Το μεγάλο λάθος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη Το 1920, σε μια συνεδρίαση του Σοβιετικού Πολιτμπιρό, αποφάσισαν να δώσουν στον «αμόρφωτο» Στάλιν, τον «εργάτη» μια γραφειοκρατική δουλειά, αυτή του «γενικού γραμματέα του κόμματος». Ο Ιωσήφ μειδίασε κάτω από τα μουστάκια του και είπε ότι «οι ηλίθιοι δεν κατάλαβαν τι έκαναν». Όλοι όσοι ήταν σε εκείνη τη συνεδρίαση, όλοι όσοι τον υποτίμησαν, ο Τρότσκι, ο Κάμενεφ, ο Ζηνόβιεφ, ο Μπουχάριν, ακόμα και ο ίδιος ο Λένιν, βρέθηκαν νεκροί πολύ σύντομα.

0
345

Αν θέλει η Ελλάδα να επιβιώσει μέσα σε ένα Ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιτέλους να εξελιχθεί σε ισότιμο εταίρο αντί για προτεκτοράτο της Γερμανίας, πρέπει οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να σταματήσουν να υποτιμούν τον Αλέξη και να δουν το ΣΥΡΙΖΑ για αυτό που πραγματικά είναι: ένα κόμμα που επιθυμεί να εγκαταστήσει το δικό του κράτος, με σπουδή και μεταχειριζόμενο κάθε μέσο.

Αν καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του, τότε τα μνημόνια θα φαντάζουν «καλές εποχές» σε μια αλβανοποιημένη Ελλάδα, όπου θα κυριαρχεί η φτώχεια, η βία και η μαφία, κρατική η όχι, όπως ακριβώς σε όλα τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα. Σημασία έχει να υπάρχουν οι υποδομές να ανακάμψουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύει, δεν χτίζει.

Οφείλει θεσμικά ο Κ. Μητσοτάκης να δείξει πυγμή, παρά τα όσα του λέει η ανατροφή και το επικοινωνιακό επιτελείο του. Οι Έλληνες βουλιάζουν, και χρειάζονται κάποιον δυνατό να στηριχτούν, όχι κάποιον που να τους αποδείξει πόσο λάθος είναι η λογική τους.

Δεν μπορεί να περιμένει μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει να κάνει εκλογές, γιατί τότε και να βγει δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει. Και έτσι, στην τελευταία πράξη του δράματος, η δημοκρατία θα εξαφανιστεί όταν απελπισμένοι πλέον οι Έλληνες θα αναζητήσουν «σωτήρα», στον οποίο θα δώσουν υπερεξουσίες.

Απέναντι στη βία, την προπαγάνδα και την ωμή αρπαγή εξουσίας, οφείλουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να προσφέρουν, ασπίδα (νομική και υλική) στους πολίτες και στην βία «κάποιων λίγων» να θυμηθούν ότι ο μοναδικός νόμιμος φορέας βίας είναι η αστυνομία και ο νόμος.

Οφείλουν την αλήθεια σε εύπεπτη όμως μορφή για να βρει ευήκοα ώτα.

Οφείλουν να μηδενίσουν τη δύναμη κάθε υπουργού να παρακωλύει τη δικαιοσύνη, ακόμα και των δικών τους. Το «τηλεφώνημα από τον υπουργό» δεν μπορεί να είναι λόγος η αστυνομία να μην κρατάει την τάξη. Η δημοκρατία χωρίς κανόνες δεν είναι δημοκρατία.

Οφείλουν την υπόσχεση της ισότιμης ευημερίας και την καταστροφή της κρατικοδίαιτης Ελλάδας.

Αυτό είναι το τιτάνιο έργο της σημερινής αντιπολίτευσης. Αν δεν μπορεί, θα παλέψει καλά και θα χάσει δονκιχωτικά, ακόμα και αν τελικά κερδίσει την εξουσία για λίγο. Οι συνέπειες της ήττας θα είναι τρομερές.

Ίσως ο κ. Μητσοτάκης υποτίμησε τον Αλέξη, όπως τον υποτίμησε ο Σαμαράς. Ίσως τον υποτιμήσαμε όλοι. Βλέπουμε τις φωτογραφίες με τον έρπη και τις γκριμάτσες με τον Ομπάμα, και όχι την εγκαθίδρυση καθεστώτος.

Ελπίζω μονάχα, ότι κλέβοντας πρόσκαιρα συμφεροντολόγους «πελάτες» άλλων κομμάτων και ξεπατικώνοντας απλώς τακτικές άλλων από τις πιο μαύρες σελίδες του 20ου αιώνα, οτι δεν θα είναι αρκετό για να διαιωνίσει κανείς την παντοδυναμία του…

Γιώργος Λαγαρίας,οικονομικός αναλυτής/ HP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here