Παν. Λαφαζάνης: Εθνική ντροπή (και ντροπή για την Μακεδονία) το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ξένα και ολιγαρχικά συμφέροντα Οι πράξεις τους δεν διαθέτουν καμιά λαϊκή συγκατάθεση και γρήγορα μια νέα λαϊκή κυβέρνηση θα τις ακυρώσει αλλά και θα αποδώσει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους του μεγάλου αυτού σκανδάλου.

0
213

Του Παναγιώτη Λαφαζάνη Γ.Γ. της ΛΑΕ

Αποτελεί εθνική ντροπή και πισώπλατο μαχαίρωμα για την Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, η υπογραφή της κατάπτυστης και αποικιακής σύμβασης, με την οποία η θαλάσσια πύλη της Μακεδονίας, το ιστορικό Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ξεπουλιέται κυριολεκτικά σε Γερμανικά, Γαλλικά, Κινέζικα και ολιγαρχικά συμφέροντα.

Η εκχώρηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στις σημερινές κατοχικές δυνάμεις της χώρας δεν συνιστά μια απλή εμπορική πράξη αλά ισοδυναμεί με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, με μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια και την οικονομία της Μακεδονίας αλλά και στην ιστορική πολιτιστική ταυτότητα της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας.

Ακόμα και η χειρότερη αποικία δεν είχε φτάσει ποτέ στο κατάντημα της σημερινής Ελλάδας, να έχει ξεπουλήσει τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της σε πολυεθνικά κέντρα και να σχεδιάζει την εκποίηση και όλων των υπόλοιπων, με μια τακτική θαλάσσιας άλωσης της που ανακαλεί μνήμες άλλων σκοτεινών αιώνων του ελληνισμού.

Συνιστά υποκρισία αλλά και αποκάλυψη ότι εγχώριοι ολιγάρχες, που λειτούργησαν και ως ”βαποράκια” για την εκποίηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μετέχουν στην εταιρεία που εξαγόρασε το Λιμάνι, εμφανίστηκαν να πρωταγωνιστούν ως νέοι, δήθεν, ”Μακεδονομάχοι” στο πρόσφατο συλλαλητήριο στην συμπρωτεύουσα.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι αρκετοί από τους όψιμους ”Μακεδονομάχους” των συλλαλητηρίων είτε στηρίζουν είτε τηρούν σιγή ιχθύος απέναντι στο ξεπούλημα της ”καρδιάς” της Μακεδονίας που αποτελεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Προειδοποιούμε αυτούς που υπέγραψαν την Σύμβαση εκχώρησης του ΟΛΘ, αυτούς που θα την ψηφίσουν στην Βουλή και αυτούς που άπληστα εξαγοράζουν κοψοχρονιά τον ΟΛΘ, ότι οι πράξεις τους δεν διαθέτουν καμιά λαϊκή συγκατάθεση και ότι γρήγορα μια νέα λαϊκή κυβέρνηση θα τις ακυρώσει αλλά και θα αποδώσει όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους του μεγάλου αυτού σκανδάλου.

  • Δήλωση του αμέσως μόλις πληροφορήθηκε την υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΘ, με ην οποία ξεπουλιέται το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here