Στις 5 Νοεμβρίου η εκλογή του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς

0
126

Στις 5 και 12 Νοεμβρίου ( αν υπάρξει δεύτερος γύρος) θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αυτό αποφασίστηκε την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου που διήρκησε 4 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δ.Χόνδρου στο ΒΗΜΑ οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταβάλλουν ένα ποσό της τάξης των 2000 ευρώ και να συλλέξουν 1000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας. Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει σε διάστημα περίπου έως τις 8 Σεπτεμβρίου ενώ οι υπογραφές θα πρέπει να προσκομιστούν το αργότερο μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες θα δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους της επιτροπής και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Σε ότι αφορά το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, υπήρξε ένταση καθώς απειλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στους Αντώνη Βγότζα από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά και στον Γιάννη Αναστασάκο ο οποίος ανέλαβε να εισηγηθεί στην επιτροπή Αλιβιζάτου τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί.

Τελικά συμφωνήθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητο της. Για το σκοπό αυτό θα συνεδριάσει την Πέμπτη μια επιτροπή τεχνικών από όλες τις πλευρές προκειμένου να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here