Στον 2ο γύρο(19/11) Φώφη Γεννηματά(41,38%) και Νίκος Ανδρουλάκης(24,81%) Σεισμός στο πολιτικό σκηνικό απο την εκρηκτική λαϊκή συμμετοχή που απαιτεί μια νεα πλειοψηφική δημοκρατική παράταξη για τον τόπο

0
205

Ηταν ένας λαϊκός ΣΕΙΣΜΟΣ που αναδιατάσσει άρδην τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό,αυτό που συνέβη σήμερα με τις εκλογές στην δημιουργία της νέας προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Ατελείωτες ουρές και ένα πρωτοφανές αποφασιστικό πάθος του δημοκρατικού κόσμου της χώρας κάθε ηλικίας να δημιουργήσει την δική του παράταξη – μέσα απο τις στάχτες όσων κατέρρευσαν.

Αυτό το πρωτοφανές λαϊκό ρεύμα που εκδηλώθηκε σήμερα είναι προφανές οτι στον δρόμο προς τις κάλπες θα γίνει ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ διεκδικώντας ακόμη και την νικη στις επόμενες εκλογές. Ο,τι ήξεραν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα,τελείωσε.

Τα αποτέλεσματα της πρώτης ψηφοφορίας(με ενσωμάτωση στο 94%)

Γεννηματά 41,38% (83.146 ψήφοι)
Ανδρουλάκης 24,81% (49.852 ψήφοι)
Καμίνης 13,69% (27.510 ψήφοι)
Θεοδωράκης 10,75% (21.595)
Μανιάτης 4,51% (9.050)
Ραγκούσης 2,13% (4.876)
Γάτσιος 1,71% (3.428)
Πόντας 0,54% (1.083)
Τζιώτης 0,20% (396)

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης για την ηγεσία του νέου φορέα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Καμίνη με Γεννηματά. Ο Δήμαρχος της Αθήνας συνεχάρη την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη νίκη της και της μετέφερε μήνυμα ενότητας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης.

Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία.

Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας.

Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

**Με γραπτή δήλωση του ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ΠαναγιώτηςΨωμιάδης, που υπήρξε βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, δημοσιοποίησε ότι ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα.

«Ποτέ μου δεν υπήρξα κομματικά κομπλεξικός. Όπως με έχουν τιμήσει επανειλημμένα φίλοι άλλων παρατάξεων, ήρθε σήμερα η ώρα να τους τιμήσω εγώ. Εξάλλου, το 53% των περιφερειακών εκλογών του 2010 και το 15,5% των εσωκομματικών εκλογών του 2009 δεν το συγκέντρωσα μόνο από τη ψήφο των φίλων της Νέας Δημοκρατίας. Καλή δύναμη στον – ή στην- επόμενο αρχηγό της Κεντροαριστεράς», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here