Η έκπληξη των εκλογών θα λέγεται “Δημοκρατική Συμπαράταξη” Ολα δείχνουν οτι θα είναι το δεύτερο κόμμα

0
305

Οι δημοσκοπήσεις λένε οτι είναι εργαλεία για να βλέπουν κόμματα,πολιτικοί,δημοσιογράφοι κ.α. τις εκλογικές τάσεις μια κοινωνίας “σε μια δεδομένη χρονική συγκυρία”. Εαν φυσικά κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν πληρώνονται για το ακριβώς αντίθετο: Να επηρεάσουν προς την πλευρά των συμφερόντων του χρηματοδότη τους “μια τάση” ή ένα “συμπέρασμα”.

Δυστυχώς στην Ελλάδα(όπως βέβαια και αλλού) οι εταιρείες χρησιμοποιήθηκαν για να “μανιπουλάρουν” την κοινή γνώμη,παρα για να την μετρήσουν(ίσως γιατί είναι λίγοι οι πελάτες που πληρώνουν ή ενδιαφέρονται να πληρώσουν και επομένως και…σχετικά λίγες οι εταιρείες με αξιοπιστία). Συνήθως το κόμμα που κυβερνά μοιράζει λεφτά σε αυτές τις εταιρείες “για να φτιάχνουν την εικόνα του”(πάντα μια κυβερνητική θητεία φθίρει και…διαφθείρει).

Αλλωστε και εξέχοντες επικοινωνιολόγοι αυτων των εταιρειών και σήμερα αλλά και παλιότερα(λιγότερο) αναλαμβάνουν κυβερνητικές ή κομματικές θέσεις. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια..

Παρ΄όλα αυτά ως εταιρείες είναι στοιχειωδώς υποχρεωμένες να σέβονται “το ψωμί τους”. Δηλαδή να προσπαθούν να είναι “κοντά στην πραγματικότητα”(αν και λίγο πριν τις εκλογές κάθε φορά το…χάνουν,πολύ). Η τελευταία δημοσκόπηση που βλέπετε πιο πάνω (της ΚΑΠΑ Research απο 7 εως και 11 Σεπτεμβρίου) λέει ενα και μόνο πράγμα(που δυστυχώς για την σημερινή κυβέρνηση ισχύει). Οτι το υπο δημιουργία νέο κόμμα στην κεντροαριστερα όλα δείχνουν οτι θα είναι στην 2η θέση ως αξιωματική αντιπολίτευση ή για την ακρίβεια ο νέος κυβερνητικός εταίρος σε όποια κυβέρνηση προκύψει.

Με δεδομένο οτι επι των ψηφισάντων στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κάπου 17%(τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η…αποχή) όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί “περι το 10%” στην καλύτερη περίπτωση(με πτωτικές τάσεις). Το ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή θα βρίσκονται επίσης κάπου εκει στο 6-10%. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι και 5ο κόμμα! Οι ΑΝΕΛ ως συνήθως εμφανίζονται κάτω απο το 3%,αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα(να ξαναμπούν στη βουλή).

Φυσικά όλοι γνωρίζουν οτι στην πολιτική και ενας μήνας μπορεί να έχει αποτελέσματα ενος ολόκληρου χρόνου – είναι τεράστιος ο πολιτικος χρόνος και συνηθως οι διαφορές κρίνονται “στο φίνις”. Ομως η τάση δείχνει να παγιώνεται και να είναι αυτή…Και ακόμη δεν μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο…(σφίξανε οι ζέστες σεπτεμβριανά).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here