Ε.Βενιζέλος: «Η παρούσα κυβέρνηση είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, που εμποδίζει την ανασυγκρότηση»

0
214

Πλήρως αντίθετος στο κυβερνητικό αφήγημα περί εξόδου της χώρας από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε υπέρ της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής, υπενθυμίζοντας τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε πως «η χώρα θα μπορούσε να είναι σε πολύ διαφορετικό σημείο σήμερα, χωρίς την υποχώρηση του 2015» μία υποχώρηση που όπως είπε θα έχει για πολλά χρόνια συνέπειες στην χώρα.

Στην ερώτηση πως αφού η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει και μελλοντικά την οικονομία θα παίξει κάποιο ρόλο η αλλαγή της πολιτικής εξουσίας ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Η παρούσα κυβέρνηση είναι το μεγάλο πολιτικό βάρος, το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, που εμποδίζει την ανασυγκρότηση» υπενθυμίζοντας σε όλους οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ το μόνο που κάνουν είναι να «κατασκευάζουν εχθρούς».

Όσον αφορά την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δημοσιονομικά του 2009 ανέφερε πως το μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία δημιουργήθηκε κυρίως το 2007- 2009.

Για το Σκοπιανό

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων πριν τους ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στο θέμα του Σκοπιανού κατηγορώντας την κυβέρνηση πως πήγε να κατασκευάσει ένα τέχνασμα. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει οι δε ΑΝΕΛ να καταγγέλουν, λέγοντας πως «ο κ. Καμμένος δε μπορεί πλέον να συνεχίσει να παίζει αυτό το παιχνίδι».

«Η Ελλάδα δέχεται ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προδιορισμό για κάθε χρήση» είπε ζητώντας εκείνο που ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, δηλαδή ενημέρωση,τι συμβαίνει σήμερα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here