Η Τουρκία «μαζεύει χρήμα» με…αισθητικές επεμβάσεις

0
140

Σε παράγοντα αύξησης του αριθμού των τουριστών στην Τουρκία εξελίσσεται η «βιομηχανία» αισθητικών επεμβάσεων και δη όσων συμβάλλουν στη βελτίωση – όπως υποστηρίζουν όσοι υπόκεινται σ’ αυτές – της εικόνας τους.

H Τουρκία είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στις εμφυτεύσεις μαλλιών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών της χώρας, Σουχάν Αιχάν. Ο ίδιος επισήμανε ότι, η χώρα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από τον Περσικό Κόλπο, τη Μέση Ανατολή και χώρες της ανατολικής Ευρώπης που θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών.

Η κατηγορία της εμφύτευσης μαλλιών γνωρίζει τέτοια άνθηση, που μόνο στην Κωνσταντινούπολη οι κλινικές που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες ανέρχονται σε 400.

Οι προσιτές τιμές και τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα των επεμβάσεων είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η αύξηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, είπε ο κ. Αϊχάν.

Διατύπωσε δε, την εκτίμηση ότι, η Τουρκία μπορεί να αναδειχθεί σε τρίτο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως στην κατηγορία των επεμβάσεων υγείας, εάν – όπως είπε –  αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το ιατρικό της δυναμικό.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών, το 2016, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν εμφύτευση μαλλιών. Τα έσοδα απ΄αυτές τις επεμβάσεις καταγράφουν ανοδική τάση. Από το 2014 μέχρι το 2016 κατέγραψαν άνοδο 64% παγκοσμίως και ανήλθαν σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια (από 2,5 δισ. δολάρια το 2014).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here