Η “γεύση” του 2017 και η “ελπίδα” για το 2018

0
536

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Τελευταία ημέρα του 2017. Τι “γεύση” μας αφήνει; Τι “υπόσχεται” το 2018;

Αν και αυτές τις ημέρες όλοι θέλουν να εύχονται “κάτι καλλύτερο”,καθώς έχουμε ήδη εορτάσει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί την γέννηση του Θεανθρώπου που μας υπενθυμίζει – εκτός των άλλων- οτι ως άνθρωποι έχουμε πολλές και βαριές “αμαρτίες” σε μια σύντομη παρουσία επι της Γης,εντούτοις “πέρα απο τις ευχές” υπάρχει και η…πραγματικότητα.Η καθημερινότητα όλων μας.

Η πατρίδα μας,η Ελλάδα των πανάρχαιων μύθων αλλά και των ηρώων σε κάθε εποχή,η γενέτειρα του σύγχρονου Πολιτισμού,εξακολουθεί να υποφέρει “μέσα στο σκοτάδι” που την τύλιξε εδώ και κάποια χρόνια,η ανηλεής επίθεση διαφόρων “κέντρων και παράκεντρων”(φυσικά αφού προηγήθηκε η λεηλασία εκ των έσω απο τα διάφορα τρωκτικά και απο μια σάπια και διεφθαρμένη “αστική τάξη”). Και το 2017 ήταν μια χρονιά λοιπόν που λαός έσφιξε τα δόντια του και υπέμενε – επι της ουσίας – τις επιθέσεις εναντίον της ζωής του και της προκοπής του. Τα παιδιά μας συνέχισαν να φεύγουν “για να σωθούν”.

Ευτυχώς δεν είχαμε “κάτι άλλο”(χειρότερο για την πατρίδα μας). Ηταν μια χρονιά που το σκοτάδι “νίκησε ξανά το φως” στον τόπο που υπάρχει μόνο ΦΩΣ(για να αντιληφθούμε πόσο μεγάλη και τρομερή είναι η επίθεση απο το…σκοτάδι και τους φορείς του). Ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί κοιτάζοντας την ζωή του και την ζωή των “αδελφών του”(των άλλων δηλαδή συμπολιτών μας). Είναι παρήγορο οτι οι Ελληνες άνοιξαν την αγκαλιά τους επίσης σε κάθε πρόσφυγα,μετανάστη και κατατρεγμένο αυτής της Γης. ΟΛΟΙ βρήκαν μια φιλόξενη αγκαλιά,μέσα βέβαια στις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας(φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτι οι Ελληνες θα ανεχτούν παιχνίδια πληθυσμιακής – και οχι μόνο – αλλοίωσης της χώρας μας,που ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να προωθούν – άλλωστε η πολύχρονη σφοδρή και ανελέητη επίθεση εναντίον της ζωής των Ελλήνων,έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον τα νεα παιδιά να κάνουν οικογένεια και βέβαια παιδια ή όσοι μπορούν φεύγουν για να κάνουν οικογένεια εκτός Ελλάδος).

Μέσα σε μια “ατμόσφαιρα” μέσα στην οποία ακούμε τις (πολιτικές) υποσχέσεις οτι το καλοκαίρι του 2018 θα τελειώσει η “ξένη επιτροπεία και στην ουσία κατοχή”(που μας επιβλήθηκε όπως είναι γνωστό με το πρόσχημα της χρεωκοπίας και της πρωτοφανούς…λιτότητας κυρίως για τους μικρούς και του μεσαίους εισοδηματίες και βέβαια την σφαγη των συνταξιούχων με την παράλληλη εξορία των νέων) ακούμε λοιπόν οτι οι πολιτικές μας δυνάμεις θα ανατάξουν την χώρα – με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του 21ου αιώνα – και με την προσέλκυση νέων (ξένων κατα βάση) επενδύσεων και την δημιουργία νέου πλούτου,θα αρχίσει σταδιακά η αναγέννηση της χώρας μας. Ποιος δεν θα το ευχόταν; Ποιος Ελληνας ή φιλέλληνας δεν θα το ήθελε;

Το 2018 ενδεχομένως να είναι και εκλογικό έτος – υπάρχουν όπως είναι γνωστό και πολλές “εξελίξεις” στα “εθνικά μας θέματα” καθώς και στην Κύπρο,με απρόβλεπτο γείτονα την ισλαμοφασιστική Τουρκία. Η αλήθεια είναι οτι η χώρα μας εαν αντέξει δύο-τρία χρόνια ακόμη τις επιθέσεις και ιταμές προκλήσεις,θα είναι σε θέση να δημιουργήσει ενα μέλλον που της αξίζει. Αρκεί ο λαός μας “να είναι εδώ” και όρθιος.

Ο νέος κόσμος που διαμορφώνεται έχει ανάγκη μια νέα,σύγχρονη,δυνατή,γεμάτη ΦΩΣ και δημιουργία Ελλάδα. Μια Ελλάδα,του ήλιου και της γαλάζιας θάλασσας,του Πολιτισμού,της Γνώσης,της Παιδείας,της Ορθοδοξίας. Της παγκόσμιας Ναυτιλίας. Των φωτισμένων μυαλών της νέας γενιάς των Ελληνόπαιδων. Δεν έχουμε ανάγκη μια “κολομβία των βαλκανίων” απο μαφιόζους και κάθε λογής αποβράσματα διεφθαρμένων σκοταδιστών(όπως καταντήσαμε). Η Ελλάδα του Περικλή και των Δελφών,του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη ήταν ΦΩΣ και ΓΝΩΣΗ. Και αυτό έχει ανάγκη απο εμάς σήμερα ο Πλανήτη μας. Απο την Ελλάδα. Την πατρίδα όλων.

Ας ελπίσουμε λοιπόν το 2018 να είναι μια νέα αρχή,προς αυτή την κατεύθυνση…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here