68 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Η τελετή έγινε με φόντο ένα καλάθι λουλουδιών, ύψους 17 μέτρων, με αγριολούλουδα, αλλά και φρούτα όπως λωτούς, ρόδια, μήλα. Το καλάθι συμπλήρωναν και κινεζικά τριαντάφυλλα, συμβολίζοντας την αφθονία και την οικονομική ευημερία.

0
367

Το Πεκίνο τιμά σήμερα τη συμπλήρωση 68 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Με την ανατολή του ήλιου, περισσότεροι από 115.000 Κινέζοι από ολόκληρη την κινεζική επικράτεια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τιαν Αν Μεν, στην καρδιά του Πεκίνου, για να παρακολουθήσουν την τελετή έπαρσης της κινεζικής σημαίας.

Στις 06:05 το πρωί η κινεζική σημαία, υπό την τιμητική συνοδεία δύο φρουρών, έφτασε στην πλατεία, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος, σε στάση προσοχής και υπό το άκουσμα του κινεζικού εθνικού ύμνου, παρακολούθησε την έπαρσή της.

Η τελετή έγινε με φόντο ένα καλάθι λουλουδιών, ύψους 17 μέτρων, με αγριολούλουδα, αλλά και φρούτα όπως λωτούς, ρόδια, μήλα. Το καλάθι συμπλήρωναν και κινεζικά τριαντάφυλλα, συμβολίζοντας την αφθονία και την οικονομική ευημερία.

**Σημαντική για την ευημερία και την σταθερότητα σε παγκόσμιο επίπεδο χαρακτήρισε την δυνατή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ο αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

“Περισσότερο από ποτέ, μία δυνατή και εποικοδομητική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι σημαντική για την ευημερία και την σταθερότητα τόσο των δύο χωρών, όσο και του υπόλοιπου κόσμου,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τίλερσον σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την σημερινή Εθνική Ημέρα της Κίνας.

“Εκ μέρους των ΗΠΑ, θα ήθελα να συγχαρώ τον κινεζικό λαό που γιορτάζει την επέτειο των 68 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. “Ευχόμαστε στον κινεζικό λαό μία χαρούμενη επέτειο, όπως επίσης, ειρήνη και ευημερία,” πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here