Κώστας Σημίτης για Ε.Ε.: Πρέπει να δημιουργήσουμε «κάτι καινούριο» Ο Πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στηρίζει ενεργά τον υπο δημιουργία νέο πολιτικό φορέα «Κίνημα Αλλαγής»

0
290
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη γυναίκα του την κ. Δάφνη (η Δάφνη Σημίτη κατάγεται, από την πλευρά της μητέρας της, από παλιά οικογένεια της Άρτας ενώ είναι εγγονή του Ευάγγελου Γαρουφαλιά, δημάρχου Άρτας και βουλευτή, καθώς και ανιψιά του Πέτρου Γαρουφαλιά, βουλευτή και υπουργού) επιστρέφοντας από τα Γιάννενα -'οπου χθες πραγματοποίησε ομιλία - κάθισαν για φαγητό στο γεφύρι της Άρτας με τους πρώην βουλευτές Θ. Κολιοπάνο και Χ.Γκόκα(κουμπάρος της Φώφης Γεννηματά)!

Ομιλία με θέμα, «Σκέψεις για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» έκανε χθες το βράδυ στα Ιωάννινα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού. Ο κ. Σημίτης που βρέθηκε από χθες το πρωί στα Ιωάννινα, έκανε δηλώσεις στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ITV.

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «το θέμα της εξέλιξης της Ευρώπης είναι ενα από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν όλους τους Ευρωπαίους. Μάλιστα, από αύριο (σημ.σήμερα) συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει μια συζήτηση για την περαιτέρω εξέλιξη της Ευρωπαικής Ένωσης. Αυτή η συνεδρίαση μάλλον δεν θα έχει κάποια αποτελέσματα, γιατί δεν έχει σχηματιστεί ακόμα η κυβέρνηση στην Γερμανία, αλλά παρ΄ όλα αυτά, είναι μια σημαντική ημερομηνία, γιατί τίθεται το θέμα ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Η μέχρι τώρα πορεία δεν αρκεί».

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό, ότι δηλαδή, οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ μπορούν να εγκαταλειφθούν, απάντησε: «Αυτό το θέμα υπάρχει εδώ και καιρό. Είναι από τα θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και πρόκειται να συζητηθεί. Όπως και σε αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, είναι δύσκολο να βρεθεί μια λύση και χρειάζεται δουλειά».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here