Διεκδικούν τη θέση του Πρωθυπουργού,ΔΕΝ ψηφίζουν απλή αναλογική,”μια φωνή στη βουλή απο ΔΗΣΥ και Ποτάμι” Οι ειδήσεις που "έβγαλε" η πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία, του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης

0
199

Η Τηλεοπτική συζήτηση των “εννέα” υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης(στην ΕΤ2) παρά τις πολύ καλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων – απο μέσα της περιφέρειας – δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει για το τηλεοπτικό κοινό το “παγωμένο κλισέ” αυτών των “αναμετρήσεων”. Εδωσε όμως τέσσερεις ειδήσεις:

Πρώτη είδηση. Ο νέος φορέας στοχεύει στην 2η εκλογική θέση στις επόμενες εκλογές και θα επιδιώξει την θέση του Πρωθυπουργού στο νέο σχήμα διακυβέρνησης – επομένως οι συνεργασίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσουν απο αυτό το δεδομένο (πρωθυπουργός ΔΕΝ θα γίνει ούτε ο Τσίπρας ,ούτε ο Μητσοτάκης). Εαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θελήσει και το καταφέρει,μπορεί να κυβερνήσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας(εαν δεν έχει αυτοδυναμία – η σημερινή δημοσκόπηση του δίνει διαφορά 13 μονάδων απο τον ΣΥΡΙΖΑ και πριν εμφανιστεί ο νέος φορέας της προοδευτικής παράταξης).

Δεύτερη είδηση. Ο νέος αρχηγός της παράταξης – που θα εκλεγεί στις 12 Νοεμβρίου – θα είναι επικεφαλής τόσο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όσο και του Ποταμιού, των οποίων οι κοινοβουλευτικές ομάδες όμως θα διατηρηθούν “ως έχουν” μέχρι την λήξη της παρούσας βουλής. Ενιαία φωνή και στάση μέσα στη βουλή,αλλά χωρίς ενοποίηση.

Τρίτη είδηση. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι ΔΕΝ θα ψηφίσουν σε αυτή τη βουλή την απλή αναλογική που ονειρεύονται οι Α.Τσίπρας και Π.Καμμένος και οι επόμενες εκλογές,όποτε κι αν γίνουν,θα διεξαχθούν με το ΥΠΑΡΧΟΝ εκλογικό σύστημα(με το Bonus των 50 εδρών). Εαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΕΝ πάρει την αυτοδυναμία και στην πρώτη διερευνητική εντολή δεν σχηματίσει κυβέρνηση,τότε ο νέος φορέας θα διεκδικήσει την Πρωθυπουργία κι αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,θα πάμε σε νέες εκλογές με την “αναλογική Τσίπρα-Καμμένου” οπου η ΝΔ θα είναι “χαμένη απο χέρι”.

Τέταρτη είδηση. Θα ζητήσουν απο το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα να μην ξανακληθεί ούτε ως…παρατηρητής ο Α.Τσίπρας.

Κατα τα λοιπά,όλες οι θέσεις που ακούστηκαν είχαν ενδιαφέρον,αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι γνωστές(συνεντεύξεις,άρθρα,διακηρύξεις κλπ). Αυτού του είδους οι τηλεοπτικές συζητήσεις δεν βοηθούν και ιδιαίτερα,αφού πολλοί “λένε ένα προσχεδιασμένο τηλεοπτικό ποίημα”(αλήθεια αυτός ο τζιώτης έμοιαζε σαν…εξωγήινο ρομπότ – ενας “πασόκος” που πληρωνόταν απο το κόμμα του Τσίπρα ως “επικοινωνιολόγος” να θέλει να ηγηθεί της νεας παράταξης)!. Η επόμενη τηλεοπτική συζήτηση στις 6 Νοεμβρίου πάλι στην ΕΤ2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here