Αμεση απειλή πολέμου απο την Τουρκία: Η Ελλάδα είναι σαν «μια μύγα που πάει να παλέψει με έναν γίγαντα»! Ο Γιγκίτ Μπουλούτ μιλώντας εξ ονόματος του Τούρκου Προέδρου είπε οτι η Αγκυρα θα απαντήσει πολύ σκληρά και στρατιωτικά στην Ελλάδα στο Αιγαίο!

0
192

Την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί εναντίον της Τουρκίας εξέφρασε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ συμπληρώνοντας ωστόσο πως η χώρα μας δεν μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία καθώς θα ήταν σαν «μια μύγα να πάει να παλέψει με έναν γίγαντα».

Συγκεκριμένα ο Γιγκίτ Μπουλούτ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΤRT αναφερόμενος στο περιστατικό στα Ιμια, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, ενώ ο στρατός της χώρας διεξάγει επιχειρήσεις στην Συρία. Σημείωσε μάλιστα, ότι σε μια τέτοια περίπτωση η απάντηση της Αγκυρας θα είναι σκληρή.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως η Ελλάδα είναι σαν μία μύγα που πολεμά με έναν γίγαντα, προειδοποιώντας τη χώρα μας για τις τρομερές επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν.

**Στην πρώτη του αντίδραση για το σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ρωσικό ΥΠΕΞ δηλώνει ότι παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης στην ΑΟΖ της Κύπρου αλλά, με μια ιδιαίτερα προσεκτική διατύπωση, καλεί «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» να αποφύγουν κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω κορύφωση της έντασης. Η αντίδραση της Μόσχας, στην οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά για το επεισόδιο στα Ιμια, προέκυψε ως απάντηση σε ερώτημα του Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«H Ρωσία παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω κορύφωση της έντασης», μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.

Απαντώντας σε σχετική γραπτή ερώτηση του Agi, το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών, τονίζει: «Θεωρούμε ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να μην προχωρήσουν σε κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των εντάσεων που ήδη υφίστανται στην ανατολική Μεσόγειο, περιπλέκοντας την κατάσταση στην περιοχή. Ελπίζουμε οι ενδιαφερόμενες χώρες να δράσουν σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ζητάμε από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες να αναζητήσουν αποκλειστικά και μόνον ειρηνικά μέσα για την επίλυση των διαφορών τους».

**Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων, όπως δήλωσε ο ίδιος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

Σε δήλωσή του on camera, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τόνισε πως στα πλαίσια της συνάντησης των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Αμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων.

«Για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Μία συμπεριφορά που δεν είναι, απλώς, απέναντι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι και μία συμπεριφορά απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο, ότι η Τουρκία, πέραν των παραβιάσεων των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού εδάφους.

Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας από τις Βρυξέλλες.

Τέλος, ο υπουργός πρόσθεσε πως: «Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένουμε τις αντιδράσεις των συμμάχων».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here