Πανελλήνια μηδενική απήχηση Ηταν κάποτε εφημερίδες στην Ελλάδα

0
318

Δεν χρειάζονται σχόλια για τις πωλήσεις των εφημερίδων σήμερα. Οπως μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει οι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ κυκλοφορίες,είναι ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ περίπου για το σύνολο των εφημερίδων. Γιατί μην ξεχνάμε οτι υπουργεία,υπηρεσίες,πολιτικοί κ.α. παίρνουν “υποχρεωτικά σώματα εφημερίδων”(απο 800 μέχρι 1000 φύλλα). Επομένως ΣΩΣΤΗ ήταν η απόφαση της κυβέρνησης για bar code σε κάθε εφημερίδα για να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις “πωλήσεις”.

Αλλά ακόμη κι αν υποθέσουμε οτι “τα καπέλα” δεν είναι όσο παλιά,οι περισσότερες εφημερίδες πουλάνε τα…δώρα τους(ειδικά την κυριακή). Στα 11-12 εκατομμύρια που ζούνε στην Ελλάδα η μεγαλύτερη ημερήσια κυκλοφορία εφημερίδας είναι στα 16-17 χιλιάδες φύλλα! (οι άλλες είναι μεταξύ 2-8.000 φύλλα σε ΟΛΗ την Ελλάδα). Και δικαιολογείται άραγε ΠΟΙΑ διαφήμιση σε αυτές τις εφημερίδες;

Με άλλα λόγια ΔΕΝ τις διαβάζει κανείς – και παλεύουν για ενα πρωτοσέλιδο στο περίπτερο ή μια αναφορά σε κανένα πρωϊνάδικο ή στα site(που δείχνουν “τι παίζουν στα πρωτοσέλιδα οι εφημερίδες”). Μηδενική απήχηση λοιπόν. Το ερώτημα είναι “ποιος πληρώνει και για ποιο λόγο” τέτοια έντυπα. Εχει λεφτά για πέταμα;

Νομίζουμε οτι είναι κοινή πεποίθηση επίσης οτι απο το 1975 μέχρι και σήμερα,δεν υπήρξε πιο εχθρική κυβέρνηση απο την σημερινή, απέναντι στους δημοσιογράφους και τον τύπο (ακόμη και όσους πήγαν μαζί τους,τους εξευτέλισε παντοιοτρόπως). Μια ανηλεής άγρια επίθεση στον δημοσιογραφικό κοσμο σε όλα τα επίπεδα και με κάθε τρόπο. Δεν υπήρξε άλλη επαγγελματική τάξη στην Ελλάδα που να δέχθηκε πιο ανελέητα άγρια επίθεση,απο τους δημοσιογράφους(άλλωστε το 70% είναι στην ανεργία και οι υπόλοιποι λένε οτι…δουλεύουν,συνήθως απλήρωτοι).

Η καταβαράθρωση του τύπου στην Ελλάδα είναι μια πικρή ιστορία,που κάποτε θα ειπωθεί,στις αληθινές της διαστάσεις. Προς το παρόν ζούμε στην εποχή των τεράτων..(και των…φαντασμάτων στις κυκλοφορίες των εφημερίδων).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here