Οι Γαλλίδες βάζουν ενα STOP στον σκοταδισμό των GAY (και οχι μόνο) Τα δύο φύλλα,άνδρες και γυναίκες,πρέπει και οφείλουν να φλερτάρουν και να...ενοχλούν - στα όρια του επιτρεπτού - ερωτικά το ένα το άλλο για να συνευρεθούν και να δημιουργήσουν οικογένεια

0
282

Με την υπογραφή της σε μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν 100 περίπου γαλλίδες ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνιδες και συγγραφείς, και η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde, η ντίβα του γαλλικού κινηματογράφου Κατρίν Ντενέβ διαχωρίζει τη θέση της από τις φεμινιστικές εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το #MeToo και το γαλλικό αντίστοιχό του #BalanceTonPorc και κάνει λόγο για ένα κύμα πουριτανισμού.

«Ο βιασμός είναι έγκλημα, αλλά η προσπάθεια να αποπλανήσει κανείς κάποιον, ακόμη και επίμονα ή αδέξια, δεν είναι», ξεκινάει η επιστολή.

«Οι άνδρες τιμωρούνται γενικευμένα, εκδιώχνονται από τη δουλειά τους, όταν το μόνο που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο ή να προσπαθήσουν να κλέψουν ένα φιλί».

«Άντρες βρέθηκαν στο βούρκο επειδή μιλούσαν για προσωπικά θέματα κατά τη διάρκεια επαγγελματικών γευμάτων ή για την αποστολή σεξουαλικά φορτισμένων μηνυμάτων σε γυναίκες που δεν ανταποκρίνονταν στην προσοχή τους» σημειώνουν.

το κινημα των gay,οι εχθροι τησ κοινωνιασ και διαφοροι σκοταδιστεσ εχθροι τησ οικογενειασ,προσπαθουν να στρεψουν τισ γυναικεσ εναντιον των ανδρων με στοχο την διαλυση τησ ανθρωπινης κοινωνιασ

Οι συγγραφείς, καλλιτέχνιδες και ακαδημαϊκοί που υπογράφουν την επιστολή υπογραμμίζουν επίσης ότι «μια νόμιμη διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής βίας που υφίστανται γυναίκες, ιδιαίτερα στην επαγγελματική τους ζωή», μετετράπη σε «κυνήγι μαγισσών».
«Αντί να βοηθήσει τις γυναίκες αυτή η φρενίτιδα… ουσιαστικά βοηθά τους εχθρούς της σεξουαλικής ελευθερίας -θρησκευτικούς εξτρεμιστές και αντιδραστικούς του χειρίστου είδους.

» Οι γυναίκες έχουμε επαρκή επίγνωση ότι η σεξουαλική επιθυμία είναι από τη φύση της άγρια και επιθετική. Αλλά έχουμε επίσης την ικανότητα να μην συγχέουμε μια αδέξια προσπάθεια με μια σεξουαλική επίθεση»

«Το κύμα εκκαθάρισης φαίνεται να μην γνωρίζει κανένα όριο … Λογοκρίνουμε ένα γυμνό του Έγκον Σίλεσε σε μια αφίσα … ζητάμε την ακύρωση μιας ρετροσπεκτίβας των έργων του Ρομάν Πολάνσκι … ένας ακαδημαϊκός βρίσκει το φιλμ «Βlow -up» του Μικελάντζελο Αντονιόνι μισογυνιστικό και απαράδεκτο»… υπογραμμίζουν αλλού.

«Μια γυναίκα μπορεί την ίδια μέρα να ηγηθεί μιας επαγγελματικής ομάδας εργασίας και να απολαύσει το να είναι το σεξουαλικό αντικείμενο ενός άνδρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι “τσούλα” ούτε άθλια συνεργός της πατριαρχίας και του σεξισμού. Μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο μισθός της είναι ίσος με αυτόν ενός άνδρα, αλλά δεν αισθάνεται για πάντα τραυματισμένη από ένα τρίψιμο στο μετρό, ακόμα κι αν θεωρείται έγκλημα. Μπορεί να το δει και ως έκφραση μιας μεγάλης σεξουαλικής δυστυχίας ή σαν ένα περιστατικό που δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία» προσθέτουν.

«Ως γυναίκες, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτόν τον φεμινισμό που, πέρα από την καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας, παίρνει το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα… Η ελευθερία να ενοχλείς είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική ελευθερία».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here