Τα Σκόπια(Ζάεφ,Δημητρόφ κ.α.) προσβλέπουν στην Τουρκία, απέναντι στην Ελλάδα Αγνωστο τι συζητάει ο Κοτζιάς στην Βιέννη με τον Δημητρόφ

0
210

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στη Βιέννη και συζητά με τον σκοπιανό υπουργό Νικολά Ντιμιτρόφ μήπως και βρεθεί “λύση” στην ονομασία της γειτονικής περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο άνδρες συναντώνται στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης των δύο χωρών για το ονοματολογικό της περιοχής των σκοπίων, ενώ αύριο, Τρίτη, θα έχουν κοινή συνάντηση με τον απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Οι επαφές με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ εντάσσονται στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων τις οποίες έχει ήδη αναγγείλει ως μέρος της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ο κ. Νίμιτς.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ,ΕΔΩ ΚΑΙ  ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ,ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ…

Σημειώνεται πως από τις επαφές στη Βιέννη απουσιάζουν οι ειδικοί διαπραγματευτές των δύο χωρών, κ.κ. Βασιλάκης και Ναουμόφσκι, καθώς οι διαβουλεύσεις φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί σε επίπεδο υπουργών.

**Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας» και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του χαρακτήρισε την Τουρκία ο πρωθυπουργός των περιοχής των σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας αποτελεί σύμμαχο για την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

«Η Τουρκία δεν μας υποστηρίζει μόνο. Είναι ένας εταίρος που σέβεται τις προοπτικές μας, ιδιαίτερα την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Ζάεφ κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την Άγκυρα για την φιλική στάση που τηρεί.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε ότι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελούν στρατηγικοί στόχοι της περιοχής αυτής και υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι ένας από μεγαλύτερους υποστηρικτές της ένταξης της «Μακεδονίας» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, σημείωσε πως «η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους μας. Η χώρα μας είναι υπερήφανη που έχει υπογράψει περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες. Μετά την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας» υπογράψαμε περισσότερες από 100 συμφωνίες, σε όλους τους τομείς».

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗ «pAY ROLL» ΤΟΥ Τ.ΣΟΡΟΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…

Τα Βαλκάνια, εκτίμησε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, τονίζοντας πως στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here