Το «Ποτάμι» διαγράφει τον 151ο του Α.Τσίπρα

0
123

Στο «τελεσίγραφο» του Σταύρου Θεοδωράκη προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του βουλευτή ήταν ότι εμμένει στη θέση του και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Με αυτό τον τρόπο, ο ίδιος αναμένεται να αποτελέσει τον 151ο βουλευτή που θα στηρίξει την κυβέρνηση στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, δίνοντας «παράταση ζωής» στον πρωθυπουργό.

Όπως είχε ξεκαθαρίσει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον βουλευτή, το Ποτάμι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, θέτοντας ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει αύριο στη Βουλή την διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Όπως ανέφεραν μάλιστα πηγές του Ποταμιού, ο κ. Δανέλλης «είναι προφανές ότι έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ…

Ο Σπύρος Δανέλλης, σε προηγούμενες δηλώσεις του, είχε εκφράσει την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά το κόμμα του τού ζητά να καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Ωστόσο, η στάση του έδειχνε ότι εδώ και καιρό έχει ανοίξει «πανιά» με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ταχθεί ακόμη και υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας την ενότητα της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα, ο ίδιος ήταν, το βράδυ της Κυριακής, ομιλητής στην εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του πρωθυπουργού.

«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του ‘92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη» ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού καταχειροκροτούμενος.

Ποιος είναι ο Σπύρος Δανέλλης

Ο Σπύρος Δανέλλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1955. Σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός (1979) στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και από το 1986 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και μελετητής.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και μέλος των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων «Σοσιαλιστική Πορεία»(1976-1978), «Ελληνική Αριστερά» (Ε.ΑΡ. 1978-1988. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ενιαίου «Συνασπισμού της Αριστεράς» (1989) μέλος (1992-2000) της Κ.Ε. του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου». Από το 1996 έως το 2000 ήταν βουλευτής Ηρακλείου. Στη συνέχεια, διετέλεσε από το 2003 έως το 2009 δήμαρχος του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου.

Στις Ευρωεκλογές 2009 ήταν πρώτος επιλαχών στην εκλογική λίστα του ΠΑΣΟΚ και στις 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη ευρωβουλευτής αντικαθιστώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Διατήρησε το αξίωμα του ευρωβουλευτή μέχρι το 2014.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, ενώ είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μαζί με τον Γιώργο Αμυρά.

—————————————

Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
Δ.Ε.Θ 1992

Σε ό,τι αφορά στην ονομασία, για μας, το θέμα είναι κρίσιμο!
Για μένα, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία», υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων!

Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας;

Τι είδους μονομανία είναι αυτή, τι μανία καταδιώξεως;

Κι όμως υπάρχει λόγος! Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπι, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις Η.Π.Α. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία».

Η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πιρίν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη, και καλά χρηματοδοτημένη.

Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο -γιατί σενάριο είναι, δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα- για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει κάτι, ένα κράτος που να λέγεται «Μακεδονία».

Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορά μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία», διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει.

Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για τη Βαλκανική χερσόνησο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here