ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Ασυλο στους αντιφασίστες Τούρκους που είναι απέναντι στον Ερντογάν – Οι απειλές απο την Τουρκία έκαναν την κυβέρνηση να ζητήσει αναίρεση της απόφασης! Οι θερμές υποσχέσεις της κυβέρνησης οτι θα παραδώσει στα...χέρια του δικτάτορα ισλαμοφασίστα Ερντογάν τους Τούρκους αντικαθεστωτικούς, γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθούν!

0
188

Δεν προλάβαμε καν να χαρούμε για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να προσφέρει πολιτικό άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους ικέτες, εναρμονισμένη πλήρως με την αντίστοιχη τελεσίδικη απόφαση του Άρειου Πάγου για τη μη έκδοσή τους και, μόλις η Άγκυρα γάβγισε -“η παροχή πολιτικού ασύλου θα έχει συνέπειες”-, πανικόβλητη η κατάπτυστη ελληνική κυβέρνηση, ναι, έκανε το μέχρι πρότινος αδιανόητο: υπέβαλε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για πολιτικό άσυλο.

Έτσι, παρά τα παχιά της λόγια, παρά τα φούμαρά της για ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, για διαχωρισμό των τριών εξουσιών και πλήρη σεβασμό στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, το τσίρκο του Τσίπρα, του Καμμένου και του Κοτζιά απέδειξε περίτρανα αυτό που ο πρωθυπουργός ποτέ δεν διέψευσε, αυτό που ο κόσμος είχε τούμπανο και ο ίδιος κρυφό καμάρι: πράγματι ο Τσίπρας, κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου, είχε υποσχεθεί στον δικτάτορα της Τουρκίας να επιστρέψει τους Οκτώ και, να που τώρα, μπροστά στα μάτια μιας εμβρόντητης κοινής γνώμης, ξεκινάει την υλοποίηση της υπόσχεσής του.

Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα μπουλούκι από φοβισμένα ανθρωπάκια που, όχι το ανάστημά της δεν μπορεί να σηκώσει απέναντι στον τούρκο τύραννο, αλλά θρασύτατα επαίρεται και για το αντίθετο.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Καμία ανοχή από την αντιπολίτευση σε αυτήν την εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση. Έως ότου πέσει, τυχαίνει πάλι ο κλήρος στην ελληνική δικαιοσύνη να διασώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια. Να τρίψει στη μούρη αυτών των ασπόνδυλων υποκριτών την αίτηση ακύρωσης και κάθε αίτησης ακύρωσης στο μέλλον.

Πέτρος Τατσόπουλος/FB

**Η Ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε πριν αλλάξει η χρονιά να χορηγήσει – καταρχήν – άσυλο σε έναν απο τους οκτώ στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην πατρίδα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου  Ιουλίου στην γειτονική χώρα – αναμένεται το ίδιο να πράξει και για τους υπόλοιπους επτά(και όσους άλλους καταφύγουν στην πατρίδα μας για να γλυτώσουν την ζωή τους απο το καθεστώς του Ερντογάν).

Κλαίγοντας από χαρά αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού που εκρατείτο διοικητικά, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που είχε προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου  εξέδωσε απόφαση με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη  του ελικοπτέρου, με ένα σκληρό σκεπτικό σε βάρος της γείτονας χώρας.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι επιεικώς απάνθρωπη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Η απόφαση της Επιτροπής σημειώνει ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε  συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον θέλει για όσα θεωρεί οτι είναι «πολιτικά εγκλήματα»(για αντιπολίτευση στον Ερντογάν και το καθεστώς του).

Επίσης υπογραμμίζεται  στην ίδια απόφαση ότι για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία επειδή σε κάθε περίπτωση δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη» – ακόμη και για την πολιτική του συμπεριφορά,αλλά θα γνωρίσει το μένος των στημένων δικών του καθεστώτος Ερντογάν(των ισλαμοφασιστών).

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρεται να αναζητά λύση αποδεκτή απο το Τουρκικό καθεστώς και ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Διοικητικοί δικαστές σχολιάζοντας αυτές τις προσπάθειες της συγκυβέρνησης σημείωναν οτι σε όποιες  δικονομικές και δικαστικές ενέργειες και εάν προβούν δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανατροπή της απόφασης αυτής, καθώς μάλιστα ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί επί του θέματος οριστικά και αμετάκλητα.

Να σημειώσουμε ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε  τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία.  Σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού οι  υπόλοιποι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής.

Update. Σε ρεπορτάζ της Καθημερινής διαβάζουμε και τα εξης:

Κλιμακώνει τους τόνους έναντι της Αθήνας η Άγκυρα, μετά την απόφαση της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου να χορηγήσει άσυλο σε ένα εκ των των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας η απόφαση χαρακτηρίζεται ως «πολιτική» και η Αθήνα προειδοποιείται για τις «επιπτώσεις» που θα υπάρξουν στις διμερείς σχέσεις.

Στο μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε αίτημα ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής Ασύλου, ακολουθώντας την πάγια θέση της σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ είχε θέσει εμφατικά και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, προ μηνός, κατηγορώντας μάλιστα και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για ασυνέπεια καθώς, κατά τον Τούρκο Πρόεδρο, είχε δεσμευτεί για την έκδοση των πραξικοπηματιών. Η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού επικεντρώθηκε στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, που είναι και η μόνη που αποφασίζει για την έκδοση ή μη πολιτών άλλων χωρών, ενώ είναι σαφές ότι η Άγκυρα θα εντείνει τις πιέσεις της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό Υπ.Εξ. «η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και εναγκαλίζεται πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση». «Χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d’etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και συνεχίζει: «Η Ελλάδα, δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων και τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας».

Αυτή η απόφαση, προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ, θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα και αναμφισβήτητα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου γράφει στο mignatiou.com – Σύντροφοι (του Μαξίμου), δεν ξέρω πως την έχετε δει τη δουλειά (με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, στους οποίους ο Ταγίπ Ερντογάν προσάπτει τη βαριά κατηγορία της συμμετοχής στο (σικέ) πραξικόπημα)… Αλλά, όπως και αν την έχετε δει… Την έχετε δει εντελώς, μα εντελώς, λάθος.

Και εύχομαι το λάθος να μην αποδειχθεί τραγικό για την Ελλάδα, διότι αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ έχουμε να κάνουμε με ένα ψυχασθενή ηγέτη, που δρα, αντιδρά και φέρεται απρόβλεπτα και σκληρά.

Τα γεγονότα είναι ήδη γνωστά και τα παραθέτω για λόγους δεντολογίας: Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε ένα εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Μία απόφαση που ελήφθη με καθαρά νομικούς και δημοκρατικούς όρους.

Ακολουθεί σκληρή και απειλητική ανακοίνωση της Τουρκίας. Προσέξτε: Μιλούν για Δημοκρατία αυτοί που την καταπατούν καθημερινά στην πράξη. Ταυτόχρονα απειλούν την Αθήνα με συνέπειες.

Μία ώρα μετά την τουρκική ανακοίνωση, το Μέγαρο Μαξίμου γράφει τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη Δικαιοσύνη στα παλαιότερα των υποδημάτων των αξιωματούχων του.

Εκδίδει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών.

Με όλη μου την ειλικρίνεια το καταγράφω: Έμεινα άφωνος. Είναι δικαίωμα των συντρόφων να σκέφτονται «διεθνιστικά», αλλά μιλάμε για τη Δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν μπορείτε να τα κρίνετε με κομματικούς, και μάλιστα διεθνιστικούς, όρους. Αντιπροσωπεύετε την Ελλάδα, όχι τον διεθνιστικό ΣΥΡΙΖΑ. Και εύχομαι από καρδιάς να είναι αυτός ο λόγος της άμεσης αντίδρασης και της αίτησης ακύρωσης της απόφασης. Διότι κυκλοφορούν φήμες και πληροφορίες που μας θυμώνουν, που μας εξοργίζουν.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κρύβομαι. Τα θέλω μου και τα πιστεύω μου, είτε είναι για την Κύπρο και την Ελλάδα, είτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία, τα υποστηρίζω μα πάθος.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε βεβαίως το θέμα των οκτώ στρατιωτικών, που χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες. Σιγά που δεν θα το έθετε και μάλιστα επιτακτικά…

Από τις δημόσιες δηλώσεις αντιληφθήκαμε ότι ο κ. Ερντογάν εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ από τον πρωθυπουργό. Άλλη απάντηση δεν μπορούσε να υπάρχει. Διότι για την τύχη των οκτώ δεν μπορεί να αποφασίσει κανένας πολιτικός. Μόνο οι δικαστές. Ουδείς άλλος.

Οπότε, ορθώς απάντησε αρνητικά ο Αλέξης Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν… Εκτός αν τα παραπάνω είναι ένα παραμύθι… Και να με συμπαθάτε που καταγράφω τις αμφιβολίες μου, αλλά 1 συν 1 κάνε 2, όχι 11… Εκτός αν δημόσια δήλωσαν αυτά που ήδη γνωρίζουμε και πίσω από τις κλειστές πόρτες άλλα είπαν, άλλα αποφάσισαν και συμφώνησαν.

Αν όντως η κυβέρνηση της Ελλάδας προχώρησε σε υπόγειες συμφωνίες με τον αυταρχικό Ερντογάν, τότε έχουμε μέγα πρόβλημα. Και σαν χώρα, και σαν Έλληνες πολίτες.

Προσωπικά θεωρώ οποιαδήποτε συμφωνία με οποιονδήποτε ξένο ηγέτη, για ένα θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως την πιο έσχατη υποχώρηση. Χαρακτηρισμούς δεν χρησιμοποιώ ποτέ. Αλλά η χθεσινή πράξη με ενόχλησε και με εκνεύρισε και με γέμισε με οργή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει πολύ αυτούς του οκτώ, τους οποίους θα στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και τους θέλει πολύ για να τους παρουσιάσει ως το «παράδειγμα προς αποφυγή».

Την ίδια στιγμή θα πετύχει και τον δεύτερο του στόχο: να ταπεινώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Διότι γι’ αυτόν θα αποτελέσει μια τεράστια νίκη, που θα χρησιμοποιήσει για εσωτερική κατανάλωση, η παράδοση των στρατιωτικών -ως «δώρο» μήπως- από την Αθήνα στην Άγκυρα…

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες της για το θέμα του ασύλου. Μερικά πράγματα είναι ιερά και πρέπει να τα σεβόμαστε.

Δεν εξετάζω αν οι οκτώ είναι πραξικοπηματίες -και αν είναι, επίσης με ενοχλεί. Αλλά ζήτησαν άσυλο επειδή πραγματικά κινδυνεύουν. Ρώτησε η κυβέρνηση τι έχει συμβεί στους συγγενείς τους; Ας κάνει κάποιος ένα τηλεφώνημα στην ελληνική πρεσβεία και στο ελληνικό Γραφείο Τύπου στην Τουρκία. Σίγουρα γνωρίζουν…

Περιμένω από τον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την αίτηση κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών. Εάν δεν ακυρωθεί, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, τα οποία θα είναι πολύ αρνητικά για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν καταλαβαίνει με άλλη γλώσσα κύριε Πρωθυπουργέ. Και πρέπει κάποια στιγμή, και εσείς στην Αθήνα και ο κ. Νίκος Αναστασιάδης στη Λευκωσία, να σταματήσετε αυτή την στάση ηττοπάθειας έναντι της Τουρκίας.

Όχι βέβαια… Δεν θέλουμε πόλεμο, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε πόλεμο. Αλλά δεν πάει άλλο αυτό που συμβαίνει με τους Τούρκους. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here