«Τα…βρήκαν» για προσωρινή εκεχερεία Ερντογάν και Τράμπ σε βάρος των…Κούρδων! ...ζουρλομανδύας!

0
166

Την προσωρινή κατάπαυση πυρός στη Συρία, συμφώνησε η Τουρκία , όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της αμερικανικής αντιπροσωπείας με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ ο τούρκος πρόεδρος συμφώνησε την κατάπαυση πυρός για 120 ώρες, προκειμένου να μπορέσουν να αποσυρθούν από τα σύνορα της χώρας οι κούρδοι μαχητές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ με ένα tweet έκανε λόγο για «θαυμάσια νέα» από την Τουρκία, ενώ συμπληρώνει πως «θα σωθούν εκατομμύρια ζωές».

Την απόλυτη ικανοποίηση της Τουρκίας για την απόφαση κατάπαυσης πυρός 120 ωρών στη Συρία εξέφρασε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου , αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ – Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τούρκου ΥΠΕΞ η Τουρκία «πήρε αυτό που ήθελε».

«Μέσα σε 120 ώρες το YPG/PKK (σ.σ. οι Κούρδοι) θα εγκαταλείψουν την ζώνη ασφαλείας. Δεν είναι τερματισμός της επιχείρησης, είναι «πάγωμα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δείχνοντας μια ημίτρελη κατάσταση από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

«Θα σταματήσουμε την επιχείρηση όταν όλοι οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν την ζώνη ασφαλείας», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως υπήρξε συμφωνία να συγκεντρωθεί όλος ο βαρύς οπλισμός του YPG και να καταστραφούν οι θέσεις και τα οχυρά του.

«Το πάγωμα της τουρκικής επιχείρησης στην Συρία δεν είναι κατάπαυση πυρός, διότι κατάπαυση πυρός μπορεί να συμφωνηθεί μόνο μεταξύ δύο νόμιμων πλευρών», είπε επιπρόσθετα ο Τσαβούσογλου σε ένα ειρωνικό σχόλιο του προς τους Κούρδους.

Στην ουσία πρόκειται για μια απόλυτη…κοροϊδία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here