Κυρ.Μητσοτάκης: Οφείλω να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της χώρας «Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του με την οποία κλείνουν οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου του κόμματος.

0
155

«Η ΝΔ αλλάζει και οι Έλληνες ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μας φταίνε οι ξένοι.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή, πως θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε την χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Η ΝΔ αλλάζει, είμαι υπερήφανος που υπηρετώ μία παράταξη με ιστορία, οφείλω όμως να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της αυτή είναι η εντολή μου μου δώσατε και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σκληρή ήταν και η κριτική σου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς όπως επεσήμανε «η χώρα έπιασε πάτο και ότι φέρουν όλες τις παθογένειες της αντιπολίτευσης», ενώ έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει. «Οι επόμενες εκλογές είναι μάχη για την ψυχή του έθνους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα νέο Σύνταγμα στην χώρα που θα διασφαλίζει την λειτουργία του πολιτεύματος και θα απελευθερώνει την δημιουργικότητα από τα δεσμά του κρατισμού. Είμαστε έτοιμοι και έχουμε σχέδιο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Κάνοντας ακόμη, αναδρομή στην ηγεσία του κόμματος ανέφερε: «Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκατ. ευρώ, μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, σε μία λαϊκή συνοικία, σε όλες τις δομές του κόμματος έχουν μπει νέα πρόσωπα, δίνουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Δίνουμε το μήνυμα ότι αλλάζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Εχουμε κι εμείς την ευθύνη μας για τις παθογένειες της αντιπολίτευσης: πελατειακό κράτος, διαφθορά, οικογενειοκρατία, κρατισμός, λαϊκισμός, είναι μερικά από τα δεινά. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο, η κυβέρνηση καλλιέργησε το ταξικό μίσος, ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες, προσπαθεί να γίνει καθεστώς. Αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί όλες οι παθογένειες της αντιπολίτευσης. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήλθαν στην εξουσία όντας διεφθαρμένοι, στοχοποίησαν τη μεσαία τάξη, φτωχοποίησαν την κοινωνία, τα τρία χρόνια τα πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός, ο συνολικός λογαριασμός αγγίζει τα 100 δισ., δύο χρόνια ύφεσης και ένα χρόνο αναιμικής ανάπτυξης όταν όλη η Ευρώπη τρέχει εμπρός. Κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μένουν στην εξουσία, φτωχοποιούν την χώρα, φέρνουν ανέχεια και ανασφάλεια».

Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα μειώσει την φορολογία. «Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους και η δέσμευσή μου αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη», ενώ κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να μεταφέρουν το μήνυμα του συνεδρίου στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες και τις γειτονιές της χώρας.

Ειδικότερα υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται σε δύο άξονες:

Ο πρώτος είναι η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της φορολογίας. Με κινητήριο μοχλό τον ιδιωτικό τομέα και με την στήριξη ενός λειτουργικού κράτους θα μπορέσουμε να εκτινάξουμε την ανάπτυξη.

Ο δεύτερος είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία.

«Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, το πρόγραμμα περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους του τομείς, Παιδεία, Υγεία, και εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για τους πλέον αδύναμους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές και να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις. Είναι εκατοντάδες σήμερα οι επενδύσεις που δεν προχωρούν στην Ελλάδα, σε μία σειρά τομείς και όχι μόνο στις Σκουριές και στο Ελληνικό, αλλά στα τρόφιμα, στα ποτά, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια, στον τουρισμό σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια, επενδύσεις με συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, στις μεταφορές, στα λοτζίστικς, στην ενέργεια, στην αγορά στην κατασκευή και στην επισκευή των ακινήτων. Εμείς ξέρουμε τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να μεταρρυθμίσει το κράτος «με αξιολόγηση παντού, χωρίς να φοβόμαστε τις συντεχνίες». «Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια και στην Δυτική Αθήνα. Είμαστε έτοιμοι να αναβαθμίσουμε την Παιδεία. Στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας δεν περισσεύει κανείς, αλλά στην προσπάθεια αυτή δεν μπορούν να υπάρχουν ξύπνιοι και κορόιδα. Μαζί τους πεθαίνει ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Σήμερα δεσμεύομαι ότι κανείς δεν θα παίξει την Ελλάδα στα ζάρια», συμπλήρωσε.

«Η ΝΔ θα εφαρμόσει κάθε λέξη του προγράμματός μας. Από χώρα αναξιοπιστίας σε χώρα μεγάλων ευκαιριών. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ελληνικό θαύμα, απρόσμενο για τους άλλους, όχι όμως για εμάς που πιστεύουμε. Η αναγέννηση της πατρίδας μας θα έλθει μέσα από την αφύπνιση των αξιών. Η αναγέννηση θα έλθει αν τολμήσουμε να πιστέψουμε στην σκληρή δουλειά και τα μετρημένα λόγια», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σαμαράς: Τους φτύνουν και αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι βρέχει

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του και σχολίασε πως «όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται»

Αναφερόμενος στη δική του θητεία είπε: «Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις – αλλά, παρ’ όλα αυτά, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας! Μέσα στην πιο δύσκολη διακυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ, είχαμε την μικρότερη κυβερνητική φθορά – λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες!»

«Οι νέες περικοπές που ψήφισαν, είναι ακόμα μπροστά… », είπε ακόμη ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. «Οι νέοι φόροι που έβαλαν, είναι ακόμα μπροστά… Οι πλειστηριασμοί, είναι ακόμα μπροστά… Η απροθυμία τους να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν, είναι μπροστά. Και η κατακραυγή του κόσμου που ξεγέλασαν, είναι παντού γύρω τους και τους στοιχειώνει… Εμείς πρωτοστατήσαμε στα δύσκολα και αντέξαμε στα δυσκολότερα…» συμπλήρωσε.

«Είμαστε υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης. Αλλά πρέπει και η ίδια η Ευρώπη να πιστέψει στον εαυτό της, και στην Αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της.
Είμαστε υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και της ανοικτής οικονομίας. Αλλά δεν είμαστε “ξέφραγο αμπέλι”! Έχουμε σύνορα και πρέπει να τα φυλάμε. Όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Κι όπως αποδείξαμε στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής μας, μπορούμε να φρουρήσουμε τα σύνορά μας! Που είναι και σύνορα της Ευρώπης…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

«Είμαστε Φιλελεύθεροι γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του Έλληνα επιχειρηματία, μικρού και μεγάλου. Κι είμαστε Συντηρητικοί γιατί πασχίζουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε και να κρατήσουμε όρθια τη Μεσαία Τάξη, που οι Αριστεροί τη συνθλίβουν…» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και προσέθεσε «Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί, κι έχουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε το “κόκκινο παρακράτος” της ανομίας, τα τάγματα εφόδου, τους “Ρουβίκωνες”, την τρομοκρατία και τη βία μέσα στα Πανεπιστήμια και τα “άβατα” – στα Εξάρχεια και παντού.»

Συνεχίζοντας σε αυστηρό τόνο την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε:«Στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί! Αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό… Αυτοί που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό.

Αυτοί είναι και οι ανάλγητοι! Αυτοί που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού! Αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι!

Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είναι λάθος να απολογούμαστε. Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται. Για τα λάθη τους, για τα ψέματά τους, για τα εγκλήματά τους. Είμαστε Κεντροδεξιοί, γιατί εμπνεόμαστε από τις καλύτερες παραδόσεις της Δεξιάς και του Κέντρου. Τελεία και παύλα!»

Στον ίδιο τόνο ο κ. Σαμαράς είπε πως «Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται… Και δεν είμαστε το ίδιο με αυτούς… Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ψέμα ως «πολιτικό πλεονέκτημα», έφερε την εκδικητικότητα ως κομματική γραμμή, έφερε την απάτη ως υπέρτατη «Πολιτική», και την απαξίωση της χώρας, ως ιδεολογική υποχρέωση. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο…»

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Ερντογάν είπε:«Κατά την εδώ επίσκεψη του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν είπε πράγματα που τα πίστευε από πάντα, αλλά ποτέ στο παρελθόν, δεν τόλμησε να τα θέσει σε συναντήσεις κορυφής. Τώρα τα έθεσε, γιατί τώρα του δώσαν την ευκαιρία… Ούτε στον Κώστα Καραμανλή, ούτε σε μένα είχε διανοηθεί ποτέ να μιλήσει για «αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης». Τώρα τα είπε αυτά! Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο…»

Παράλληλα, σχετικά με τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία σχολίασε: «Οι μεσάζοντες στις αμυντικές προμήθειες έχουν καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα ποντικοί-μεσάζοντες χορεύουν αγκαλιά με βλήματα. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο… »

Σχολιάσε ακόμη : «Εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Ούτε γλύφουμε σήμερα εκεί που φτύναμε. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο… Ήλθε ο κ. Βούτσης προχθές και μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το 2015 μας έριξαν, λέει, οι ξένοι δανειστές! Δεν τα θυμάται καλά… Αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας μας έριξαν! Από μέσα από την Ελλάδα!»

«Και τι ακριβώς, μας λέει σήμερα ο κ. Βούτσης; Ότι τους έβαλαν… οι ξένοι να μας ρίξουν; Ή ότι έπαιξε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ το παιγνίδι των «ξένων», χωρίς να το πάρει χαμπάρι; Τι θέλει να μας πει δηλαδή; Ομολογεί ότι υπήρξαν οι ίδιοι… “γερμανοτσολιάδες”, παίζοντας το παιγνίδι των ξένων; Ή ομολογεί ότι αποδείχθηκαν απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι, γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε;

Στην πραγματικότητα, απλώς τα έχουν χαμένα… Ψευδαισθήσεις είχαν και αυταπάτες έχουν ακόμα. Κι ας εξηγήσουμε, επί τέλους, γιατί τους λένε «μπράβο» οι ξένοι;

Άλλωστε, οι ίδιοι τους το έχουν εξηγήσει: Τους λένε «μπράβο», γιατί διορθώνουν τα εγκλήματα τύπου Βαρουφάκη που έκαναν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους. Τους λένε «μπράβο» για την… κολοτούμπα που έκαναν! Παίρνουν και διεθνή βραβεία για την τεράστια κολοτούμπα τους! Τους φτύνουν – κι αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι… βρέχει!

Αλλά οι ίδιοι ξένοι, τους έχουν πει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ότι το 2014 η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια. Ενώ τώρα θα παραμείνει σε αυστηρή εποπτεία για πολλά χρόνια. Οι ίδιοι ξένοι τους έχουν πει ότι το Ελληνικό χρέος βρισκόταν στα τέλη του 2014 “σε τροχιά βιωσιμότητας”. Ενώ τώρα πια, δεν είναι βιώσιμο… Κι οι ίδιοι οι ξένοι, τώρα που μιλάμε, εκφράζουν τις πιο ζωηρές ανησυχίες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μέτρα, αλλά δεν τα εφαρμόζει! Ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις, που ως χθες τις κατήγγελλε, αλλά εξακολουθεί να τις μπλοκάρει. Κι η αλήθεια φαίνεται τώρα, μέσα κι έξω από τη χώρα:

Εμείς βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια, χωρίς να τη δέσουμε χειροπόδαρα.»

Ο κ. Σαμάρας είπε επίσης ότι :«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για πρόσθετη λιτότητα ως το 2022, για πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2060, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, και μάλιστα σε Υπερ-ταμείο με ξένη διοίκηση, και έδεσε τη χώρα! Την έδεσε – αλλά… χωρίς να την βγάλει από την αυστηρή εποπτεία και τα μνημόνια!

Και το πιο σημαντικό: Ο κόσμος ολόκληρος, εκτός Ελλάδος, σήμερα μετακινείται σε θέσεις πιο φιλελεύθερες και πιο συντηρητικές ταυτόχρονα. Πιο φιλελεύθερες, στις μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν ανταγωνιστικότητα και χτυπούν τον κρατισμό. Αλλά και πιο συντηρητικές ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά την Ασφάλεια, το Νόμο και την Τάξη, το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των κυμάτων λαθρομετανάστευσης.

Όταν σφράγιζα τα σύνορα της χώρας και άνοιγα την “Αμυγδαλέζα”, κάποιοι στην Ευρώπη μου γκρίνιαζαν τότε… Τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τα σύνορα να περάσουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες – που μας τους εμφάνιζαν αρχικά ως πρόσφυγες – πολλοί στην Ευρώπη διαμαρτύρονται, και μας ζητούν να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Είναι οι ίδιοι, που γκρίνιαζαν προηγουμένως – όταν εμείς τα φυλάγαμε αποτελεσματικά…

Και σήμερα διαπιστώνουν, πως μπροστά στην Κόλαση που επικρατεί στα hot spots, η Αμυγδαλέζα ήταν… “Ξενοδοχείο Πολυτελείας”! Τώρα το κατάλαβαν κι εκείνοι. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατάλαβε ακόμα…»

Ο κ. Σαμαράς τέλος έστειλε μήνυμα ενότητας εντός της παράταξης, λέγοντας πως «είμαστε σήμερα εδώ, πιο αισιόδοξοι από ποτέ, πιο ενωμένοι από ποτέ, πιο έτοιμοι από ποτέ, συσπειρωμένοι γύρω από τον Πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.»

«Ελπίδα για Ανάπτυξη! Για Δικαιοσύνη! Για Αξιοπρέπεια! Για μιαν Ελλάδα υπερήφανη, όπως της αξίζει… Αυτές είναι οι υποθήκες και οι αξίες της Παράταξής μας…

Με αυτές θα νικήσουμε! Με αυτές θα τελειώσουμε οριστικά την κρίση. Με αυτές θα εξαλείψουμε την απογοήτευση, την κατήφεια, τη μιζέρια… Με αυτές θα αναγεννηθεί η Ελλάδα!», είπε τέλος, ο κ. Σαμαράς.

***Στον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξε το προσφυγικό στην πολιτική σκηνή αναφέρθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ.

«Το μεταναστευτικό, περισσότερο από την οικονομική κρίση, δίχασε την Ευρώπη, ενώνει όμως τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών των ελληνικών κομμάτων την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε πως η χώρα «καλείται να ορθώσει κοινό μέτωπο με τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, μπροστά στο ανησυχητικό και επικίνδυνο φαινόμενο του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού»

Αναφέρθηκε μάλιστα και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που όπως είπε «πέτυχε  να εισέλθει η χώρα στην οικογένεια των σύγχρονων ευρωπαϊκών δημοκρατιών, σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και προόδου.», Σημείωσε ακόμη πως αυτήν την κατάκτηση οφείλουμε να τη διασφαλίσουμε, ενισχύοντας και εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο το δέσιμό μας με την Ευρώπη λέγοντας με νόημα: «Τo επισημαίνω αυτό, γιατί παρατηρώ πως επιχειρείται τα τελευταία χρόνια να αποδοθούν στην Ευρώπη τα λάθη και οι παθογένειες του ελληνικού κράτου και του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που οδήγησαν στην βαθιά οικονομική κρίση».

Η Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει ως αποστολή «να θέσει τα θεμέλια της αρχιτεκτονικής μιας νέας, σύγχρονης, ευρωπαϊκής Ελληνικής πολιτείας, με μία τολμηρή και θαρραλέα συνταγματική αναθεώρηση».

Αναφερόμενος στα καθήκοντα της ηγεσίας ο ευρωπαίος επίτροπος, είπε πως «είναι να διασφαλίσει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες αλλά και με πρωτοβουλίες της, να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός αντίστοιχου κλίματος στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή, αξιοποιώντας τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα. Με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης, και με εθνική στρατηγική ως αποτέλεσμα ευρύτερων συνεργιών και στη βάση εθνικής συνεννόησης, να εγγυηθεί μια σταθερή πορεία στους ταραγμένους αυτούς καιρούς για τους πολίτες και την πατρίδα μας. Σε αυτό  το τοπίο, η Ελλάδα,  με πρωτοπόρα την Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την πολιτική δύναμη, που νωρίς διέβλεψε τις εξελίξεις σε βάθος χρόνου, καλείται να κινηθεί,  πέρα και πάνω από τη συμβατική πολιτική και τις ξεπερασμένες, από τους καιρούς πρακτικές, στερεότυπα και συνήθειες του παρελθόντος και να ανοίξει ένα αισιόδοξο παράθυρο στο μέλλον για τους Έλληνες και πάνω απ’ όλα για τη νέα γενιά. Αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή της φιλελεύθερης δημοκρατικής Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Όταν έρθει η ώρα να αναλάβει τις δικές της κυβερνητικές ευθύνες κάτω από την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη με κοινωνική ευαισθησία και ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, θα κληθεί να εγκαινιάσει ένα καινούργιο κεφάλαιο, για τον δημοκρατικό μας πολιτισμό, την κοινωνική εθνική ενότητα, τους ισχυρούς  δημοκρατικούς θεσμούς και μία υγιή οικονομία σε ένα υγιές κράτος, εγγύηση της ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας. Με προσανατολισμό το κοινωνικό και πολιτικό κέντρο, σημείο συνάντησης, διαλόγου και σύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας».

«Η χώρα βρίσκεται «σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η πολιτική δεν ασκείται πλέον με τα γνώριμα ξεπερασμένα πρότυπα. Η εύκολη λαϊκίστικη ρητορική των υποσχέσεων είναι πίσω μας. Ο σύγχρονος δημοκρατικός πολιτικός λόγος για να έχει αντίκρισμα και χρησιμότητα οφείλει να έχει ως χαρακτηριστικά του την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Γιατί εάν νωρίς είχαν λεχθεί αλήθειες στον ελληνικό λαό στη βάση εθνικής συναντίληψης, διαλόγου και συνεννόησης δεν θα είχε διαρραγεί η κοινωνική ενότητα, δεν θα είχε αμφισβητηθεί η αξία της πολιτικής και το κυριότερο: η κρίση θα είχε ήδη ξεπεραστεί. Δεν είναι όμως αργά για μια αλλαγή νοοτροπίας, σκέψης, λόγου και πράξεων. » τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε:

«Αυτό εγγυάται η Νέα Δημοκρατία και αυτά είναι χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτικού λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ιδιότητες που όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πέραν από ιδεολογικές ή άλλες διαφορές καλούνται να συμμεριστούν και να υιοθετήσουν. Γιατί ήρθε ο καιρός να χτίσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα με κοινές δημοκρατικές αρχές και κοινές βάσεις. Γιατί τελικά αυτό που οφείλουμε να διασφαλίσουμε και να ισχυροποιήσουμε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις  είναι πάνω από όλα η κοινωνική και εθνική μας ενότητα. Προϋπόθεση για μια νέα σύγχρονη ελληνική πολιτεία στον πυρήνα και στην καρδιά της Ευρώπης, με τους Έλληνες να νιώθουν, να αισθάνονται ότι είναι και ευρωπαίοι και Έλληνες, γιατί εδώ είναι ακριβώς που μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά η ευρωπαϊκή ιδέα και ο πατριωτισμός».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here