Τρομερές αποκαλύψεις του Π.Καμμένου στη βουλή για Κοτζιά / Τσίπρα – Ο Ν.Κοτζιάς έξαλλος απειλεί να φύγει απο τον ΣΥΡΙΖΑ

0
143

Σε βαρύτατες καταγγελίες κατά του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την υπόθεση της σύναψης σύμβασης για την έκδοση βίζας, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών», προέβη από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι «τα όργια που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν προηγούμενο. Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη ή του Φρουζή είναι μια απλή Παρασκευή για τον Κοτζιά».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας «υπήρξε με συντονισμό του κ. Κοτζιά, συνεννόηση μεταξύ του προέδρου της επιτροπής που θα έλεγχε τον διαγωνισμό για την παροχή βίζας και εκπροσώπου συγκεκριμένης εταιρείας προκειμένου να καταλήξει αυτός στην τελευταία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε για το επίμαχο θέμα κατέθεσε μια σειρά emails που όπως υποστήριξε αποτελεί εσωτερική αλληλογραφία στελεχών του υπουργείο Εξωτερικών και αλληλογραφία των αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου με εκπροσώπους συγκεκριμένων εταιριών που ήθελαν να πάρουν το έργο.

Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, δημιουργήθηκε παρένθετη εταιρεία για να αναλάβει το διαγωνισμό, αφού η μητρική εταιρεία έχασε το διαγωνισμό, επειδή θεωρήθηκε offshore, έχοντας ως έδρα τον Άγιο Μαυρίκιο.

Ακόμα ο κ. Καμμένος ανάφερε ότι «οι συνθέσεις των επιτροπών που θα αποφάσιζαν για την κατάρτιση της προκήρυξης, την εξέταση των προσφυγών κ.α. έγιναν με προσωπικές επιλογές του κ. Κοτζιά» και ισχυρίστηκε ότι όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση πήραν προνομιακές μεταθέσεις, σε πρεσβείες του Τόκιο, του Λονδίνου και με υψηλές αμοιβές.

Υποστήριξε επίσης ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας – που εντός του 2018 πήρε την δουλειά με τις βίζες –  είχαν απευθυνθεί παλαιότερα και στους κ.κ. Σαμαρά – Βενιζέλο που όμως αρνήθηκαν να μπουν σε συζητήσεις για τη δημιουργία εταιρίας που θα κέρδιζε το διαγωνισμό.

«Λυπάμαι που το κάνω αλλά υποχρεώνομαι να το κάνω. Καταθέτω τα email που ανακτήθηκαν από το ΥΠΕΞ που δείχνουν ότι πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού, πριν καν συνταχθεί η προκήρυξη, υπάρχει αλληλογραφία με την εταιρία που ήθελε να πάρει το έργο» είπε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως από την αλληλογραφία φαίνεται πως «ο υποψήφιος του διαγωνισμού ετοίμασε την προκήρυξη που θέλει».

Στην παρατήρηση του προεδρεύων της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου να συντομεύει, ο κ. Καμμένος δήλωσε «δεν κατεβαίνω από εδώ πέρα! Φέρτε τον φρούραρχο. Ό,τι και αν κάνετε θα ακουστώ! Μου αφαιρέσατε κοινοβουλευτική ομάδα, με εξευτελίσατε αν στηρίξετε σήμερα τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση».

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία ή ακόμα και από το βουλευτικό αξίωμα αν χρειαστεί. Να τα μοιράσετε στους βουλευτές αλλιώς θα τα κάνω φέιγ βολάν. Αφήστε τα αυτά. Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι», κατέληξε, μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Καμμένου, ο κ. Βαρεμένος ανέφερε ότι τα έγγραφα (emails κλπ) δεν μπορούν να διανεμηθούν στους βουλευτές, καθώς πρέπει να εξεταστεί εάν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα, με τον κ. Καμμένο να αντιδράει και να λέει: «Θα τα μοιράσετε τώρα όλα τα έγγραφα στους βουλευτές αλλιώς θα τα κάνω φεϊγβολάν εγώ ο ίδιος».

Την ομιλία του ανάρτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον προσωπικό λογαριασμό του στον twitter

Σφοδρή επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου έκανε λίγα λεπτά αργότερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όταν πληροφορήθηκε τις βαριές καταγγελίες εναντίον του, ενώ τη στήριξή του στον πρόεδρο του «Πράττω» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος από τη Βουλή, λέγοντας ότι δεν υπάρχει σκιά νομιμότητας στη σύμβαση για τις βίζες.

Έντονες και οι επιθέσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης μετά της καταγγελίες Καμμένου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε σκάνδαλο τις καταγγελίες, ενώ από την πλευρά του ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης έκανε λόγο για «σημάδια σκανδάλου και ίχνη διαπλοκής»

Τι απαντά ο Ν.Κοτζιάς

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς» ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή και τις βαρύτατες καταγγελίες που εξαπέλυσε σε βάρος του για την υπόθεση της σύναψης της σύμβασης που αφορά την έκδοση βίζας.

Όπως είπε, «κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου» είπε ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας πως τα όσα κατέθεσε ο Π. Καμμένος, ο «εθνικός συκοφάντης» όπως τον αποκαλεί, είναι «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής» και αφορούν συνομιλίες ανάμεσα σε παλιούς συκοφάντες.

«Σήμερα παρακολουθήσαμε μία βρώμικη συζήτηση στη Βουλή, που σύμφωνα με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, την υπ. αριθμ. 9 του 1998, δεν θα έπρεπε να γίνει, γιατί όπως λέει η απόφαση, ζητήματα που βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία ή διερευνώνται από τον εισαγγελέα, δεν μπορούν να συζητηθούν στη Βουλή» είπε ο κ. Κοτζιάς, συμπληρώνοντας πως, «επιπλέον, η συζήτηση αντίκειται σε επτά αποφάσεις του ΣτΕ και δύο του Ελεγκτικού συνεδρίου, και μάλιστα για μία συμφωνία που έχει λάβει γραπτή έγκριση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και σήμερα υπουργού Δικαιοσύνης».

Συνεχίζοντας, ο πρώην υπουργός είπε ότι περιμένει τον Πρόεδρο της Βουλής, «να παραπέμψει τους υβριστές για πειθαρχικό έλεγχο στη Βουλή».

Ο κ. Κοτζιάς απέδωσε τις κινήσεις του Π. Καμμένου, στην προεκλογική καμπάνια που προσβλέπει να κάνει δια της δυσφήμισης συνεπικουρούμενος από «την επιπολαιότητα της κυβέρνησης». Φαίνεται ότι αυτό εξυπηρετεί εκείνους που επιδιώκουν, άλλοι να έχουν τη δόξα και άλλοι την ύβρη, συνέχισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι προκαλεί εντύπωση ότι «σφαίρες, χώματα με αίματα και αίμα, έχουν σταλεί μόνο σε μένα, λες και είμαι ο αποκλειστικός τροφοδότης και διαπραγματευτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και ακόμα και σήμερα, ο εθνικός συκοφάντης υβρίζει μόνο εμένα» .

Υπενθύμισε δε, ότι είχε συμφωνήσει (σ.σ. ο Π. Καμμένος) με το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και «τώρα για προεκλογικούς λόγους και επειδή εξυπηρετεί ίσως και τρίτους, θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως δήθεν μακεδονομάχο».

«Καλώ τον εθνικό συκοφάντη» συνέχισε, «να δεχθεί και τη Βουλή να χορηγήσει, άδεια άσκησης ποινικής διώξεως, σύμφωνα με τα άρθρα, 61 παρ. 2, 62 παρ.1 του Συντάγματος, και να αφηγηθεί και εκείνος και να οδηγηθεί η υπόθεση εκεί που πρέπει, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εκεί ας αποδείξει, που δεν μπορεί, όλες τις συκοφαντίες που κάθε δεύτερη μέρα, όπως πράττει κάθε ένοχος, τις τροποποιεί» τόνισε.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε σε συνεχείς αντιφάσεις του πρώην υπουργού Άμυνας σχετικά με τα χρήματα για τα οποία κατηγορεί ότι έλαβε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, και υπογράμμισε: «Λέω κάτι απλό στον εθνικό συκοφάντη: ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες για μη άρση του ασύλου, όπως έκανε χθες», προσθέτοντας πως στο δικαστήριο λύνονται οι υποθέσεις και όχι με μονολόγους στη Βουλή, ενώ τόνισε ότι «εκεί θα αποδειχθεί και το ελατήριό του και το ίδιον όφελος και η εξυπηρέτηση τρίτων».

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε, ότι ο «εθνικός συκοφάντης» παρουσιάζει μία σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας που φέρνει λεφτά στο δημόσιο και δεν δίνει σε κανένα τρίτο ούτε σεντς, ως κλοπή, γιατί «δεν έχει καταλάβει, ότι τα ποσά που επικαλείται δεν ορίστηκαν από εμένα, αλλά από τα δικαστήρια και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής της εταιρείας που σύναψε τη σύμβαση.

Καταλήγοντας, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο κ. Καμμένος τον καλούσε με την «παρέα του» να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, «δηλαδή με καλούσαν να παρανομήσω. Δεν το έκανα και έχουν ανοίξει αυτό το κυνήγι» είπε.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς υπερασπίστηκε τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες, όπως είπε, μπήκε στην Αριστερά, τόνισε ότι αποποιήθηκε της περιουσίας της οικογενείας του, αλλά «αυτό αδυνατεί να το καταλάβει ο εθνικός συκοφάντης. Του είναι αδιανόητη η ύπαρξη έντιμων ανθρώπων, που δεν υποκύπτουν σε απειλές».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here