Οι υποσχέσεις των «ειρηνοποιών», δημιουργούν το μίσος!

0
96

Γράφει ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς

Στην Ισπανία υπάρχει μια παροιμία, που λέει ότι οι τότε βασιλιάδες έταζαν στους ιππότες, ως ανταμοιβή των υπηρεσιών τους κάποιο πύργο, που δεν είχαν. «Έτσι καθιερώθηκε η ειρωνική έκφραση δωρίζω ένα πύργο στην Ισπανία».  Οι εποχές των βασιλιάδων έχουν περάσει, αλλά δεν έπαψαν να χαρίζονται πύργοι, σ’ όλο τον κόσμο και προπαντός στη γειτονιά μας.

Παρατηρούμε από την αρχή της εβδομάδας πως η ειρήνη και το τέλος της προσφυγιάς, που θέλουν τάχα να επιβάλουν οι «κοσμοκράτορες» στη Συρία, είναι εξ’ ορισμού θνησιγενής,  και  εγκυμονεί καινούργια μίση και  ένα ανύπαρκτο «ισπανικό πύργο».

Αντίθετα, χειροπιαστές είναι η ιδιοτέλεια και η απάτη των δωρητών, όπως  την παλαιότερη εποχή των βασιλιάδων: οι σημερινοί «ηγεμόνες» γνωρίζουν πως οι πύργοι  τους είναι χτισμένοι στην άμμο. Κι’ όχι μόνο το ξέρουν αλλά και το θέλουν, για να κουμαντάρουν απερίσπαστοι τη γειτονιά μας.

Την έκταση της απάτης τους, την αποκάλυψαν  γοερά οι εξελίξεις στη Συρία σε βάρος των Κούρδων που ζουν εκεί. Οι «ειρηνοποιοί»  όχι μόνο έδωσαν τη δυνατότητα στον ταραξία και μετρ σφαγέα της γειτονιάς τον Ερντογάν να εισβάλει (ως άλλος Χουσεΐν  Σαντάμ),  σ’ αυτή την περιοχή βομβαρδίζοντας με νατοϊκά όπλα  αυτούς που πολέμησαν κατά των σφαγέων του ισλαμικού κράτους.

Σχεδόν μια δεκαετία, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί ωρύονταν για τα «εγκλήματα πολέμου», «εθνοκάθαρσης» και «χασάπηδες» χαρακτήριζαν το Ισλαμικό «κράτος» και τον ISIS. Τώρα μπροστά στα εγκλήματα  του ταραξία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σωπαίνουν και ευτυχώς που οι ειρηνοποιοί δεν χειροκροτούν(και από…πάνω).

Τώρα όχι μόνο σιωπούν, ντροπαλά για την απρόκλητη επίθεση των Τούρκων με την εμπειρία τους σε γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις, (Αρμενίων, Ελλήνων Μικρασίας, Πόντου) εξωθούν σε  προσφυγιά πάνω  100.000 Σύριους Κούρδους. Αλλά ακόμη  και τώρα, που το σφυροκόπημα κατά των  αδύναμων πρώην συμμάχων των ΗΠΑ μαίνεται, οι «ειρηνοποιοί»  κλείνουν τα μάτια, ψελλίζοντας κυνικά ότι αν δεν τηρηθούν  από τον Ερντογάν  τα παρασκηνιακά συμφωνηθέντα τότε  θα επέμβουν να σταματήσει η νέα σφαγή.  Με απλά λόγια , θα συνεχίσουν να τιμωρούν τους αμυνόμενους και να κάνουν πλάτες στους παράνομους και καταπατητές κάθε κανόνα  του διεθνούς δικαίου, ακυρώνοντας εν μέρει  τη συνθήκη της Λωζάνης (που έχει άμεση σχέση με τη χώρα μας και η κυβέρνηση απλά σχολιάζει τα γεγονότα και οι αναλυτές μιλάνε γενικά και αόριστη για μια κρίση των γεωπολιτικών συμφέρονταν των ισχυρών) και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Τσόρτσιλ έλεγε πως: «Κατευναστής είναι κάποιος που ταΐζει τους κροκόδειλους με την ελπίδα πως αυτόν θα τον φάνε τελευταίο». Τώρα, οι  κροκόδειλοι  παριστάνουν τους κατευναστές και κατατρώνε τους πάντες.

Σε τι κατακάθι κρετινισμού έχει φτάσει ο κόσμος , ώστε να μη βλέπει την κραυγαλέα απάτη τους και τις  ολόγυμνες προθέσεις τους: τη συντριβή  της πολεμικής μηχανής της Συρίας και τη συμμόρφωση της με τα «σχέδια της ειρήνης τους». Σε τι πέλαγα αυταπάτης αρμενίζουν  οι ίδιοι  ώστε να μη προβλέπουν πως οι πολεμικές  μηχανές ξαναφτιάχνονται (από τις δικές τους πολεμικές βιομηχανίες), πως τα μίση  δεν σβήνουν με μια γομολάστιχα, και πως  φτιάχνοντας στην Συρία το προτεκτοράτο τους, πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα μεγατόνων, η  οποία δεν θα αργήσει να  εκραγεί. «Τα μεγάλα  κράτη – γραφεί ο ντε Λεβί – μπορούν ν’ αντέξουν τις καταχρήσεις. Αυτό που τα καταστρέφει, είναι τα μεγάλα λάθη τους».

Ίσως, όμως, να μη έχουν και τόσο άδικο όταν περιφρονούν και αψηφούν τους μικρούς λαούς. Η περιβόητη  «διεθνής κοινή γνώμη» ή έχει αποβλακωθεί ολότελα ή υπνωτιστεί ως το τελευταίο  της κύτταρο από την προπαγάνδα εκείνων που πιστεύουν πως  η «υψηλή μαγειρική δεν είναι τα καλά υλικά, αλλά ο τρόπος που μαρινάρονται και το πώς σερβίρονται. Με τέτοιο «τσελεμεντέ»  ακόμα και τα σάπια κρέατα μπορούν να  παρουσιαστούν σαν φασιανοί, στους συνδαιτυμόνες για να τα καταπιούν έκθαμβοι και πανευτυχείς . Ο Ισπανικός πύργος – φοβάμαι – πως δεν θ’ αποδειχθεί αλλά θα φτιαχτούν σταθερά νέα σύνορα και ότι άρχισε η συρρίκνωση της συνθήκης της Λοζάνης με τα νέα σύνορα που θέλει να επιβάλει  με της πλάτες των ισχυρών η Τουρκία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here