Η εκπαίδευση,χωρίς…παιδεία(αλλά με εξετάσεις)

0
104

Η Νίκη Κεραμλεως,τομεάρχης για την Εκπαίδευση απο την πλευρά της ΝΔ επισκέφθηκε στο υπουργείο Παιδείας τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου. Η ΝΔ όπως είναι γνωστό έχει σηκώσει – και δικαιολογημενα – πολύ υψηλά στην ατζέντα της,τα όσα συμβαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο.

Η ανακοίνωση της ΝΔ μετά τη συνάντηση λέει τα εξης:

«Μετά από συνεχείς αντιφατικές δηλώσεις, τελικά η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά τις διπλασιάζει, βαφτίζοντάς τες “κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις”.

Προσθέτει, έτσι, νέα βάρη σε μαθητές και γονείς, παίζοντας με την αγωνία τους,  χωρίς να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες για το Λύκειο του 21ου αιώνα.

Η ουσιαστική αναβάθμιση του σχολείου,  προϋποθέτει πρώτα από όλα, την αξιολόγηση του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εκπαιδευτικών.

Αυτή είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να έχουμε ένα ελεύθερο, δημιουργικό σχολείο ίσων ευκαιριών, κοινωνικής κινητικότητας, ουσιαστικής μόρφωσης».

Τα πολλα συμφεροντα τησ παραεκπαιδευσησ ,δυσκολα θα αφησουν να γινει το οτιδηποτε σε αυτον τον χωρο

** «Όπως καλά γνωρίζετε ο στόχος μας είναι η αναβάθμιση του Λυκείου και ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά του Λυκείου θα μπορούν να ξαναείναι στο σχολείο και το σχολείο θα μπορεί να παίζει τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο.

Είναι μία συζήτηση δύσκολη και περίπλοκη. Είναι μία αρχή και με βάση αυτή την αρχή θα δούμε ενδεχόμενες βελτιώσεις» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντησή που είχε με την τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως (την οποία ενημέρωσε για την πρόταση του υπουργείου για τη νέα δομή του Λυκείου και το νέο σύστημα εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση).

Ο κ. Γαβρόγλου είπε ακόμα ότι ενημέρωσε αναλυτικά, την τομεάρχη της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «νομίζω απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί με τις απαντήσεις ή όχι».

Από την πλευρά της, η κ. Κεραμέως σημείωσε: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες αντικρουόμενων δηλώσεων και ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης. Άκουσα με προσοχή, έκανα πολλές ερωτήσεις σε σχέση με το σχέδιο, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα, διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με το σχέδιο αυτό, θεωρούμε ότι πάρα πολλά σημεία είναι πολύ προβληματικά, χρήζουν διευκρίνισης, χρήζουν προσεκτικότερης μελέτης».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε το νομοσχέδιο προκειμένου να τοποθετηθούμε επ’ αυτού, ελπίζοντας βεβαίως κύριε υπουργέ ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν αλλάξει εκ νέου οι προθέσεις της κυβέρνησης».

Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με την τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ διήρκησε για περισσότερο από μία ώρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here