ΝΔ: Κάποια χρήματα θα τα επιστρέψουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις

0
98

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, επαναλαμβάνοντας τα σχέδια του να «ξεμπλοκάρει» τις ιδιωτικοποιήσεις και να μειώσει τη φορολογία, αλλά και να προβεί σε μεταρρυθμίσεις με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την αύξηση της κρατικής αποτελεσματικότητας, και την αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, ώστε να γίνει βιώσιμο.

«Θα εφαρμόσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις όχι επειδή είναι μέρος κάποιου προγράμματος, αλλά επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίες, ώστε να γίνει ανταγωνιστικότερη η ελληνική οικονομία», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Εφαρμόζοντας αυτές τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι μπορεί να πείσει τους δανειστές της χώρας, οι οποίοι εξακολουθούν να επιβλέπουν την ελληνική οικονομία, να χαμηλώσουν τους στόχους τους, αλλά και να πείσει επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι πλέον ασφαλής χώρα για επενδύσεις.

«Μόλις υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, τότε πιστεύω ότι θα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε και για τα πρωτογενή πλεονάσματα», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερα χρήματα από τις τσέπες των πολιτών από όσα χρειαζόταν και σχεδιάζω να επιστέψω κάποια από αυτά τόσο στους πολίτες, όσο και στις επιχειρήσεις».

«Οκτώ στους 10 Έλληνες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Κινούμαστε συστηματικά κάτω από τις δυνατότητές μας. Δεν είναι ακριβές αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι έχουμε βγει από τα προγράμματα. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες για να δανειστούμε, συνεχίζουμε να έχουμε πρόσθετους περιορισμούς που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες μετά από προγράμματα διάσωσης, ενώ η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επιτήρηση με ένα αυστηρό πλαίσιο εποπτείας που επιβλήθηκε από τους πιστωτές μας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την εναντίωση του στη συμφωνία των Πρεσπών, συμπληρώνοντας όμως πώς «αν και δεν μας αρέσει η συμφωνία θα την σεβαστούμε», προσθέτοντας ότι «θα εργαστούμε ώστε να βελτιώσουμε κάποιες πτυχές της συμφωνίας, οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας».

«Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα συμφωνούσε να ανοίγει και να κλείνει κεφάλαια όταν υπάρχουν εκκρεμή θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί από τις συμφωνίες», προσθέτει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here