Βουλιάζουν στην λάσπη! Η κα Δούρου! Μάλιστα, Περιφερειάρχης Αττικής. Όταν ανέλαβε, της άρεσε να την αποκαλούν ως «μίνι Πρωθυπουργό». Γιατί όχι και ως Πρωθυπουργό της επόμενης ημέρας; Είχε πει πολλά στην προεκλογική της εκστρατεία. Θα κατεδάφιζε όλα όσα είχαν κτίσει οι προηγούμενοι. Και θα πακέταρε με εξαιρετική τέχνη, όσα σχεδίαζε. Τουλάχιστον, όσα με φαντασιώσεις έγραφε στα συνθήματά της.

0
387

Γράφει ο Αντώνης Βγόντζας

19 είναι οι νεκροί. Και οι τραυματίες πολλοί περισσότεροι. Οι άνθρωποι, που αντίκρισαν την σκοτεινή απειλή του θανάτου, βρέθηκαν χιλιάδες. Οι περιουσίες, που χάθηκαν, αμέτρητες. Οι ζημιές δυσθεώρητες. Και ολόκληρη η Ελλάδα ανατρίχιασε.

Μιλάμε για την Μάνδρα Αττικής. Μια υποβαθμισμένη περιοχή. Με εκατοντάδες ανθρώπους, να ζητούν να σηκώσουν κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, μια και γεννήθηκαν φτωχοί, φτωχός ο ορίζοντάς τους και βοήθεια από πουθενά. Κτίσανε ακόμα και σε ρέματα. Και σε μπαζωμένες πλαγιές. Και άφησαν τα καμένα δάση να μείνουν γυμνά, να μην σηκώσουν κορμούς και να μην ρίξουνε ρίζες, απροστάτευτα και αυτά. Απροστάτευτες και οι ψυχές που μαζεύτηκαν στις γύρω πλαγιές. Με όνειρα ρακοσυλλέκτες.

Και τώρα έρχεται η ώρα των ευθυνών. Για όλους μας και για τους ηγέτες μας. Γι’ αυτούς που είναι πράγματι και γι’ αυτούς που προσχηματικά καλούνται έτσι.

Η κα Δούρου! Μάλιστα, Περιφερειάρχης Αττικής. Όταν ανέλαβε, της άρεσε να την αποκαλούν ως «μίνι Πρωθυπουργό». Γιατί όχι και ως Πρωθυπουργό της επόμενης ημέρας; Είχε πει πολλά στην προεκλογική της εκστρατεία. Θα κατεδάφιζε όλα όσα είχαν κτίσει οι προηγούμενοι. Και θα πακέταρε με εξαιρετική τέχνη, όσα σχεδίαζε. Τουλάχιστον, όσα με φαντασιώσεις έγραφε στα συνθήματά της.

Πολύ γρήγορα μάθαμε. Ότι παραγοντίζει. Ότι δεν θυμάται τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε. Ότι δεν την νοιάζει καν αυτό. Ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει σε μια κόλα, τα επόμενα βήματά της. Ότι όση «λάσπη» έριξε κατά των αντιπάλων της, σε πολλαπλάσια πραγματική λάσπη βουλιάζει η ίδια. Ότι ακκίζεται μαζί με ένα πολιτικό προσωπικό, που δεν παράγει τίποτα, δεν ενδιαφέρεται να παράγει κάτι τι και φροντίζει αποκλειστικά την επικοινωνιακή της εικόνα. Αρέσει, ή δεν αρέσει;

Από χθες ξέρουμε. Από το 2015 είχε στο συρτάρι της μια πλήρη μελέτη αντιπλημμυρικών έργων που θα προστάτευαν αποτελεσματικά το Δήμο Μάνδρας και τους ξεχασμένους κατοίκους της υποβαθμισμένης Δυτικής Αττικής. Και δεν έπραξε τίποτα. Αυτή η επικεφαλής της πιο πλούσιας περιφέρειας της Ελλάδας. Δεν διέθεσε 10.000.000 ευρώ για να εκτελεστούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Τόσα ακριβώς για να σωθούν οι αδικοχαμένες ψυχές.

Και τώρα; Μηνύει τους άλλους για την θηριώδη αυτή καταστροφή. Και ουσιαστικά καταμηνύει τον εαυτό της. Μάταια όμως προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει ήσυχη την συνείδησή της. Εκτός και αν είναι τόσο πολιτικά «αμοράλ».

Δυστυχώς δεν είναι η μόνη!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here