Απειλούν με “σκοπιανό” και “Θράκη” Πάνος και Δημήτρης Καμμένος Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν οτι πρόκειται για "πολιτικό εκβιασμό" αναβάθμισης τους, στον επερχόμενο ανασχηματισμό

0
292

«Υπάρχει…πρόβλημα στις σχέσεις Καμμένου-Τσίπρα”; ρωτήθηκε κυβερνητικο στέλεχος με αφορμή 1ον την δημόσια τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας οτι δεν θα κάνει αποδεκτή καμμία συμφωνία των Τσίπρα-Κοτζιά κλπ με τα Σκόπια για την χρήση του όρου “μακεδονία” στην ονοματοδοσία τους, οταν είναι γνωστές οι δηλώσεις τους οτι θα φέρουν κάποια λύση στο συγκεκριμένο αυτό θέμα – μάλιστα Νίμιτς,σκοπιανοί κ.α. ανοίγουν σαμπάνιες απο τωρα – μέσα στο επόμενο εξάμηνο που θα είναι ενας καθαρός συμβιβασμός της Ελλάδας υπερ των Σκοπίων,δηλαδή θα περιέχει τον όρο μακεδονία στο ονομα τους και 2ον στην τοποθέτηση σήμερα στη βουλή του ξαδέλφου του και αντιπροέδρου στη βουλή Δημήτρη Καμμένου οτι δεν θα ψηφίσει την εκλογή μουφτή στην θράκη μια διάταξη που ανακοίνωσαν Γαβρόγλου-Τσίπρας οτι θα φέρουν το επόμενο διάστημα για ψήφιση και παράλληλα προέβη σε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ(και της ομάδας των “53” ειδικότερα) για όσα έγιναν κατα τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα(με απαίτηση των Τούρκων αποκλείσθηκε απο κάθε εμφάνιση ή παρουσίαση εκείνες τις ημέρες ο Πάνος Καμμένος – σαν να ηταν τιμωρημένος απο τον σουλτάνο) λέγοντας ο εξάδελφος οτι “όλα έχουν και ένα…όριο”!(sic)

Η συνδυασμένη αυτή επίθεση των δύο…Καμμένων (του Προέδρου των ΑΝΕΛ και του αντιπροέδρου της βουλής) για το σκοπιανό και την Θράκη(σε εθνικά δηλαδή θέματα) προφανώς και δεν είναι…τυχαία. Ορισμένοι απλά την αποδίδουν στην διάθεση του Π.Καμμένου να παραμείνει ενα κόμμα που σχεδόν όλοι τους είναι σε υπουργικές η κρατικές καρέκλες(και θέσεις – που θα τις ξαναβρούν;) σε ακόμη καλλύτερες θέσεις!. Δηλαδή στον επερχόμενο ανασχηματισμό να…αναβαθμιστεί τόσο ο ίδιος όσο και τα…στελέχη του! Με άλλα λόγια οτι πρόκειται για εναν “πολιτικό εκβιασμό” που στο βάθος του έχει και την απειλή…πτώσης της κυβέρνησης,εαν…

Ομως,οι περισσότεροι γνωρίζοντας οτι πρόκειται απλά για πομφόλυγες και άσφαιρα…πυρά,ισχυρίζονται οτι απλά περιμένει το…αντίδωρο της εξουσίας,καθώς άλλωστε μπαίνουμε και σε προεκλογικούς χρόνους(το πιθανότερο είναι τον Νοέμβριο του 2018 να στηθούν κάλπες). Και επίσης έχει πολλά μέτωπα σε εκκρεμότητα με αντιπάλους που δείχνουν επίσης αποφασισμένοι,εναντίον του(όπως άλλωστε έχει καταγγείλει και ο ίδιος πολλές φορές).

Η εκτίμηση λοιπόν είναι οτι πρόκειται για ένα παζάρι…αναβάθμισης τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του. Με όπλο την κοινοβουλευτική “δεδηλωμένη”(όσο υπάρχουν ακόμη ΑΝΕΛ στην παρούσα βουλή). Θα έχει ενδιαφέρον άλλωστε και η τοποθέτηση του στη βουλή,λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού.

**Χαρακτηριστικά ενδοκυβερνητικού «εμφυλίου» τείνει να λάβει η συζήτηση που άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου περί εκλογής του Μουφτή, με τους συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ να διατυπώνουν σε όλους τους τόνους την αντίδρασή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα από του βήματος της Βουλής, ο Δ. Καμμένος εξαπέλυσε βολές κατά της εσωκομματικής «τάσης» των «53+», οι οποίοι έχουν δημοσίως τονίσει ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί σε ομηρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος, Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί μαζί του!

«Δυσαρεστήθηκα από την δήλωση τω “53” που λέει ότι είναι υποχρεωτική και οδυνηρή η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ», δήλωσε ο κ. Καμμένος, διερωτώμενος με προφανή δυσφορία ότι «είναι οδυνηρό που έχουμε πάρει όλοι το πολιτικό βάρος;». Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ακόμα ότι διαφωνεί πλήρως με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου για την εκλογή του Μουφτή, επικαλούμενος τις σχετικές δηλώσεις Ερντογάν από την Θράκη. «Ο Τούρκος πρόεδρος λέει για μια σημαία, μια πατρίδα ένα κράτος. Τι σημαίνει αυτό; Δεν υπάρχουν διακρίσεις και διαφορές; Θα είμαστε αδέλφια. Όλοι θα είμαστε Τουρκία, είπε ο Ερντογάν», σύμφωνα με τον κ. Καμμένο δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τέτοια διάταξη.

«Αν δεν είμαι εγώ σοβαρός θα πρέπει να σεβαστείτε την θετική μου ψήφο που είναι σοβαρή. Θα πρέπει να σεβαστείτε εμένα και τους ΑΝΕΛ. Όλα έχουν ένα όριο και μιλώ επί προσωπικού και δεν περιμένω να με χειροκροτήσετε», κατέληξε ενοχλημένος ο κ. Καμμένος.

«Αγκάθι» για τους ΑΝΕΛ εκτός της εκλογής του Μουφτή αποτελεί και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για το οποίο ήδη ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος διαβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι ουδέποτε θα συναινέσει «στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου “Μακεδονία” για την ονομασία των Σκοπίων», δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεων του κόμματός του. Το μείγμα των διαφωνιών στα εθνικά, συνιστά υπαρκτό εμπόδιο για την συγκυβέρνηση και ένα οριακό στοίχημα για την περαιτέρω συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here