Πανηγυρισμοί για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη (απο τους συμπατριώτες του απαγωγείς) Τραγικά εκφυλιστικά φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας

0
128

«Οι Ελληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όπου κι αν βρίσκονται. Είμαστε όλοι υπερήφανοι, όλος ο ελληνικός λαός, όλη η κοινωνία. Η ΕΛΑΣ απέδειξε ότι διαθέτει ικανά στελέχη. Αυτή την αστυνομία θέλουμε, μία αστυνομία κοντά στον πολίτη» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά την επίσημη παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης απαγωγής του 53χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για μια «τέλεια επιχείρηση για όσους ασχολούνται με θέματα ασφάλειας».

ΠΟΣΟ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ (ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ) ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ…ΧΡΗΜΑΤΑ; Η ΣΕ ΠΟΣΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ,ΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ(ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ)

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας είπε ότι ήταν μια δύσκολη υπόθεση που η έκβασή της μεταδίδει στους Έλληνες πολίτες και στην ελληνική κοινωνία αισθήματα ανακούφισης. «Η ελληνική αστυνομία μπορεί να λειτουργήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αποτελεσματικά και υπεύθυνα. Είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε τους συναδέλφους αστυνομικούς της Κρήτης που επί 6 μήνες οργάνωσαν και εκτέλεσαν με μεθοδικότητα την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κ. Λαγουδάκης είπε πως  «η αρχική απαίτηση των απαγωγέων για την απελευθέρωση του επιχειρηματία ήταν η χορήγηση 100 εκατ. ευρώ και πως «από την πρώτη στιγμή ύψιστη προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του απαχθέντα».

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ “ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟ ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ” ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΛΑ Η ΑΝΕΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Αξιολογούσαμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε πληροφορία. καταφέραμε να ανιχνεύσουμε την προετοιμασία των δραστών, το σχέδιό τους. Η διαδικασία αυτή μας βοήθησε να προχωρήσουμε στη σκιαγράφηση της εγκληματικής ομάδας και σιγά-σιγά να φτάσουμε σ’ αυτούς. Εντοπίσαμε αρχικά την περιοχή και στη συνέχεια το σημείο που κρατούσαν τον επιχειρηματία. Η επιχείρηση της 2ας Οκτωβρίου δικαίωσε τις προσπάθειές μας», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ο κ.Λαγουδάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία πολλών διαφορετικών υπηρεσιών της αστυνομίας, κυρίως από την Κρήτη, αλλά και από την Αθήνα, οι οποίες κατάφεραν να συντονισθούν άριστα μεταξύ τους.

Τόνισε δε ότι «οι εμπλεκόμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση από τον Μάρτιο του 2017 και στη διάρκεια του εξαμήνου εντάχθηκαν και άλλα άτομα». Εξάλλου, έδωσε πληροφορίες και για τις συνθήκες κράτησης του επιχειρηματία.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΠΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ…

«Κατά την ακινητοποίηση του επιχειρηματία οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό ενώ στη διάρκεια κράτησης είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μιλούσαν ψιθυριστά και φορούσαν τα ίδια ρούχα. Είχαν αλλάξει πέντε διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι είχαν καλυμμένα παράθυρα. Ολο το χρονικό διάστημα ο απαχθείς ήταν δεμένος με αλυσίδα στο χέρι ή στο πόδι. Στο διάστημα της κράτησης έγιναν 31 επικοινωνίες με μηνύματα, δόθηκαν πέντε επιστολές και τρία βιντεοσκοπημένα μηνύματα. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε κρησφύγετα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος καρτών και συσκευών κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here