Τώρα που εμφανίσθηκε ο δράκος μέσα στο σπίτι μας,τι κάνουμε; Στόχος του Ερντογάν πλέον είναι η χρησιμοποίηση των μουσουλμάνων της θράκης ως πολιορκητικό κριό για την...αυτονομία ως "μουσουλμανική επαρχία" του!

0
468

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Εγραφα μεταξύ άλλων (εδώ) στις 5 Δεκεμβρίου: «Επομένως κάθε άλλο παρά “τυπική” θα είναι η έλευση Ερντογάν στην Ελλάδα – ενω με δεδομένο τον τεράστιας σημασίας ενεργειακό ρόλο που αποκτά η Θράκη (με τους αγωγούς που δημιουργούνται) η επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή(και η…προσευχή του εκεί) μόνο αθώα δεν κρίνεται(ήδη οι Θρακιώτες τον έχουν κηρύξει ως “ανεπιθύμητο πρόσωπο” στην περιοχή). Προφανώς η κυβέρνηση δεν είχε το σθένος να του πει “ΟΧΙ”.».

Δυστυχώς για την Ελληνική πλευρά,τα πράγματα πήγαν ακόμη πιο άσχημα,απο όσο θα μπορούσε να φανταστεί ακόμη και ο πιο κακοπροαίρετος. Αφού ο δικτάτορας της γειτονικής χώρας χρησιμοποίησε την τηλεόραση του ΣΚΑΪ για να δημιουργήσει το “κλίμα” που ήθελε,στη συνέχεια χρησιμοποίησε και το ΒΗΜΑ όταν έφυγε, για να θέσει θέμα “ελληνικότητας” της Θράκης και στην ουσία (προοπτικά) “αυτονομίας της”(αναφερόμενος σε 150.000 τούρκους ομογενείς του,με  4 τούρκους βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο και την ρητή εντολή να μιλάνε όλοι Τούρκικα,να μην αφομοιωθούν απο την Ελλάδα και να διεκδικήσουν την εκπαιδευτική και Θρησκευτική τους αυτονομία απο το Ελληνικό Κράτος – μπορείτε να διαβάσετε εδώ όσα είπε στην Κομοτηνή).

Αλλά μέχρι να έρθει αυτό το πλήρωμα του χρόνου για την πολιτική του, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.  Με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων,την μετανάστευση των Ελλήνων λόγω διαρκούς οικονομικής κρίσης και αντίστοιχα την υπεργεννητικότητα των μουσουλμάνων και το “μαύρο χρήμα” που ρέει άφθονο απο την Τουρκία μέσω του Προξενείου στην Κομοτηνή και τα υποκαταστήματα των τούρκικων τραπεζών στην περιοχή, είναι θέμα χρόνου να το απαιτήσουν και επίσημα μετατρέποντας την Θράκη σε…Κόσσοβο – κι αν δεν φτάσουν οι γεννήσεις των μουσουλμάνων, φροντίζουν να πετύχουν τον στόχο τους με τον ισλαμικό εποικισμό που προκαλεί με τους δήθεν πρόσφυγες και έχει την πλήρη ανοχή,αν όχι βοήθεια απο την σημερινή κυβέρνηση.

Φρόντισε άλλωστε απο ελληνικό έδαφος,απο την Ελληνική Θράκη να στείλει σαφές μήνυμα προς “κάθε ενδιαφερόμενο”(ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα κ.α) οτι στην Ελληνική Θράκη κάνει κουμάντο και ΑΥΤΟΣ με τους 150.000 όπως είπε “ομογενείς του” προσθέτοντας μάλιστα(για να μην μείνει η παραμικρή αμφιβολία για το τι εννοεί) οτι “έχουμε 4 τούρκους βουλευτές στην ελληνική βουλή”!

Και γι αυτό άλλωστε μέσα στο προεδρικό μέγαρο,ενώπιον του Ελληνα Προέδρου,απαίτησε την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης σε σχέση με την Θράκη(ως γνωστόν τα σύνορα αλλάζουν ΜΟΝΟ με πόλεμο,ενω η συγκεκριμένη συνθήκη είναι συνθήκη ΗΤΤΑΣ για την Ελλάδα και η συνθήκη που δημιούργησε το σημερινό κράτος-τέρας της Τουρκίας).

Η στόχευση του ήταν αποκλειστικά η ΘΡΑΚΗ(τώρα). Αλλωστε με τόσες περιοδείες τούρκων υπουργών,πρωθυπουργών και Προέδρων που επέτρεψε να γίνουν αυτή η κυβέρνηση,σε λίγο θα αναρωτιέται κανείς σε ποιο κράτος…ανήκει. Περισσότερες φορές έχει πάει η Τούρκικη ηγεσία απο την…ελληνική!

Ως γνωστόν οι κερκόπορτες ανοίγουν πάντα «απο μέσα». Κατα τη γνώμη μου η πολιτική της Ελλάδας σε σχέση με την Θράκη οφείλει να είναι αυτή που έγραψα εδώ (για να μην τα επαναλάβω). Το μόνο παρήγορο είναι οτι προς το παρόν βρισκόμαστε μόνο στα “λόγια” και τις “απειλές” και τις “προθέσεις” του Τούρκου δικτάτορα(και της παρέας του). Και οτι πλέον δεν υπάρχουν αυταπάτες σε κανέναν(εντός της Ελλάδας). Οσοι “πανηγυρίζουν” για τα όσα έγιναν με την έλευση Ερντογάν (απο καθαρά μικροκομματική βλακεία) θα πρέπει να είναι ή μωροί ή παντελώς άσχετοι ή “βαποράκια συμφερόντων”.

Η Θράκη αποκτά (σε λίγο) μείζονα γεωστρατηγική σημασία(κι αυτό πιστώνεται στην ελληνική κυβέρνηση – όμως εμφανίσθηκε στη σκηνή ο…δράκος,τώρα). Οφείλουν οι έλληνες πατριώτες,να είναι σε εγρήγορση και οι Ελληνικές κυβερνήσεις να είναι τουλάχιστον …Ελληνικές(στην πράξη). Οι καιροί,ου μενετοί…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here