Φ.Γεννηματά: «Το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για το Κίνημα Αλλαγής» Α.Τσίπρας: «Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το '18, θα είναι το '19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης»

0
203

«Το 2018 θα είναι χρονιά ορόσημο για το Κίνημα Αλλαγής, που μπορεί να γίνει ο νέος φορέας αναγέννησης και ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού» τόνισε η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας εμφαντικά ότι ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξης στο ραδιοσταθμό Real, αναφέρθηκε και στις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες λέγοντας: «Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το πει ο ελληνικός λαός. Εμείς μένουμε στην εμμονή για εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση. Και ερωτώ και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, εαν είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν στην σταθερότητα του τόπου, στη βάση μιας προοδευτικής ατζέντας. Μόνο με ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανάταξης της χώρας απο την καταστροφή, μπορούμε να συνεργαστούμε».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε επίσης ότι «πρέπει σαν χώρα να δημιουργήσουμε αειφόρα οικολογική,ανθρώπινη ανάπτυξη, να προσελκύσουμε υγιείς ξένες επενδύσεις, να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,γιατί αυτή είναι η δομή της χώρας μας, και να είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο να βρίσκουν εργασία οι νέοι μας. Αυτή είναι η καρδιά του δικού μας προγράμματος και προφανώς είναι και η διαφορά μας τόσο από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και απο αυτές της ΝΔ».

Η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» στη ίδια συνέντευξή εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα στο οποίο εκλέχθηκε να ηγηθεί μπορεί να αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό και να ανατρέψει εκ βάθρων τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς και πρόσθεσε ότι καθημερινά διαπιστώνει να αναπτύσσεται μια υγιής πολιτική δυναμική, όπως και εμπιστοσύνη αλλά και προσδοκία για το νεοπαγές «Κίνημα αλλαγής».

Στην ερώτηση εαν «βλέπει» εκλογές μέσα στο 2018, απάντησε: «Εκτιμώ ότι ήδη ο χρόνος για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετρά αντίστροφα και όσο παραμένουν στην εξουσία μεγαλώνουν τα αδιέξοδα για τη χώρα και τους πολίτες της. Λένε”Ναι” σε ό,τι τους ζητούν οι θεσμοί, όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις τους, και αυτή η συγκυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που για να τα επιτύχει “επενδύει” στην άγρια υπερφορολόγηση των πολιτών. Ολο αυτό, έχει σαφέστατη ημερομηνία λήξης».

Επίσης η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «προσπάθεια εξαπάτησης» την λεγόμενη απο την κυβερνητική προαπαγάνδα «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια το 2018 και υπογράμμισε ότι «εκτιμάται η πολύχρονη προσπάθεια του λαού, απλώς η έξοδος από τα μνημόνια χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, καθώς η υπάρχουσα έχει υπογράψει μνημόνια μεγάλης διάρκειας».

Τέλος, στην ερώτηση για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα της στο λεγόμενο «Σκοπιανό» η κ. Γεννηματά είπε: «Εγώ δεν θα παίξω το παιχνίδι της κυβέρνησης, του αποπροσανατολισμού του λαού μας. Υπάρχει εθνική γραμμή και είναι η σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με γεωγραφικό προσδιορισμό. Θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα όταν η κυβέρνηση φέρει μια αναλυτική και τελική ενημέρωση. Πρέπει να σταματήσει η ονοματολογία μέσω των μέσων ενημέρωσης. Υπευθυνότητα και σοβαρότητα χρειάζεται. Έτσι ασκείται η εξωτερική πολιτική».

**Κλίμα αισιοδοξίας επιχειρεί να διαμορφώσει ο πρωθυπουργός για το 2018. Τη 2η ημέρα της νέας χρονιάς, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, κατά την οποία εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το 2018 «θα είναι η χρονιά της Ελλάδας». Επιπλέον, τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ’18, θα είναι το ’19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης» τόνισε στον Realfm ο πρωθυπουργός.

Για την πορεία της χώρας το 2018, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι θα είναι η χρονιά της Ελλάδας και επισήμανε: «Γιατί μετά από οκτώ, πια, ολόκληρα χρόνια μπορούμε να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά, να ανασάνουμε, στη μέση του ’18, τον Αύγουστο του ’18 προβλέπεται το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος στήριξης, άρα βγαίνουμε από τα μνημόνια και το κυριότερο έχω την αίσθηση ότι βγαίνουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με αυτό που βρισκόμασταν τρία χρόνια πριν».

Ο ίδιος τόνισε ότι μαζί με τα μνημόνια πρέπει να τερματιστούν και οι παθογένειες της χώρας. «Παθογένειες που αν δεν τελειώσουν ή αν δεν αρχίζουν να ελαχιστοποιούνται ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο. Άρα, δεν οραματίζομαι το 2018 ως μία επιστροφή στα χρόνια του 2008-2009, λίγο πριν την κρίση» επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στον βαθμό που υπάρχει, πράγματι, από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, μένει να τα δούμε όμως αυτά, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Πιστεύω ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα, τα υπαρκτά, να τα αντιμετωπίσει. Δεν έχουμε αυτή τη λογική. Το έχουμε αποδείξει και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, παρά τις υπαρκτές διαφορές μας».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here