Ο ευτελισμός του κοινοβουλίου,συνεχίζεται… Σε πλήρη ευτελισμό της πολιτικής ζωής και του κοινοβουλίου  – με την ντιρεκτίβα του πρωθυπουργού που είχε δώσει προς το Νίκο Βούτση για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής και την οποία αναγκάστηκε να «μαζέψει» μετά την κατακραυγή –  εξελίχθηκε η κακοστημένη παράσταση που επιχείρησε να στήσει το Μαξίμου προκειμένου να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ και να διατηρήσει τα προνόμια του ο πρώην συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα.

0
118

Η σημερινή επιστολή του  πρωθυπουργού  προς τον πρόεδρο της Βουλής στο παρά πέντε της συζήτησης για αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, γυρνάει «μπούμερανγκ» στον πρωθυπουργό καθώς φάνηκε περίτρανα – όπως ουσιαστικά παραδέχθηκε ο ίδιος  – ότι είχε τον έλεγχο της διαδικασίας τροποποίησης του κανονισμού της Βουλής αφού έφτασε στο σημείο να απευθύνεται στον κ. Βούτση σαν να είναι μέλος του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να κάνει επίδειξη δύναμης στον Πάνο Καμμένο για τον οποίο… έσταζε μέλι μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ζήτησε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής προκειμένου να μην υπάρξουν «σκιές» για όσα ακούγονται περί εκβιασμών προς το πρόσωπό του.

Μετά τα «μαγειρέματα» που προηγήθηκαν και την… συνταγή που φέρεται να είχε υποδείξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η Αντιπολίτευση πέρασε στην αντεπίθεση.

«Πήρε μια εβδομάδα στον πρωθυπουργό να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του Πάνου Καμμένου» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, καταγγέλοντας ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο πρωθυπουργός που στηρίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου, με περισσή αλαζονεία απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής σαν να είναι υφιστάμενός του, ξεχνώντας ότι στη Δημοκρατία η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας, με την όλη διαδικασία, κατάφερε να δείξει ότι η πλειοψηφία του, είναι πλειοψηφία ευκαιρίας και είναι έτοιμος να ενδώσει σε απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου κυβερνητικού του εταίρου», τόνισε η κ. Σπυράκη.

Πολύ υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος έκανε λόγο «θρασεία ομολογία Τσίπρα ότι είχε δώσει εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη».

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην δημοκρατική ευαισθησία που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εμφανίσει την αναγκαστική υπαναχώρησή του μπροστά στη δημοκρατική κατακραυγή ως δήθεν ένδειξη «θεσμικής ευαισθησίας». Τόσο μεγάλης «θεσμικής ευαισθησίας» που του επιτρέπει να λέει δημόσια – ευτελίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής – ότι ελέγχει τη διαδικασία τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής που κινείται από τον Πρόεδρό της και διεξάγεται χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως πίσω από την τελευταία κίνηση του πρωθυπουργού κρύβεται μία σκοτεινή πραγματικότητα. «Ο αλληλοεκβιασμός και η αλληλοεξάρτηση των μέχρι πρότινος αδελφοποιητών κυβερνητικών εταίρων». Επεσήμανε ακόμη πως φάνηκε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε δώσει την εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη και παράδοση με τη συγκυριακή τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κ. Καμμένος και να περιορισθούν οι αντιδράσεις του και κυρίως οι απειλές του».

**Για «εκβιαζόμενο πρωθυπουργό που εξαρτάται από τις διαθέσεις Μεγαλοοικονόμου και Παπαχριστόπουλου» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η Μ.Σπυράκη τόνισε ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται θέμα αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής και κάλεσε τον Νίκο Βούτση να μην εγείρει τέτοιο ζήτημα.

Σχολιάζοντας, δε, την επιστολή Τσίπρα προς Βούτση για να μην γίνουν οι αλλαγές που σχεδιάζονταν στον Κανονισμό της Βουλής, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι πήρε μια εβδομάδα στον πρωθυπουργό να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του Πάνου Καμμένου, ενώ κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε μία εβδομάδα, για να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του κ. Καμμένου. Ο πρωθυπουργός που στηρίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου, με περισσή αλαζονεία απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής σαν να είναι υφιστάμενός του, ξεχνώντας ότι στη Δημοκρατία η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας, με την όλη διαδικασία, κατάφερε να δείξει ότι η πλειοψηφία του, είναι πλειοψηφία ευκαιρίας και είναι έτοιμος να ενδώσει σε απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου κυβερνητικού του εταίρου», τόνισε η κ. Σπυράκη.

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες. «Στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές. Όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα. Για να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση που δεν ωφελεί τον τόπο και βλάπτει τους Έλληνες» τόνισε.

Αυγενάκης: «Στη Βουλή ζούμε το δράμα της γκαζόζας»

«Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα. Η Βουλή δεν μπορεί να διαμορφώνεται ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τους εκβιασμούς του Πάνου Καμμένου», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής.

«Αυτή η παρακμιακή εικόνα απωθεί και προσβάλλει τον ελληνικό λαό, καθώς η βούλησή του έχει ουσιαστικά αλλοιωθεί μέσα από τα παρασκηνιακά ντιλ και τις συναλλαγές που ενορχήστρωσε ο κ. Τσίπρας για να εξασφαλίσει λίγες ακόμη μέρες εξουσίας. Για τον εαυτό του και τους φίλους του αποκλειστικά. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα εδώ και 15 ημέρες κυβερνάται, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, από μια κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία, όπως εκτίμησε, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να μακροημερεύσει.

«Οδηγηθήκαμε στην τραγελαφική κατάσταση να ζητά το κυβερνών κόμμα ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να βρεθούν και κάποιοι part time πρόθυμοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να της δώσουν χείρα βοηθείας», συνέχισε.

Ο ίδιος κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει την πρωτοβουλία και να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. «Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να δημοσιοποιήσει την επίμαχη επιστολή;» αναρωτήθηκε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here