Τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα Για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας.

0
348

Της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του “Κινήματος Αλλαγής”

Μετά την επίσκεψη Ερντογάν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Είναι απλό το ερώτημα και δυστυχώς η απάντηση καθαρή, όχι.

Η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Το αντίθετο.

Τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα.

Οι απροκάλυπτα αναθεωρητικές τοποθετήσεις Ερντογάν, η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η ανάδειξη ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη βελτίωση   των ελληνοτουρκικών σχέσεων – όπως θα θέλαμε και για την οποία  η Παράταξή μας εργάζεται –  αλλά το αντίθετο, τις οδήγησαν  πολλά βήματα πίσω.

Η ανύπαρκτη  προετοιμασία της επίσκεψης  [και το κακό της timing] από πλευράς κυβέρνησης έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα.

Για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας.

*Μιλώντας σε συγκέντρωση οικονομολόγων

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here