Χλιαρή «αντίδραση» της κυβέρνησης στις ιταμές επιθετικές αλβανικές προκλήσεις «Τους έχουμε καταστήσει με σαφές, με επιτακτικό τρόπο ότι το εν λόγω περιεχόμενο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό»

0
129

Απαράδεκτο και προσβλητικό για την Ελλάδα χαρακτήρισε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ι. Αμανατίδης, το τμήμα εκείνο των βιβλίων που διδάσκονται σε σχολεία της Αλβανίας και το οποίο κάνει λόγο για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα».

Το θέμα ετέθη με επίκαιρη ερώτηση του κ. Δ. Καμμένου, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να σημειώνει ότι ως δήθεν αλβανικές περιοχές εμφανίζονται η Κόνιτσα, η Καστοριά, η Φλώρινα, ολόκληρη η Ηπειρος, η Πρέβεζα, η Αρτα, η Ηγουμενίτσα. Το γεγονός αυτό «δυστυχώς, μας δείχνει ότι ακόμα το αλβανικό κράτος είναι εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές, εθνικιστικές και μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις», σχολίασε ο κ. Αμανατίδης και προσέθεσε ότι η ελληνική πλευρά θέτει το ζήτημα σε όλα τα διεθνή fora και στις διμερείς επαφές.

οι αλλαζονεσ,μοχθηροι και κακοι αλβανοι(μια συγκεκριμενη ρατσα τουσ) ξυνονται στην γκλιτσα του τσοπανη – εκει που μας χρωστουσαν,θελουν να παρουν και το…βοδι(γιατι νομιζουν οτι ολοι στο ελλαδισταν ειναι…βοδια)

«Τους έχουμε καταστήσει με σαφές, με επιτακτικό τρόπο ότι το εν λόγω περιεχόμενο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά. Με την ευκαιρία ο κ. Αμανατίδης επισήμανε ότι η Αθήνα θέτει μεταξύ άλλων και το ζήτημα «των μη διακρίσεων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και της εφαρμογής των περιουσιακών δικαιωμάτων σε όλη τη χώρα και όχι σε ορισμένες περιοχές».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here