«Αν βρει τους 151 θα προχωρήσει όσο μπορέσει, μου είπε»

0
114

Τίποτα καινούριο δεν πρόσθεσε στα όσα γνωρίζουμε για το πολιτικό διαζύγιο – μαϊμού με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το βράδυ της Δευτέρας ο Πάνος Καμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταφέρθηκε εναντίον των Κουντουρά και Κόκκαλη επειδή δεν αφήνουν τις υπουργικές καρέκλες τους, αλλά δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει γιατί δεν διαγράφει από την ΚΟ του κόμματος τους Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, που επίσης δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έτσι, επί της ουσίας, ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε ότι η απόσυρση της στήριξής του προς την κυβέρνηση δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο παρά για ένα κακοστημένο θέατρο.

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε αποστάτες εκείνους που, ενώ προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, δεν τον ακολουθούν στην αποχώρηση από την κυβέρνηση. «Πρόδωσαν κι εμένα και την εντολή των πολιτών που τους ψήφισαν» είπε, αναφερόμενος μόνο στην Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη. Αντίθετα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε έντιμη τη στάση του Θανάση Παπαχριστόπουλου και υπογράμμισε ότι βάζει το χέρι του στη φωτιά για τον Κώστα Ζουράρι. Τι διαφοροποιεί τους μεν από τους δε, αφού και οι τέσσερις θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;

Στην πραγματικότητα δεν τους διαφοροποιεί τίποτα. Απλώς έτσι έχουν στήσει τη θεατρική παράστασή τους οι δύο συγκυβερνήτες: Ο Πάνος Καμμένος κάνει δώρο στον Αλέξη Τσίπρα τις ψήφους τεσσάρων βουλευτών, διαγράφει δύο εξ αυτών για να παραστήσει τον «Μακεδονομάχο» και κρατά άλλους δύο για να διατηρήσει εν ζωή την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Ο Πάνος – θύμα

Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων για να δηλώσει θύμα των στελεχών που εκείνος ανέδειξε καθώς και να νουθετήσει για ακόμη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι και εκείνον θα τον προδώσουν αν τους κρατήσει. Το θέατρο του παραλόγου του προέδρου των ΑΝΕΛ ξετυλίγεται με κάθε του πρόταση. Δεν είναι ο πρωθυπουργός που τον «πρόδωσε» γιατί έφερε νωρίτερα τη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τη συνεννόηση που είχαν οι δυο τους. Είναι οι υπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι είναι πάντα πιστός στις αρχές και της αξίες του και θα «πολεμήσει» για τη Μακεδονία μέχρι τέλους. Και τα λέει αυτά, την ώρα που επιτρέπει στους βουλευτές του να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αφού δεν τους διαγράφει, ούτε θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας, όπως για παράδειγμα κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι για τον Σπύρο Δανέλλη και μάλιστα την ώρα που το Ποτάμι έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Έτσι και η κυβέρνηση θα συνεχίζει το έργο της, με πρώτη πράξη την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο ίδιος μπορεί να δηλώνει «θύμα». Ο Πάνος Καμμένος παραχώρησε τη συνέντευξη για να πει ότι με όσες δυνάμεις του απομένουν στη Βουλή θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπλοκάρει την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, ότι θα κατέβει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ότι παλεύει μόνος του στην πολιτική, ότι τον πολεμούν όλοι κλπ. Για την «ταμπακιέρα» τίποτα.

Οι φίλοι και οι εχθροί του Πάνου Καμμένου

Ήταν όμως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να βάλει μερικά πρόσωπα στο στόχαστρο, αλλά όχι τον Αλέξη Τσίπρα -τον άνθρωπο που κανονικά θα έπρεπε να καταγγέλλει γιατί αφού τον χρησιμοποίησε για να κυβερνήσει, τώρα τον πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα. «Αγαπώ τον Τσίπρα, έχουμε μια έντιμη σχέση, δεν με έχει κοροϊδέψει ποτέ» δήλωσε, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι το πολιτικό ζεύγος διατηρεί άψογες σχέσεις παρά το «διαζύγιο».

Δεν είναι ο πρωθυπουργός το πρόβλημα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας» και «αντισυνταγματική»! Δεν δίνει ο Αλέξης Τσίπρας που δίνει το όνομα της Μακεδονίας, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με την λογική του παραλόγου που προβάλλει ο Πάνος Καμμένος σε κάθε ευκαιρία, επιχειρώντας να κάνει το μαύρο – άσπρο. Ρίχνουμε τώρα την κυβέρνηση του Τσίπρα αν υπογράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν παραδίδει το όνομα Μακεδονία, ας πει ότι δεν δέχεται τη σύνθετη ονομασία και θα στηρίξουμε την πρόταση μομφής του, είπε…

Παράλληλα, ο ίδιος επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της Έλενας Κουντουρά, αναφέροντας ότι ο πατέρας της ο στρατηγός Κουντουράς έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, ενώ για τον Κώστα Ζουράρι ανέφερε ότι βάζει και το χέρι του στη φωτιά. Ανέφερε πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος τον κοιτά στα μάτια και του λέει την αλήθεια, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης βρέθηκε στην Κίνα για να τον αποφύγει… Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να αποφεύγει τον καθρέφτη του με αυτά τα επιχειρήματα, αλλά είναι βαθιά η απόγνωση για τη διάλυση των ΑΝΕΛ και την δημοσκοπική καταβαράθρωσή του, που θα κάνει και θα πει ό,τι νομίζει πως μπορεί να τον διασώσει.

Ο χρόνος που του απομένει είναι λίγος όμως. Πιθανότατα, το πολύ 100 ημέρες, μέχρι τις κάλπες του Μαΐου. Ερωτηθείς αν του έχει μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας για το πότε σκοπεύει να κάνει εκλογές, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Αν βρει τους 151 θα προχωρήσει όσο μπορέσει, μου είπε».

Εάν κανείς ακούσει τον Πάνο Καμμένο σε ορισμένες αποστροφές των δηλώσεών του είναι λες και ετοιμάζεται σαν άλλος Σαμουήλ στο κούγκι να βάλει φωτιά στο μπαρούτι και όποιον πάρει ο χάρος.

Να ρίξει την κυβέρνηση πριν αυτή προλάβει να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Να ξεσκεπάσει τα σχέδια εξαγοράς βουλευτών του που ενεργοποίησε ο μέχρι χτες σύμμαχός του Αλέξης Τσίπρας.

Να κάνει αποκαλύψεις και για τις μεθοδεύσεις του Κοτζιά και για το πώς η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε ακόμη χειρότερη.

Να συμφωνήσει ακόμη και σε κοινή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αρκεί ο τελευταίος να δεσμευτεί για το όνομα της Μακεδονίας.

Γιατί ο Πάνος Καμμένος βαθιά μέσα του δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αγνός πατριώτης.

Που τον έλεγαν ψεκασμένο αλλά αυτός άντεχε τη μία εκλογική μάχη μετά την άλλη.

Και όλα αυτά για την πατρίδα και τίποτα άλλο.

Εγώ που καθόλου δεν συμπαθώ το πολιτικό σκηνικό όπως έχει στηθεί, είμαι μαζί του σε αυτό.

Ναι Πάνο, κάντο κούγκι!

Όμως, μπορείς;

Γιατί μετά σε ακούω να λες διάφορα σουρεαλιστικά.

Γιατί μετά σε βλέπω να υποστηρίζεις ότι είναι κακή η Κουντουρά που επέλεξε να μείνει στην κυβέρνηση, αλλά καλός ο Ζουράρις που θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Κακός ο Κόκκαλης που δεν θέλει να χάσει το υπουργείο του, αλλά δεν χάλασε και τόσο ο κόσμος που ο Παπαχριστόπουλος και θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Γιατί μετά καταλαβαίνω ότι πριν το κάνεις κούγκι, θέλεις να εξασφαλίσεις ότι θα εξακολουθήσεις να έχεις κοινοβουλευτική ομάδα άρα 5 βουλευτές και μπορείς να δεχτείς τα πάντα για να τη διατηρήσεις.

Γιατί νιώθω ότι αγαπάς την πατρίδα αλλά αγαπάς και το να είσαι αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος.

Δεν γίνεται όμως Πάνο να τα έχεις όλα…

Ή θα τα κάνεις κούγκι, ή θα κοιτάξεις απλώς να επιβιώσεις πολιτικά.

Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

Και βέβαια και οι δυο μας ξέρουμε ότι δεν μπορείς να τα κάνεις κούγκι.

Θα σου άρεσε να το έκανες.

Νιώθεις όμορφα όταν σκέφτεσαι ότι μπορείς να ρίξεις κυβερνήσεις για το καλό της πατρίδας.

Αλλά ως εκεί. Ως το επίπεδο του πώς φαντάζεσαι κάποιες στιγμές τον εαυτό σου.

Με στολή στρατάρχη να ηγείσαι του στρατού στη μάχη.

Σαν νέος Κολοκοτρώνης!

Όμως, μετά προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα.

Σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να πάψεις να είσαι βουλευτής, ότι δεν πρέπει να χάσεις από τώρα τη βουλευτική ασυλία, ότι είναι ωραία να είσαι αρχηγός κόμματος, ότι διάφοροι φίλοι σου επιχειρηματίες, ιδίως στα εξοπλιστικά, περιμένουν πράγματα από σένα.

Και δεν το κάνεις τελικά κούγκι.

Και απλώς κατορθώνεις να κάνεις μια παρωδία πολιτικού διαζυγίου, κακοσκηνοθετημένη.

Με βασικό κριτήριο να μπορείς για λίγο ακόμη να κάνεις τον αρχηγό πολιτικού κόμματος.

Όμως, γνωρίζεις καλά ότι κάπου εδώ είναι το τέλος του δικού σου πολιτικού δρόμου και απλώς θα γίνεις άλλος ένας εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός ενός μικρού ακροδεξιού κομματιδίου που θα φυλλορροήσει ταχύτατα με το που θα θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της παρούσας Βουλής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here