επιχείρησε να κάνει άνοιγμα στην Κεντροαριστερά κι έφαγε πόρτα. Άνοιγμα θα ήταν να είχε δεχθεί ο Σταύρος Μπένος να μπει στην κυβέρνηση, αφού δεν δέχθηκε κι αυτός και άλλοι στράφηκε στην «τζούφια» εφεδρεία, τον Φώτη Κουβέλη.

Οι τρεις αυτοί λόγοι συνιστούν ομολογία αποτυχίας, ομολογία ήττας για τον άλλοτε πανίσχυρο πρωθυπουργό. Το… τεφάλ έχει γρατζουνιστεί για τα καλά και πλέον δε χωράνε διορθώσεις. Κάποια στιγμή το πετάς και παίρνεις καινούργιο.

Ο μπάρμπα Φώτης είναι η νέμεσις του Τσίπρα, είναι το χαλί που στρώνεται για την έξοδο από το Μαξίμου. Αργά ή γρήγορα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here