Α.Τσίπρας: Η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις, έναν δύσκολο αγώνα «Η προοπτική βελτιώνεται. Οι δείκτες δείχνουν αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

0
200
Ashampoo Snap 10.0.0

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι «σημαντική η μάχη κατά της ανεργίας» τονίζοντας ότι τον Ιούλιο έπεσε κατά 2,4%. «Το αποτέλεσμα δεν μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε αλλά δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα» είπε.

Η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα, είπε ο κ. Τσίπρας, με στόχο «να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων, να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία, να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Για την αξιολόγηση

Οσον αφορά στην αξιολόγηση επανέλαβε ότι «προχωρά μεεπιθυμητό ρυθμό σε ένα ασυνήθιστο κλίμα»  επισημαίνοντας τις «σημαντικές διεθνείς δηλώσεις εμπιστοσύνης για τη χώρα μας» καθώς και το γεγονός ότι το τελευταίο Eurogroup ασχολήθηκε με την Ελλάδα μόλις δύο λεπτά. «Καταφέραμε να κάνουμε πολλά βήματα προς τα μπρος» είπε.

«Αμέσως μετά την αξιολόγηση θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την βιωσιμότητα του χρέους και να μπούμε στην τελική ευθεία για τον τερματισμό του προγράμματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα, με τους εργαζόμενους πρώτους στη σειρά κατάταξης για αποζημιώσεις σε χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων, με συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, με τη συμφωνία για ρύθμιση οφειλών από 20.000-50.000 για ελεύθερους επαγγελματίες στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού με 120 δόσεις και με το κοινωνικό μέρισμα».

Για το τελευταίο εξέφρασε την ελπίδα η Ν.Δ. «να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το μέρισμα στη Βουλή και για λόγους μικροπολιτικής προσπάθησε με ανέντιμους και υπόγειους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των θεσμών για την ακύρωσή του».

«Εχουμε ακόμα πολλές μάχες να δώσουμε»

«Περάσαμε τρικυμίες και μπόρες αλλά κρατήσαμε το τιμόνι σταθερά. Αποδείξαμε ότι η Αριστερά μπορεί να ασκήσει διακυβέρνηση με όρους επιτυχίας και μπορεί να έχει αποτελέσματα εκεί που τα συστημικά κόμματα απέτυχαν και βούλιαξαν την χώρα. Εμείς πετυχαίνουμε και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Εχουμε ακόμα πολλές μάχες να δώσουμε και παγίδες να αποφύγουμε. Υπάρχουν ακόμη ανοιχτές πληγές που άφησε η κρίση και οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο κόσμος σηκώνει μεγάλο βάρος, η κοινωνία πιέζεται αλλά η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομίχλη. Ο δρόμος είναι ορατός, η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή και ρεαλιστική από ποτέ. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία και αποφασιστικότητα» σημείωσε.

«Η ολοκλήρωση του προγράμματος, η επιστροφή στην ανάπτυξη είναι πλέον ορατή. Η απελευθέρωση, η αλλαγή, η ανάπτυξη, η αριστερή κοινωνική ατζέντα δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το τέλος του μνημονίου. Το αύριο είναι ήδη εδώ…»

Οι μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στην υγεία, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 25 χρόνια, στη διεύρυνση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όπως με την ταυτότητα φύλου, τον αγώνα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Μπορεί να εκνευρίζουν κάποιους αλλά τι να κάνουμε, η αριστερά ήρθε για να στηρίξει πρώτα από όλα τον κόσμο της εργασίας».

Αναφέρθηκε επίσης στο διάλογο μέσω των περιφερειακών συνεδρίων για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τα οποία όπως είπε οι τοπικές κοινωνίες υποδέχονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Επίθεση κατά ΝΔ

«Ολα αυτά που προκαλουν ελπίδα και δίνουν προοπτική στη ρημαγμένη από τα μνημόναι κοινωνική πλειοψηφία σε ορισμένους άλλους προκαλούν πανικό. Οι καλομαθημένες και καλοθρεμμένς ελίτ που κοσμουν με τα ονόματα τους λίστες, papers και φορολογικούς παραδείσους, δεν παραδίδονται γιατί τους χαλάμε το πάρτυ», τονισε.

«Η θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην χώρα, τόσο σε ότι αφορά την πορεία του προγράμματος και της οικονομίας, όσο και την γενικότερη πορεία του κυβερνητικού έργου, προκαλεί ένα είδος πολιτικού, ακροδεξιού, τυχοδιωκτικού αμόκ στην ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ζητησε με απίστευτη εθνική επιπολαιότητα εκλογες λίγο πριν το τέλος της πρώτης αξιολόγησης. Και έκτοτε σπρώχνει μία μεγάλη παραταξη σε κατήφορο καταστροφολογίας και υπονόμευσης, με τη βοήθεια των γνωστών ΜΜΕ που ελέγχονται από τους γνωστούς στυλοβάτες της πρηογουμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει και δεν πρόκειται να παίξουμε με το Μητσοτάκη κλέφτες και αστυνομους. Η κυβέρνηση μας εγγυάται την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών, αλλά και τα δικαιωματα και τις ελευθερίες καθενός. Δε χρειάζεται γραμμή αίματος για να εμπεδωθεί γραμμή δημόσιας τάξης», τόνισε ενώ κάλεσε την ΝΔ να σταματήσει το επικίνδυνο παιχνίδι με το θέμα της ασφάλειας.

Για paradise papers

«Από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθούμε, ήταν και παραμένει ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους, θέλει και τόλμη και αρετή, είπε αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για το μαύρο χρήμα κρυμμένο σε φορολογικούς παραδείσους.

«Στα χέρια μιας ομάδας προσώπων ή εταιρειών έχουν βρεθεί βουνά χρυσού τα οποία πολλές φορές αντιστοιχούν σε προϋπολογισμούς κράτους.Την ώρα που οι λαοί σηκώνουν το βάρος της κρίσης κάποιοι θησαυρίζουν».

«Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και σε επίπεδο Ε.Ε. Για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο… Είναι θλιβερό και εξοργιστικό το ό,τι είναι πολύ δραστήρια η εγχώρια ελίτ πρωταγωνιστεί».

Ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό, δεν μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα ήθους και πολιτικής καθαρότητας δεν μιλάμε για πρόσωπα που το ήθος και οι συναλλαγές τους δεν εκπροσωπούν κάποια ιδιωτική υπόθεση, εκπροσωπούν όμως εκείνη την αντίληψη εξουσίας που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώση, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Οδηγούν σε μια νέου είδους ηθική, στην ηθική της ανηθικότητας και κάποιοι επιμένουν στα ίδια και στα ίδια.

Τους είπαμε να ψηφίσουν μαζί μας το σχετικό νομοσχέδιο για τις εξωχώριες εταιρείες, πήραν τους βουλευτές και έφυγαν. Γιατί δεν απομακρύνεται τον κύριο Παπασταύρου, τους είπαμε δώστε εξηγήσεις για την υπόθεση Siemens απέφυγαν να απαντήσουν και να κάνουν κάτι.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι συμπληρώνει την πρόταση που του είχε πει ότι η Siemens δεν κερδίζει τις εκλογές με τη φράση πως «όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να πάει στην κόλαση της πολιτικής».

«Κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός ώστε να μην μπορούμε να τον φτάσουμε» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Βρισκόμαστε σε αποφασιστική καμπή για την πορεία της χώρας και της διακυβέρνησης. Διανύσαμε μια δύσκολη πορεία. Απομένουν λίγα δύσκολα μέτρα. Οφείλουμε να τα καταφέρουμε» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here