Το αμάρτημα της μητρός 13 παιδιών

0
99

Απίστευτο και όμως αληθινό.

Στα Γιάννενα στις 5 Μαρτίου εκδικάζεται στο Εφετείο η περιβόητη πλέον υπόθεση της μάνας 13 παιδιών -εκ των οποίων τα 5 είναι ανήλικα- που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8ετή φυλάκιση επειδή είχε παραποιήσει κατά ένα έτος την ημερομηνία αποφοίτησης από το δημοτικό προκειμένου να έχει δικαίωμα πρόσληψης σε δημόσιο φορέα. Η συγκεκριμένη γυναίκα πήρε απολυτήριο δημοτικού το 1981 και η δυνατότητα πρόσληψης στο δημόσιο με τον συγκεκριμένο τίτλο ήταν μέχρι το 1980.

Προκειμένου όμως να μπορέσει να προσληφθεί άλλαξε το έτος αποφοίτησης.  Προσλήφθηκε στον δημόσιο φορέα και δούλευε μέχρι που η υπόθεση έφτασε στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, στην εισαγγελία και ακολούθως στο δικαστήριο όπου της επιβλήθηκε ερήμην ποινή κάθειρξης  8 ετών για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».  Μάλιστα καταδικάστηκε ερήμην καθώς μέσω της παρούσης ενηλικης κόρης της  ζήτησε αναβολή  αναφέροντας ότι δεν μπορούσε να μετακινηθεί επειδή είχε τοποθετήσει απινιδωτή στην καρδιά της πράξη που επιβεβαίωνε με σχετική γνωμάτευση και ο καρδιολόγος της.

Παρά ταύτα το αίτημα της  αναβολής απορρίφθηκε η δίκη έγινε  και το  αμάρτημα της μητρός εκρίθη ως κακούργημα.

Μετά από αυτό η συγκεκριμένη γυναίκα προσέφυγε σε δικηγόρο και έκανε έφεση.
Ο δικηγόρος της βασίλης Καραβίδας δήλωσε ότι  το πολύκροτο πλέον Εφετείο θα γίνει στα Γιάννενα στις 5 Μαρτίου και φυσικά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας και των ΜΜΕ.

Υποστήριξε ότι από τη συγκεκριμένη πρόσληψη που επιδιώχθηκε υπό την πίεση της κατάστασης, το δημόσιο δεν ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ καθώς η δουλειά που προσέφερε η γυναίκα ήταν σκληρή και επιμελημένη και φυσικά στόχος της ήταν να μπορέσει να αναθρέψει τα παιδιά της.

Είναι ίσως η γυναίκα με τα περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα. Πραγματικά παιδιά και όχι δανεικά για επιδόματα. Και από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται ακόμη μια τραγωδία μεγαλύτερη από αυτή της καθαρίστριας στο Βόλο

Το έγκλημα και η τιμωρία της κατηγορούμενης ήταν ότι  πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here