Τουλούζη: Επεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε επάνω στους φοιτητές Τραυματίσθηκαν τρείς κινέζοι - 0 28χρονος συνελήφθη και υποστήριξε ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή

0
170

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία, προκαλώντας τον τραυματισμό τριών Κινέζων σπουδαστών.

Ο 28χρονος δράστης έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στους φοιτητές, ενώ συνελήφθη επί τόπου από τις αρχές. Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι ήταν γνωστός στην αστυνομία κυρίως για περιστατικά που συνδέονται με ναρκωτικά και δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές για τρομοκρατικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις Κινέζοι φοιτητές που τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση και έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ειδικότερα, μια 23χρονη είναι σοβαρότερα τραυματισμένη, ένας νεαρός άνδρας και άλλη μια κοπέλα, ηλικίας 22 και 23 ετών, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

«Προς το παρόν το περιστατικό δεν ερευνάται ως τρομοκρατικό αν και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί» επισήμανε ο εισαγγελέας της Τουλούζης σε μια ανακοίνωση. Γαλλικά μέσα επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά για «εσκεμμένη πράξη».

Ο δράστης φαίνεται πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας, όπως μεταδίδει το Europe1, υποστήριξε ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή.

Το όχημα παρέσυρε τους πεζούς την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο. Κατόπιν, μεταδίδει το Europe 1, στάθμευσε το όχημά του και περίμενε τις δυνάμεις ασφαλείας καπνίζοντας μάλιστα ένα τσιγάρο. Στο IGS στεγάζονται πέντε ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές και σπουδαστές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here