Την Δευτέρα θα κριθεί αν θα προφυλακιστούν

0
172

Τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί θα απολογηθούν ενώπιον του εφέτη – ειδικού ανακριτή οι δύο δικηγόροι, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, σε βάρος  των οποίων εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για  την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Και οι δύο δικηγόροι, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης από κοινού, ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να  προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Ο  συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής  δήλωσε ότι οι αποφάσεις  των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του ο γνωστός ποινικολόγος είναι σοκαρισμένος.

Η ημέρα της απολογίας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς  αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των  δύο δικηγόρων.

«Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν», είπε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έξω από το γραφείο του ανακριτή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here