Στη θέση του Β.Σόϊμπλε, ο Πέτερ Αλτμάιερ Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σόιμπλε για την προεδρία της Bundestag αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

0
96

Ο Πέτερ Αλτμάιερ αναλαμβάνει προσωρινά τη θέση του γερμανού υπουργού Οικονομικών. «Δεν διαψεύδω», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στο δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung που θέλει τον επιτελάρχη της Καγκελαρίας να αναλαμβάνει χρέη μεταβατικού υπουργού Οικονομικών μετά την ανάληψη από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του αξιώματος του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Η κ.Ντέμερ επισήμανε ότι ο Πρόεδρος της Bundestag θα έχει εκλεγεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, για να προσθέσει: «Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως μετά από αυτό».

Από το υπουργείο Οικονομικών πάντως έγινε γνωστό ότι ο κ. Σόιμπλε θα συμμετάσχει κανονικά στις επικείμενες συνεδριάσεις τόσο του Ecofin και του Eurogroup στις 9 και 10 Οκτωβρίου όσο και στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 13-15 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Σόιμπλε για την προεδρία της Bundestag αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Ο 59χρονος Πίτερ Αλτμάγιερ έχει περιγραφεί ως «ο ισχυρότερος άνθρωπος στο Βερολίνο», από τον Εconomist, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg είναι ο σταθερά φιλοευρωπαίος διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ από το 2013 και έχει επιρροή στο εσωτερικό του κόμματος, περίπου όση και ο Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό είχε ανατεθεί και έφερε εις πέρας την ενεργειακή στροφή από τις κλασικές πηγές στις ανανεώσιμες και κατόπιν υπήρξε πετυχημένος συντονιστής στην κρίση των προσφύγων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here