Χωρίς αντιπολίτευση (και βουλή) Αγνωστο είναι εαν μπορούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσουν τον Α.Τσίπρα ενόψει των επόμενων εκλογών

0
255

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός οτι εδω και τρία χρόνια ΔΕΝ υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Ο Α.Τσίπρας (με την παρέα του) κάνουν ό,τι θέλουν και όιπως το θέλουν και στήνουν ενα καθεστώς “κομμένο και ραμμένο” στα μέτρα τους,αφού γρήγορα αντιλήφθηκαν οτι απέναντι τους έχουν ένα ασκέρι(μπουλούκι) απο καλοαναθρεμένα “μαμόθρεφτα” που κολυμπάνε στο χρήμα και τις ανέσεις και το πολύ πολύ να βγάλουν κανένα “δεκάρικο” για τα μάτια του κόσμου. Αλλωστε έχουν και στρατιές συμβούλων και παρατρεχάμενων ακόμη και για αυτές τις…ομιλίες ή δηλώσεις(για να μην κουράζονται).

Τώρα η λεγόμενη “παρέα του μαξίμου” εξαπολύει την τελική της επίθεση και όλα δείχνουν οτι θα επιχειρήσει την…ισοπέδωση τους με στόχο την πολιτική τους κυριαρχία ανεξαρτήτως εκλογών. Τα δύο τεράστια λαϊκά συλλαλητήρια για το σκοπιανό έστειλαν μήνυμα πλήρους απαξίωσης και αποδόμησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και γι αυτό κινητοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά του πανικόβλητου “συστήματος” να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο – υιοθετώντας τις διώξεις των πολιτικών του αντιπάλων σε όλο το φάσμα(ως γνωστόν η παρέα που κυβερνά στηρίζεται απο την αρχή σε ισχυρές δυνάμεις του εξωτερικού που τους επέλεξαν  άλλωστε ως τους πλέον αμοραλιστές και αδίστακτους για να κάνουν την δουλειά που τους ανέθεσαν). Τα είπε και ο Μίκης που τους γνωρίζει καλά..(γι αυτό τους πόνεσε πολύ).

Το απίστευτο τραγικό λάθος τόσο του Κυριάκου όσο και της Φώφης να μην μπούνε μπροστά στα συλλαλητήρια αναλαμβάνοντας ΟΛη την ευθύνη για μια μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση με λαϊκή στήριξη και απήχηση τεράστια, θα τους στοιχίσει πανάκριβα ή και θανατηφόρα (δεν γίνεται λόγος για τον…Σταυράκη τον ποταμίσιο γιατί αυτός είτε δεν καταλαβαίνει καθόλου απο πολιτική είτε είναι παρα πολύ…υπάλληλος στα ίδια αφεντικά με αυτά του Τσίπρα). Μια αντιπολίτευση-λαπάς απέναντι στην πιο αδίστακτη “φασιστική” κατα τον Μίκη Θεοιδωράκη “παρέα”(κάτι περισσότερο θα γνωρίζει…) δεν έχει καμμια τύχη – όπως δεν είχε καμμια τύχη μέχρι τώρα. Ανακοινώσεις της πλάκας(χαζοχαρούμενες…) που δεν λένε σε κανέναν το παραμικρό,ομιλίες για…τσάϊ και συμπάθεια με ατάκες δελτίου ειδήσεων,ευγένεια αστικού τύπου που στους Συριζανελ  σκάνε στα γέλια…τους καθιστούν “μεζέ” και “ορεκτικό” στην εν λόγω “παρέα”.

Οταν ο άλλος σου έχει κηρύξει τον πόλεμο και καταστρέφει με εντολές των ξένων την χώρα – όπως καταγγέλει και ο Μίκης – δεν κάθεσαι να…χαριεντίζεσαι μαζί τους ή στη βουλή(που ούτως ή άλλως δεν υφίσταται). Ούτε επιλέγεις “μπουλούκες και μπουλούκους” για την μάχη…(άκαπνους). Επιλέγεις στρατιώτες-κομμάντος για τον πόλεμο. Με το μαχαίρι στα δόντια…Η ΝΔ θυμίζει περισσότερο συμπόσιο στον Παρνσασσό και το ΠΑΣΟΚ(η οπως αλλιώς το λένε κάθε τρεις και λίγο) μοιάζει με την μαθήτρια δημοτικού που την έβαλαν στη γωνία να γράψει εκατό φορές τιμωρία “δεν θα το ξανακάνω”…Και κάθε τρεις και λίγο κοιτάζει τα αφεντικά της για να πει ή να μην πει κάτι που θα στενοχωρήσει την “παρέα”που κατέλαβε την κυβέρνηση…(μην την μαλώσουνε…)

Η πλάκα είναι οτι σε μια αστεία και παντελώς ανυπόληπτη και ερμαφρόδιτη “βουλή” ο πιο…σοβαρός μοιάζει να είναι ο…Λεβέντης!(που κατάντησε αυτή η έρμη χώρα). Και βέβαια η ΝΔ γνωρίζει οτι στην παρέα που κυβερνά μετέχει απο την αρχή και όλη η λεγόμενη “καραμανλική πτέρυγα” της και απο το ΠΑΣΟΚ βλέπουν επίσης ενας κομμάτι “απο τα παλιά” να βρίσκεται σε “περίοπτες καρέκλες και θέσεις”(αλλά και τμήματα της πάλαι ποτέ “ιστορικής ηγεσίας” αγκαλιά με τους Συριζανελ που καθοδηγούν την Χαρ.Τρικούπη). Μια παρέα λοιπόν “καραμανλικών”,κάποιων “πασόκων”,ορισμένων απο τον Συριζα και κάποιων απο την ευρύτερη “διεθνή δεξιά” κυβερνά εδώ και τρία χρόνια,ελλείψει αντιπολίτευσης..

Επειδή καλά τα παραμύθια αλλά κάποια στιγμή τελειώνουν,τώρα που ανακάλυψαν τον “στρατιώτη” Μίκη να τους θυμίσουμε την ΜΟΝΗ ουσιαστική πρόταση πραγματικής αντιπολίτευσης που υπάρχει και την έχει πει εδω και καιρό και ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ όλα τα σχέδια της συγκεκριμένης παρέας αλλά και όσων βρίσκονται πίσω της. Την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης και των αναπληρωματικων τους. Και παιδάκι του δημοτικού περι τα πολιτικά,αντιλαμβάνεται οτι ΑΥΤΗ είναι η μόνη ουσιαστική και πραγματική αντιπολίτευση απέναντι σε μια ΤΕΤΟΙΑ κυβέρνηση. Τι φοβούνται; Εκτός εαν τα αφεντικά απέξω δεν τους αφήνουν,παρα μόνο να πίνουν τσάϊ στο καφενείο της βουλής…Αλλά τότε,ας σταματήσουν να κοροϊδευουν τον κόσμο. Αρκετά…

Τώρα αν με το θέμα της Novartis ανησυχήσουν (οτι θα τους πάνε και στη φυλακή,για τις σχετικές φωτογραφίες κ.α.) και αποφασίσουν “κάτι άλλο”, θα το δούμε. Το πιθανότερο είναι πάντως να συνεχίσουν να πίνουν το…τσάϊ τους με βουτήματα στο Κολωνάκι και αλλαχού,περιμένοντας ποτε θα έρθει η σειρά τους “να κυβερνήσουν”. Οι καρέκλες είναι “γλυκιές” και στην…αντιπολίτευση(μια χαρά περνάνε..με μισθό ένα δεκαχίλιαρο στην τσέπη,χωρίς τα…τυχερά,με τίτλους και αξιώματα,γραμματείς και φαρισαίους,ταξιδάκια με όλα πληρωμένα παριστάντοντας τους σπουδαίους κλπ).

Τα συλλαλητήρια του Λαού όμως,μίλησαν…(για όλους).

Κώστας Οικονομίδης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here