Οργή γονέων για τα βιβλία “θρησκειολογίας” – τα επιστρέφουν ως απαράδεκτα πίσω… Ακατάλληλα και μη σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη χαρακτηρίζει τα βιβλία Θρησκευτικών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας. O Σύλλογος αποφάσισε να επιστρέψει στο Υπουργείο Παιδείας τα συγκεκριμένα βιβλία και απαιτεί να διδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία των θρησκευτικών.

0
203

Στην Πρέβεζα αλλά και σε όλη την όλη την Ελλάδα,δημιουργείται ενα μεγάλο “κύμα αγανάκτησης και επιστροφής των βιβλίων” απο τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία για τα βιβλία της αποκαλούμενης “θρησκειολογίας” που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Δείτε ενα μικρό απόσπασμα απο όσα αναφέρει ο σύλλογος γονέων στην Πρέβεζα.

«Σαν ελάχιστο μέτρο έκφρασης της αντίθεσης μας στα παραπάνω ,θα αποστείλουμε άμεσα τρία (3) βιβλία Φακέλους θρησκευτικών (Α-Β-Γ- Γυμνασίου ) πίσω στο Υπουργείο Παιδείας ως μη σύμφωνα με την Ορθόδοξο Πίστη και θα προβούμε και σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας.

και η…σανοποιηση ,εχει ενα οριο

Κλείνοντας ως Έλληνες γονείς, που προσπαθούμε για το καλύτερη δυνατή μόρφωση των παιδιών μας κάτω από δύσκολες συνθήκες, θα απευθυνθούμε στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και θα ζητήσουμε:

(α) Να διοριστούν άμεσα καθηγητές που θα διδάσκουν το αντικείμενο σπουδών τους τουλάχιστον στα βασικά μαθήματα .

(β) Να επανέλθει στα περυσινά επίπεδα ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα.

(γ) Να εισακουστούν οι απόψεις της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Π.Ε.Θ και των Έγκριτων Νομικών και να διδαχθούν στο σχολείο μας τα περυσινά βιβλία των θρησκευτικών».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here