Την Πέμπτη η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – παραιτήθηκε και ο Δ.Παπαδημητρίου Πιθανότατα να αναδομηθούν οι Γιάννης Μουζάλας,Παναγιώτης Κουρουμπλής,Λυδία Κονιόρδου,Γ.Κατρούγκαλος,Γ.Αμανατίδης και Κ.Γαβρόγλου

0
150

Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα, έπειτα από το σοβαρό ζήτημα που προκάλεσε η αποκάλυψη για την επιχορήγηση ενοικίου που λάμβανε, υπέβαλε την παραίτησή του από υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης o Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά αργά το βράδυ της Δευτέρας με τον Αλέξη Τσίπρα και του ανακοίνωσε την απόφασή του – με ενα sms – να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, μετά την υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε η σύζυγός του.

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό και αυτή η εξέλιξη φαίνεται να ανοίγει τον δρόμο για άμεσο ανασχηματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε στην Τρίπολη προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση και όταν του ζητήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στις κάμερες για την απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση, ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο ανασχηματισμός

Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό-αναδόμηση της κυβέρνησής του την Τετάρτη το απόγευμα έτσι ώστε η ορκωμοσία ή διαβεβαίωση των νέων υπουργών να γίνει την Πέμπτη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο ανασχηματισμός θα λάβει μεγάλες διαστάσεις ή αν απλώς θα είναι διορθωτικός, δεδομένου ότι το Μαξίμου φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση οι όποιες αλλαγές στην κυβέρνηση να μην προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από όσα καλούνται να λύσουν και δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η 4η αξιολόγηση αλλά και η υπόθεση του σκανδάλου Novartis. Αρκετά ονόματα υπουργών και αναπληρωτών έχουν ήδη συζητηθεί.

Αμετακίνητοι θεωρούνται οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Πάνος Καμμένος, ενώ ο κ. Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να αναβαθμιστεί. Πέραν του οικονομικού επιτελείου και ως φαίνεται και του ΥΠΕΞ, πιθανότατα να αναδομηθούν οι κ.κ. Γιάννης Μουζάλας και Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Ακούγονται και τα ονόματα που τελούν υπό αναδόμηση των Γιώργου Κατρούγκαλου, Γιάννη Αμανατίδη και ενδεχομένως και του Κώστα Γαβρόγλου.

Με μία λιτή ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, γίνεται γνωστό ότι από τον Αλέξη Τσίπρα έγινε αποδεκτή η παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here