Η Ελλάδα μετά τον οικονομικό πόλεμο,ενώπιον και “εθνικής επίθεσης” Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη πρέπει να εμβάλλει σε πολλές σκέψεις το πολιτικό προσωπικό της χώρας(και οχι μόνο)

0
536

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Θα γράψω και λίγο συναισθηματικά αυτο το σημείωμα. Αλλωστε ως “Θρακομακεδόνας” (με καταγωγή των παπούδων απο τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης) παρακολουθώ με πολύ μεγάλη ανησυχία όσα επιεικώς απαράδεκτα εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό γύρω απο την Θράκη,την Μακεδονία,την Ηπειρο,το Αιγαίο…Εδώ δεν μιλάμε πλέον για τον “οικονομικό πόλεμο” που δέχθηκε απο το 2010 και μετά η πατρίδα μας – με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα του, για τους μικρομεσαίους,την “ραχοκοκαλιά” της χώρας – αλλά για μια ύπουλη και ολομέτωπη επίθεση διαφόρων “περίεργων σκοτεινών δυνάμεων” εκτός και εντός της Ελλάδας, που αφορά ευθέως την εθνική υπόσταση της χώρας μας…(τα περιέγραψε πολύ καλά και συνοπτικά και ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης μας Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε ενα σκοπιανό “ομόλογο του”,της μουσικής κουλτούρας).

Προφανώς οι εκτός Ελλάδος σκοταδιστές – για τα δικά τους συμφέροντα – εκτίμησαν ή πήραν διαβεβαιώσεις απο τους εγχώριους συνεργάτες τους,οτι τώρα μπορούν να κατορθώσουν όσα ορέγονταν απο το 1940 και εντεύθεν…Ισως επειδή η οικονομική λαίλαπα με την οποία μας βομβαρδίζουν εσκεμμένα και επιλεγμένα για οκτώ χρόνια,εκτίμησαν οτι έχει φέρει “ισοπεδωτικά-αποχαυνωτικά αποτελέσματα” στον λαό μας. Ξεχνούν οτι και το 1940 οι ξυπόλητοι πατριώτες μας κυνήγησαν με τις ξιφολόγχες και έριξαν στην θάλασσα, τον φασιστικό, αρματωμένο σαν αστακό και πολυπληθέστατο, στρατό του Μουσολίνι…

Προφανώς θέλουμε ειρήνη,σταθερότητα και ασφάλεια με αμοιβαίο σεβασμό με τους γείτονες μας. Ομως οι Τούρκοι έχουν κάνει σουρωτήρι το Αιγαίο,απειλούν έμπρακτα με πόλεμο την Κύπρο,εξοπλίζουν τους μουσουλμάνους στα Σκόπια,εκπαιδεύουν τους μουσουλμάνους Αλβανούς και θέλουν να μετατρέψουν σε Κόσσοβο την θράκη. Οι Αλβανοί (το χθεσινό…ανέκδοτο) διεκδικούν επικαλούμενοι την σταδιοδρομία των συνεργατών των Ναζί που έδιωξαν κακήν-κακως οι Ελληνες απο την Ηπειρο, την…Δυτικη Ελλάδα,αφού την κεντρική Βόρεια Ελλάδα την διεκδικούν οι σκοπιανοί του Σόρος και την ανατολικη οι Τούρκοι! Και δεν φαίνεται να υπάρχει ενας πατριώτης στο λεγόμενο “πολιτικό σύστημα” να τους στείλει στον διάολο(όπου και πραγματικά δείχνουν να ανήκουν).  Προφανώς οι καλοζωϊσμένοι και παχυλώς αμειβόμενοι(ποικιλοτρόπως) ενδιαφέρονται μόνο για τα παχυλά σαγόνια τους…

Το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη,προφανώς ήταν μια μικρή “πρόγευση” των όσων θα ακολουθήσουν εαν δεν αλλάξει άρδην ρότα το πολιτικό μας σύστημα. Εαν δεν υπάρξουν κάποιοι Ελληνες -πέρα απο τους υπαλλήλους του Σόρος(και των αφεντικών του). Οι ξένοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Και εμείς τα δικά μας. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν δημιούργησε την Ελλάδα της Συνθήκης των Σεβρών(το 1920) δούλεψε μαζί με τους συμμάχους μας στην δύση και την ανατολή. Την χάσαμε εκείνη την πατρίδα και φτάσαμε στην ήττα της Συνθήκης της Λωζαννης(δυο χρόνια αργότερα) οταν οι εντολοδόχοι ξένων δυνάμεων εντός της χώρας μας (τότε το “παλάτι”) μας διαίρεσαν και μας “τεμάχισαν”.

Οι καιροί,ου μενετοί. Κανείς δεν μπορεί να αγνοεί την πραγματική βούληση του ελληνικού λαού,που είναι ένα βροντερό ΟΧΙ που αυτή τη φορά το εννοεί πραγματικά,απέναντι σε κάθε συμβιβασμενο υπάλληλο του Σόρος(που απλά διαθέτουν μια ελληνική ταυτότητα η ενα διαβατήριο). Μετά την οικονομική καταστροφή(γερμανικής καθοδήγησης),ας μην έχουμε και εθνική…Τα οικονομικά προβλήματα τα παιδιά μας,θα προσπαθήσουν να τα διορθώσουν…ας μην ακρωτηριάσουμε και την πατρίδα…δεν έχει κανείς αυτή την “εξουσιοδότηση”.

ΥΓ: Δυο λόγια για το “σκοπιανό”(είναι τραγικό λάθος, εαν δεν είναι εσκεμμένη ενέργεια με δολο,όταν ορισμένα κόμματα,πολιτικοί ή δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε δήθεν”μακεδονικό” – δεν υφίσταται κάτι τέτοιο…). Επειδή κατέγραψα ως πολιτικός συντάκτης το ρεπορτάζ απο το 1990 συνοδεύοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου,τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,τον Κώστα Σημίτη…σε όλα σχεδόν τα ταξίδια τους και τις σχετικές συζητήσεις τους,επισκέφθηκα επίσης την περιοχή των Σκοπίων αρκετές φορές αυτά τα χρόνια και επειδή οι δικές μου πληροφορίες σήμερα είναι οτι τουλάχιστον οι Ν.Τράμπ και Β.Πούτιν θέλουν τα Σκόπια να ονομαστούν με ονομασία που ΔΕΝ θα περιλαμβάνει τον όρο ή την λέξη Μακεδονία,είναι απορίας άξιο γιατί γίνεται αυτός ο…χαμός. Ας διώξουν ΑΜΕΣΑ τον Μ.Νίμιτς(άνθρωπο του Τ.Σόρος που άλλωστε δεν κάνει πλέον γι αυτη τη δουλειά,ας αποσυρθεί) και ας βρεθεί ενα όνομα όπως το “Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία” να είμαστε όλοι “μια χαρά φίλοι”…

ΥΓ2. Ψυχραιμία,σύνεση,νηφαλιότητα και χάραξη εθνικής στρατηγικής στα πλαίσια της πραγματικής βούλησης του Ελληνικού λαού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here