«Πόλεμος» για το τι είπε ο Αμερικανός Πρέσβης στον Κυρ.Μητσοτάκη για την έρευνα του FBI σε σχέση με έλληνες πολιτικούς στο σκάνδαλο της Novartis Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα «εκρηκτικά δεδομένα» στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης της Novartis και αναμένεται νέος σφοδρότατος γύρος αντιπαράθεσης

0
221

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τ. Πάιατ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο αμερικανός πρέσβης επιβεβαιώνει το ΔΤ απο την ΝΔ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Kate Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

*Είναι προφανές ότι αυτή η αποκάλυψη, ανατρέπει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την έρευνα του FBI, σχετικά με την Novartis.

Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός. Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να προϊδεάσει για την «γραμμή αμύνης» του Μαξίμου. «Καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το FBI. Αυτά που προέκυψαν είναι από διαρροές της ΝΔ, οπότε κρατήστε μικρό καλάθι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βουλή.

Λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε σε ενημερωτικό σημείωμα το Μέγαρο Μαξίμου, διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, επικοινώνησε με τον κ.Τζ.Πάιατ και ο ίδιος ο πρεσβευτής, (όπως λέει το Μαξίμου) διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Οπως αναφέρει μάλιστα: «Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Τα… retweet του Πάιατ -Επιβεβαιώνει όσα είπε

Ωστόσο, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφραζε αμφιβολίες για αυτή τη δήλωση, ο Τζέφρι Πάιατ είχε κάνει retweet στον λογαριασμό του στο Twitter δύο δημοσιεύματα που ανέφεραν τα συγκεκριμένα λεγόμενά του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την τοποθέτησή του.

Με τις αναρτήσεις του κ. Πάιατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ΝΔ απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Πειραιώς«είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς», σημειώνουν, ενώ καταληκτικά τονίζουν: «Έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε ριτουίτ την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον Αντ1».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here