48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.

5
331

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν ζητούμε προνόμια,  αλλά ισονομία. Δεν αγωνιζόμαστε για ειδική μεταχείριση, αλλά για δίκαιη αντιμετώπιση. Θέλουμε περίθαλψη, επικούρηση και φαρμακευτική κάλυψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύσσωμοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης βροντοφωνάζουμε ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσει  η κυβέρνηση  ΤΩΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, στη νομοθετική ρύθμιση βιώσιμης λύσης για τη στήριξη, τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.

Η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης,  24 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06.00 της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου 2017 και καλούν όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων, να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για: Τη στήριξη, διεύρυνση και βιωσιμότητα ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης

·         Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

·         Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

·         Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

·         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας Δηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για:

–  ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ

–  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

–    ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ -ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

5 COMMENTS

 1. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί έχουν χρηματοδότηση απο τρεις πηγές. Πρώτον απο εργοδοτικη εισφορά, Δεύτερον απο εισφορά των εργαζομένων, και τέλος απο κρατικη επιχορήγηση. Ο ΕΔΟΕΑΠ ως οργανισμός ιδιωτικού δικαίου είχε μόνο τις εισφορές των ανθρώπων του Τύπου καθώς και την εργοδοτική εισφορα, που έβγαινε απο τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ και λεγόταν αγγελιόσημο. Δεν επιβάρυνε τον κρατικό προυπολογισμό ούτε με ένα ευρώ, γι αυτο καμία αρμοδιοτητα σχετικών αποφάσεων για τον ΕΔΟΕΑΠ δεν έχουν τα κλιμάκια των δανειστων!!!
  Με αυτόν τον πόρο απο τις διαφημίσεις είχε καταφέρει να έχει κάποια αξιόλογα αποθεματικά. Όμως με το έγκλημα του Βενιζέλου που ονομάστηκε PSI, τα αποθεματικά εγιναν ομόλογα κι έκανα φτερά! Μας τα εκλεψαν. Ύστερα ήρθαν τα κουρέματα, η κατάργηση του λαχείου των Συντακτών και το αγγελιόσημο δεν αντικατασταθηκε απο άλλη εργοδοτική εισφορά. Οι εισφορές των εργαζομένων εχουν μειωθεί. Οι εργοδότες κανουν πως διαπραγματεύονται με την κυβερνηση αλλα διάθεση να σώσουν οτιδήποτε δεν φαινεται. Τα ρίχνουν όλοι στην κακιά τροικα. Διαφημίσεις υπάρχουν ακόμα, άλλες πολύχρωμες, άλλες γκρίζες… Πως να ζητάς τώρα πόρο απο διαφήμιση, όταν εχεις κακοσυνηθισει τα αφεντικά… Πως να σωθεί αυτή η κατασταση

 2. «Οι παράγοντες που υπονόμευσαν το ασφαλιστικό σύστημα είναι η διαχρονική αξιοποίηση από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με τον φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Για τον λόγο αυτό πρέπει το κράτος -και όχι οι συνταξιούχοι- να πληρώσει για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων»

 3. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε σήμερα στις 11:00 π.μ. προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μ.Μ.Ε.

  Το Δ.Σ. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, οι οποίοι κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα για την διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και ιδιαιτέρως τους νέους συναδέλφους, που εργάζονται σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και απεργούν.

  Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Είναι αγώνας αξιοπρέπειας για τα στοιχειώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και γι’ αυτό θα τον κερδίσουμε.

  Θλιβερή εξαίρεση στη μάχη για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ αποτέλεσαν ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ, ο ραδιοφωνικός σταθμός SPORT 24 αλλά και ενημερωτικές ιστοσελίδες, δημοσιογράφοι των οποίων «έσπασαν» την απεργία και έθεσαν τους εαυτούς τους απέναντι στον κλάδο την πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα.

  Το Δ.Σ. αποφάσισε να παραπέμψει τους απεργοσπάστες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για διαγραφή από τα μητρώα της Ενώσεως, με βάση τη ρητή διάταξη του Καταστατικού που ορίζει σαφώς (άρθρο 7, παρ. 1, περ. ιζ), την υποχρέωση των μελών να πειθαρχούν απόλυτα στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης για απεργία.

  Το Δ.Σ. δηλώνει τέλος την ικανοποίησή του, που ο πολιτικός κόσμος συμμεριζόμενος την αγωνία και τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ με αποτέλεσμα η μεγάλη του πλειοψηφία να αποφύγει τις εμφανίσεις σε απεργοσπαστικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 4. ΤΕΤΕΛΕΣTΑΙ
  Σταματάμε την απεργία πείνας, μετά από 13 μερόνυκτα στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας 20.
  Παραδίδουμε τη σκυτάλη στον κλάδο μας, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως, ότι δεν ισχύει αυτό που του καταλογίζουν, ότι είναι ‘αλήτες και ρουφιάνοι.. ‘
  Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα και όσους, με δυσκολίες, κατάφεραν να προβάλουν την απεργία πείνας μας, με ρεπορτάζ σε φιμωμένα Μέσα.
  Με αφορμή την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία –παρωδία που αποφάσισε σήμερα η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, κατά παράβαση της ειλημμένης από 4 -7-2017 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, που πάρθηκε με απόλυτη πλειοψηφία, για απεργία διαρκείας δηλώνουμε :
  -Ότι δεν δεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία, που ενώ το Ταμείο μας πνέει τα λοίσθια, εξακολουθεί να ανέχεται τον ρόλο < υποχείριου> της κυβέρνησης.
  -Kαταγγέλλουμε το γεγονός ότι η συνδικαλιστική μας ηγεσία, με τις συνεχείς υποχωρήσεις της προς τους εργοδότες, έχει ανεχθεί να παίξει τον ρόλο < του αμνού που οδηγείται στη σφαγή>.
  -Kαταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική μας ηγεσία ότι ευθύνεται, διότι φτάνουμε στο δεύτερο μήνα, με κομμένες τις επικουρικές συντάξεις και με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη να τινάζεται στον αέρα.
  -Καταγγέλλουμε, γιατί οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο, θυσία στους μεγαλοεργολάβους και νταβατζήδες της ενημέρωσης, βάζοντας ταφόπλακα στην ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό, και κατά συνέπεια, επιφέρει καίριο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.
  Η λειτουργία του Ταμείου μας ως αυτοδιοίκητου, αυτόνομου οργανισμού υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως λειτουργεί και με τις ασφαλιστικές καλύψεις που οφείλει να παρέχει σε εργαζόμενους, ανέργους, απλήρωτους και συνταξιούχους δημοσιογράφους και διοικητικούς βρίσκεται πλέον στα χέρια του κλάδου.
  ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
  ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
  ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ

 5. Συνάδελφοι,

  Η 48ωρη απεργία συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, έως τις 6 το πρωί αύριο, Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου.

  Αγωνιζόμαστε για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, διεκδικώντας τα αυτονόητα και στοιχειώδη για κάθε κλάδο εργαζομένων και χαιρετίζουμε τους συναδέλφους, που συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία και στηρίζουν τα αιτήματά μας.

  Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και γι’ αυτό θα κερδηθεί. Παλεύουμε για την επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ, που αποτέλεσε ανεκτίμητο στήριγμα για χιλιάδες οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό. Διεκδικούμε όλες τις απαραίτητες εισφορές και πόρους για τη βιωσιμότητά του, καθώς, επίσης, τη διεύρυνση και την ενίσχυσή του, με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ενημέρωσης.

  Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομοθέτηση, που είναι απαραίτητη, για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και τους εργοδότες να σταματήσουν την πολιτική του «τσάμπα». Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να τους πετύχουμε.

  Δυστυχώς, για δεύτερη ημέρα ο ΣΚΑΙ «σπάει» την απεργία. Για το λόγο αυτό, καλούμε και σήμερα τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, τους κοινωνικούς φορείς, τους δημοσιογράφους και κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία και το δίκαιο αγώνα μας, να μην συμμετέχουν σε πάνελ συζήτησης κατά τη διάρκεια της απεργίας.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here