Το σχέδιο απογείωσης της Ελλάδας

0
756

Του Κώστα Παπαθεοδώρου

Το χουντικό πρόταγμα: « Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο», ξεπεράστηκε ιδεολογικά, πολιτικά και πνευματικά και αφού υιοθετήσαμε  το αταβιστικό δόγμα: «νους υγιής, εν σώματι υγιή», ιδρύουμε σε  κάθε περιφέρεια  πανεπιστήμιο και σε  κάθε πόλη  σχολή!

Η Ελλάδα από χώρα μετατρέπεται σε χώρο πολιτισμού, τέχνης & γραμμάτων. Έτσι προβλέπει το ακριβοθώρητο  πρόγραμμα –που φυσικά για λόγους ασφάλειας ακόμη δεν είδαμε- για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Περιλαμβάνει χάρτη πορείας, πυξίδα, αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και σαφείς χρονοδιαγραμματικούς στόχους!

Το κόστος θα καλυφθεί από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που επί του παρόντος- για μόλις 99 χρόνια- πέρασε μέσω του υπερταμείου στους δανειστές.

Η χώρα όπως θα αποκαλυφθεί σύντομα- δι` αποκαλύψεως του Αλεξίου- θα μετεξελιχθεί σε λίκνο των επιστημών, της έρευνας, της καινοτομίας και θα μεταναστεύσει εδώ  η παγκόσμια intelligentsia. Φιλόσοφοι, επιστήμονες, ερευνητικά κέντρα, ινστιτούτα καινοτομίας, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, φαρμακοβιομηχανίες, start up  software,τράπεζες δεδομένων, τηλεπικοινωνίες, ενεργειακά κέντρα…

Το μέλλον ξεκίνησε και ήδη οι πρόδρομες εργασίες άρχισαν. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προστίθεται Αρχιτεκτονική, στην Πάτρα Νομική,  στην Άρτα Γεωπονική…

Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Δίχως τυμπανοκρουσίες και χωρίς κομπασμούς. Το σχέδιο παραμένει κρυφό ακόμη και από τους αδολέσχες υπουργούς. Δεν είναι για να παίζεις με το μέλλον της χώρας για λίγα ψηφαλάκια.

Ωστόσο οι αγορές κάτι ψυχανεμίστηκαν και από χθες εκτός από την κατακρήμνιση των τιμών  ακινήτων σε Οξφόρδη και Χάρβαρντ, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση του…χρυσού.

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το μπεεεε πλάνο του προγράμματος προβλέπει  ίδρυση θεολογικής σχολής  στη Μύκονο ώστε να συντελείται άμεση και δίχως προσκόμματα, διαλεκτική όσμωση μεταξύ ύλης  και πνεύματος.

Επόμενο βήμα θα είναι η κοινωνικοποίηση όλων των γειτόνων,  των Τούρκων εξαιρουμένων!  Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι  θα λάβουν εθνικές γαίες ώστε αφενός να ενισχύσουν και να εξελίξουν τον πρωτογενή τομέα  παράγοντας τρόφιμα υψηλών προδιαγραφών, αφετέρου δε να αποτελέσουν τους διγενείς ακρίτες των συνόρων που πλέον θα προσδιορίζονται με δέσμες λέιζερ.

Δυστυχώς μέχρι εκεί κατόρθωσα να αναπτύξω το ρεπορτάζ διότι τα επόμενα σκέλια του προγράμματος παραμένουν ερμητικά κλειστά. Για να ανοίξουν χρειάζεται κλειδάριθμος που μόνο οι εταίροι και οι εταίρες  γνωρίζουν.

Η εκτίμηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων είναι πως στην αρχική φάση θα υπάρξει πρόσκληση προς όλους τους Έλληνες επιστήμονες ώστε να επιστρέψουν στην Πατρίδα και να στελεχώσουν πρώτοι αυτοί και με βάση τα ουσιαστικά προσόντα και τις ακαδημαϊκές τους περγαμηνές, τα πολυάριθμα πανεπιστήμια και τις αναρίθμητες σχολές. Το πλάνο, προβλέπει επίσης, αξιοποίηση και όχι εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Έτσι η κατάρα που αποκαλέστηκε Brain drain (διαρροή εγκεφάλων) θα γίνει αυτόματα ευλογία καθώς όλα αυτά τα παιδιά με τις εμπειρίες και της γνώσεις της αλλοδαπής θα επιστρέψουν ταχύτατα και πλέον θα μεταλλαχθεί σε brain return.

Και επειδή πληροφορήθηκα έγκαιρα το σχέδιο, πρόλαβα μόλις στο αεροδρόμιο τους δικούς μου που είχαν βγάλει εισιτήριο για την παρακμάζουσα Ευρώπη.

Αποτελεί αναντίρρητα ένα μεγαλοφυές και πιλοτικό πρόγραμμα κοινωνικής ανάπτυξης και όχι απλά οικονομικής μεγέθυνσης.

Η Ελλάδα του 2117, οπότε θα έχουμε πάρει πίσω και τη δημόσια περιουσία που έχει δεσμεύσει για 99 χρόνια το ΤΑΥΠΕΔ, δεν θα έχει καμία σχέση με την ψωροκώσταινα του 2018,  γαυριά ο συνομιλητής μου καθώς- όπως ισχυρίζεται – στην αγορά  θα περιφέρονται   όλβιοι πολίτες που θα χαίρονται και θα τραγουδούν…

Και το πλέον προσφυές και αυταπόδεικτο παράδειγμα αυτής της συγκλονιστικής σχεδίασης είναι το Χονγκ Κονγκ που για 99 χρόνια δόθηκε δανεικό στους Βρετανούς . Τα χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα που κανείς δεν το κατάλαβε πότε επιστράφηκε στους Κινέζους. Επειδή έδειξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πατρίδα μου την Άρτα και την υπό ίδρυση Γεωπονική σχολή, με διαβεβαίωσαν ότι θα λειτουργήσει από το επόμενο ακαδημαϊκό  έτος
(2018-2019), και θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές οι οποίοι με τη σειρά τους τη μεθεπόμενη χρονιά θα  υποδεχθούν τους… καθηγητές τους.

Στο μεταξύ και επειδή τα στρατόπεδα εντός των πόλεων που είχαν κτισθεί μόνο για τη διενέργεια πραξικοπημάτων πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης, το ΚΕΥΓ Άρτας θα κλείσει και θα εγκαταστήσει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου ώστε να εξυπηρετεί το διαπλανητικό κέντρο που θα λειτουργήσει στο παρακείμενο στρατόπεδο «Παπακώστα».

Επιτέλους θα αποκτήσουμε επαφή με τα… UFO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here