Απειλεί ευθέως Αιγαίο και Θράκη ο «Σουλτάνος» Ταγίπ, πριν έρθει στην Αθήνα! – Βόλτες επάνω απο τα Ιμια Μετέωρη,αμήχανη και μουδιασμένη η Αθήνα παρακολουθεί τα...σουλάτσα και τις περιοδείες των Τούρκων στην Θράκη

0
167

Κλιμακώνει η Άγκυρα την προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα, μετά την αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσε για την κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου νότια της Ρόδου, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει την άσκηση ως «παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σημειώνοντας μάλιστα ότι «πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, οι οποίες κορυφώνουν την ένταση στο Αιγαίο».

Οπως γράφει ο Β.Νέδος λίγη ώρα μετά το ανακοινωθέν του τούρκικου ΥΠΕΞ, τουρκικό ελικόπτεο πραγματοποίησε υπερπτήση σε χαμηλό ύψος (περίπου 30 μέτρα) πάνω από τα Ίμια το πρωί της Παρασκευής.

απο την σημερινη ΕΣΤΙΑ

Παράλληλα, κοντά στα Ιμια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλολίμνου βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού καθώς βυθίστηκε ξύλινο πλοιάριο με πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αγκυρα αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ελλάδας να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή και αυτός ήταν ένας από τους λόγους, μεταξύ άλλων, που «σηκώθηκε» το ελικόπτερο.

Δυστυχώς την ίδια ώρα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Χακαν Τσαβούσογλου πραγματοποιεί επίσκεψη στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.

Από το ΓΕΕΘΑ βρίσκονται σε επιφυλακή για επόμενη πιθανή κίνηση.

**Ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου αντιμετωπίζει η Άγκυρα την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου στην Ρόδο, όπως φαίνεται και σε σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τις στρατιωτικές μας αρχές, ενημερωθήκαμε ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος πραγματοποιούν μια αμφίβια επιθετική άσκηση στο νησί της Ρόδου», τονίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στο ανακοινωθέν του, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η Συνθήκη του Παρισιού του 1947 απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική εκπαίδευση στην Ρόδο, η οποία παραδόθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της αποστρατιωτικοποίησης (του νησιού). Έτσι, αυτή η άσκηση που πραγματοποιείται στην Ρόδο είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Στην συνέχεια, το τουρκικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι μεταβιβάστηκε το εξής μήνυμα στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα: «Πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, οι οποίες κορυφώνουν την ένταση στο Αιγαίο.»

Στο τέλος του ανακοινωθέντος, η τουρκική πλευρά τονίζει τα εξής: «Τονίζουμε ότι αναμένουμε από την γειτονική χώρα μας, την Ελλάδα να αποφύγει (μελλοντικά) τέτοιου είδους εχθρικές ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλούμε τις τρίτες χώρες να μην συνδράμουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας».

Καθημερινή

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here