Η Βόρειος Κορέα “χάκαρε” την Νότιο Κορέα! Ο ακήρυκτος πόλεμος "καλά κραττεί"

0
369

Χάκερ από τη Βόρεια Κορέα υπέκλεψαν σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγάλο όγκο στρατιωτικών εγγράφων από τη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου δολοφονίας του Bορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η πληροφορία για την υποκλοπή των εν λόγω εγγράφων προέρχεται από το υπουργείο άμυνας της χώρας, σύμφωνα με τον Rhee Cheol-hee, μέλος του κοινοβουλίου της Ν. Κορέας.

Σύμφωνα όσα μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο του BBC, τα έγγραφα περιλαμβάνουν σχέδια δράσης σε περίπτωση πολέμου και έχουν συνταχθεί από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.  Επίσης, περιλαμβάνουν αναφορές των ανώτερων διοικητών των συμμάχων.

Πέρα από τα σχέδια των ειδικών δυνάμεων της χώρας, στα έγγραφα που φέρεται να έχουν υποκλαπεί  υπάρχουν και πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας στο νότο.

Το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας έχει αρνηθεί να σχολιάσει επισήμως τους ισχυρισμούς.

Ο Rhee ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 80% των αρχείων που έχουν υποκλαπεί δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ ο όγκος των στρατιωτικών αρχείων αγγίζει τα 235 GB.

Η υποκλοπή πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2016. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, η Ν. Κορέα ανακοίνωσε την υποκλοπή ενώ κατηγόρησε τη Β. Κορέα ότι υποκίνησε την εν λόγω ενέργεια.

Η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε τις κατηγορίες.

BBC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here