ΜέΡΑ25: Η ρεαλιστική λύση στις εκλογές

0
144

Ως τη μόνη ρεαλιστική λύση, προκειμένου να ανακάμψει η Ελληνική οικονομία και να εγκαταλειφθούν οριστικά οι μνημονιακές πολιτικές, χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του στο GrTimes.gr και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

Μιλώντας στην εκπομπή “SamTimes” ο πρώην υπουργός οικονομικών συγκρίνει την κυβέρνηση του Α.Τσίπρα με αυτή του Α.Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «βαριά μνημονιακή κυβέρνηση», λέει γιατί πιστεύει ότι ο κ.Τσίπρας θα «τιμωρηθεί» στις ευρωεκλογές, μιλάει για τις «μαζορέτες του Σόιμπλε» και την περίοδο που ήταν στο «τιμόνι» του υπουργείου Οικονομικών και εξηγεί γιατί το κόμμα του έχει…ημερομηνία λήξης το 2025.

Εκφράζεται με παράπονο για την ΕΡΤ λέγοντας πως μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση είναι αποκλεισμένος, όπως ακριβώς ήταν την περίοδο 2011-2013 επί κυβερνήσεως Παπανδρέου και παρά τον αγώνα που έδωσε κατά του «μαύρου».

Αναφέρεται επίσης στις μεγάλες προκλήσεις των ερχόμενων ευρωεκλογών και στο πρόγραμμα του κινήματος DiEM25 το οποίο μέσα από πολυσυλλεκτικές διαδικασίες συνδιαμορφώνει τις θέσεις και τις προτάσεις του, με στελέχη από όλη την Ευρώπη. Μιλάει τέλος για τον μεγάλο ρόλο που πρέπει να ξανα-αναλάβει η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χαρακτηρίζει ως καλή τη συμφωνία των Πρεσπών, που όμως έγινε με λάθος τρόπο και για λάθος λόγους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here