Novartis: «Καίει» το Πολιτικό Κατεστημένο

0
330

Γράφει ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis είναι διεθνές  και εξαιρετικά σοβαρό για τη χώρας μας,  για να μετατρέπεται σε θεατρική παράσταση απαξιώνοντας τη  δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα από ατάλαντους πρωταγωνιστές.

Πρόκειται για ένα ζήτημα  που αφορά όλη την κοινωνία, και το μέλλον του  πολιτικού  συστήματος. Ο λαός ξέρει πολύ καλά, ότι τα χρήματα που μεταφέρονται με βαλίτσες και σακούλες δεν αφήνουν εύκολα αποτυπώματα.

Ως πολίτες, ως ψηφοφόροι να απαιτούμε να αποκαλυφθούν όλες οι βρωμοδουλειές που έχουν γίνει σε βάρος μας μέχρι τώρα. Είναι γεγονός ότι τελευταία ανατράπηκαν οι παλιές τακτικές. Η αντιπολίτευση  να βγάζει τα οικονομικά  σκάνδαλα της κυβέρνησης και όχι η κυβέρνηση να αποκαλύπτει τις  βρωμοδουλειές  των προηγούμενων κυβερνητικών στελεχών.

Για πρώτη φορά η αντιπολίτευση είναι στη δύσκολη θέση και υποχρεώνεται να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της, και να γνωρίσει ο λαός  γιατί  η ανεργία έφτασε  στα ύψη, ο μισός πληθυσμός να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, πάνω από 500 χιλιάδες νέοι να μεταναστεύσουν για να βρούν εργασία με προοπτική και καλύτερες συνθήκες εργασίας, να μειώνονται συνέχεια  οι μισθοί και  συντάξεις, η χώρα μπήκε σε κατάσταση  χρεωκοπίας, και περιορισμού της ανεξαρτησίας της.

Ξαφνικά η αντιπολίτευση χάνοντας την ψυχραιμία της και με  κάθε τρόπο προσπαθεί να απαξιώσει την υπόθεση.  Ορισμένοι από τους πολιτικούς που αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο  απειλούν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης αλλά ακόμη και τον πρωθυπουργό ότι  θα τους κάνουν μήνυση για τους λάθους χειρισμούς των αποκαλύψεων.

Η αντιπολίτευση την όλη υπόθεση την θεωρεί γελοία γιατί α)  οι βασικοί μάρτυρες είναι προστατευόμενοι με ψευδώνυμα και δεν μπορούν να έρθουν σε απευθείας αντιπαράθεση.  β) ότι  μάρτυρες ψεύδονται και είναι «κουκουλοφόροι»,  (αν και κάνουν αναφορές σε ονόματα γεγονότα και σε χρηματικά ποσά που μοιράστηκαν  από τα ταμεία της φαρμακοβιομηχανίας Novartis για να έχει μεγάλα κέρδη). Η τακτική αυτή δείχνει ότι περισσότερο ενδιαφέρονται για το δικό τους «αύριο» και με ποιο τρόπο θα ξανα-γυρίσουν για να συνεχίσουν τις δουλίτσες τους, (όπως η Ζήμενς, οι Λίστες Λαγκάρντ, Panama Papers κ.α, οι offshore εταιρείες, τα εξοπλιστικά,  το Ντινάν), και όχι για το καλό της χώρας και  του λαού.

Κάθε μέρα στηρίζονται σε δικολαβίστικα επιχειρήματα για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες. Μας λένε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες και θα πρέπει να αποκαλυφθούν. Ας θυμίσουμε ότι η εν λόγω διάταξη το 2001 ψηφίστηκε για πρώτη φορά, με αφορμή  την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το 2014 η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ βελτίωσε αυτό το νόμο προσθέτοντας και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Το πολιτικό  σύστημα και ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους ψήφισαν  και το γνωστό νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ένας νόμος που ουσιαστικά αντί  να τιμωρήσει τον πολιτικό που έβαζε το χέρι στο μέλι, (με μια εξεταστική επιτροπή της Βουλή) να βγαίνουν πορίσματα ανάλογα με πόσα κόμματα συμμετέχουν στη Βουλή και τελικά πλειοψηφικά να απαλλάσσονται  ή να παραγράφονται τα αδικήματα  λόγω χρονικού περιθωρίου.

Αυτό που δεν άκουσε ο λαός από τους πολιτικούς αυτούς, είναι εαν ενδιαφέρονται  για την πλήρη κάθαρση στο πολιτικό μας σύστημα. Απεναντίας αγνοώντας το αίτημα του λαού για κάθαρση και κατάργηση του προστατευτικού νόμου περί ευθύνης υπουργών,αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. Και η αντιπολίτευση – το μόνο επιχείρημα της μέχρι στιγμής – είναι  κάποιες “ρητορικές κορώνες” για…σκευωρίες και γελοιότητες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here